QQRYDZA pisze:Zauwazylem ze nie świecą mi lampki w obydwu przednich drzwiach.czy to może być bezpiecznik czy tez jeśli sa obydwie spalone jak moge to wymienic?
Najprawdopodobniej masz tylko odblaski... Dlatego nie świecą... Tak jak w tylnych drzwiach... Podważ śrubokrętem i wyciąg ten odblask... i sam zobaczysz...
Pozwolę sobie się podpiąć pod temacik.
U mnie jest taki bajer: po otwarciu drzwi pasażera pojawia się problem- nie zaświecają się lampki podsufitki, w innych drzwiach jest wszystko ok. Natomiast gdy odepnę lampkę w tych drzwiach, górna działa.
Taki oto krzaczek
pasek2000 pisze:Pozwolę sobie się podpiąć pod temacik.
U mnie jest taki bajer: po otwarciu drzwi pasażera pojawia się problem- nie zaświecają się lampki podsufitki, w innych drzwiach jest wszystko ok. Natomiast gdy odepnę lampkę w tych drzwiach, górna działa.
Taki oto krzaczek
Aha. Rzecz dzieje się w passacie
microstyk w zamku do wymiany... ale mysle, że lepiej bedzie wymienic cały zamek.. tzn. taniej wyjdzie... typowa bolączka passatów...
pasek2000 pisze:A dlaczego jak odepnę lampkę tych drzwi to reszta działa? Przy mikrostyku wydaje mi się ze w ogóle by nie było reakcji na otwarcie drzwi.
w takim razie podmien lampke np. z drzwi kierowcy i zobaczysz czy bedzie tak samo... one w sobie maja diody która mogła się uszkodzic...
Podepnę się pod temat u mnie w autku nagle wczoraj przestało działać oświetlenie bagażnika żaróweczka jest dobra sprawdziłem klapa zamyka i otwiera dobrze gdzie szukać przyczyny tego problemu proszę o podpowiedz
A wycieraczka tylna działa? - ten sam mikrowłącznik steruje też oświetleniem.
Pozostałe lampki wnętrza świecą?
Te żaróweczki lubią oszukiwać, potrząśnij nią dobrze - często żarnik tylko styka się.
Możesz podłączyć się próbnikiem lub multimetrem, żeby zobaczyć czy jest zasilanie.
Wycieraczka działa żaróweczka sprawdzona podłączałem na krótko do akumulatora zasilania probówką nie sprawdzałem bo skoro żarówka świeci to znaczy że zasilania nie ma lampki w środku świecą całe oświetlenie działa nie wiem co jest 5.