Best,
Bam
Problem rozwiązałem, więc info dla pozostałych:poldiver pisze:U mnie problem jest następujący:
po włączeniu wstecznego buzzer regularnie piszczy przerywanym sygnałem sugerując jakąś przeszkodę z tyłu choć niczego nie ma. Podczas zbliżania się do faktycznej przeszkody częstotliwość dźwięku narasta, aż do jednostajnego piszczenia w odległości ok. 30 cm od przeszkody.
W VCDS-ie żadnych błędów. W blokach pomiarowych w czasie, gdy za autem nic nie ma, na czujniku lewym centralnym pokazuje odległość od przeszkody zmienną ale w granicach ok. 45-55 cm. Pozostałe w tym czasie przeważnie pokazują nieskończoność, choć też czasem pokażą podobną odległość jak centralny lewy. Zamiana czujników nic nie zmienia, czujniki dokładane przeze mnie.
To moduł 1k0919475k lub L (4ro kanałowy na sam tył) obsłuży wizualizację ops na radiu np. Rcd310? czy tylko buzzer działa? A jak działa ops to na jakim Gatewayu?mariusz788004 pisze:Witam ponownie kolegów.Wrescie udało mi sie odpalic OPS.Oczywiscie zastosowałem sterownik 1k0919475k z podłączeniem opisanym na wczesniejszych stronach.Niestety co do czujek musza byc te 7l5919275b i podpiecie czujek zmienione.Czujki maja inne podłaczenie i wtyczki.
Ja miałem taki sterownik i działał ok. na RCD 510.Schematy gdzieś jeszcze mam więc postaram się pomóc. napisz jakie masz czujniki.MarcinBRU pisze:Ma ktoś może z kolegów schemat podłączenia sterownika modułu parkowania parkhilfe 4k valeo 6R0919475 na tył od vw polo? Myślę taki podłączyć do tourana 1,9Tdi 2005 r. Myślę, że ten sterownik powinien obsłużyć OPS na radiu RCD 310.
Myślę kupić czujniki ops 3C0919275S ok. 30zł za szt. na allegro. A jakie Ty miałeś czujniki?miki55 pisze:Ja miałem taki sterownik i działał ok. na RCD 510.Schematy gdzieś jeszcze mam więc postaram się pomóc. napisz jakie masz czujniki.MarcinBRU pisze:Ma ktoś może z kolegów schemat podłączenia sterownika modułu parkowania parkhilfe 4k valeo 6R0919475 na tył od vw polo? Myślę taki podłączyć do tourana 1,9Tdi 2005 r. Myślę, że ten sterownik powinien obsłużyć OPS na radiu RCD 310.
ProszęŁuki 82 pisze:Witam, mam problem z czujnikami cofania a mianowicie gdy włączam wsteczny to raz włączy się buzer a raz nie i gdy nie zapiszczy to czujniki nie działają czy ma ktoś z was schemat, czujniki montowane fabrycznie, brak błędów w kompie.