Próbuje zmienić komunikaty wyswietlane na liczniku z jezyka niemieckiego na angilski ( jak wyglada sprawa z j.polskim?) Mam licznik MFA+ ale nie oge wejsc w jego ustawienia bez VAG. Póbuje zlokalizowac gdzie moge podpiac sie z VAGiem ...
Sprawdziłem licznik mój to MFA a nie jak wcześniej pisałem MFA+ i przez przycisk w manetce nie moge sie dostac do opcji zmiany jezyka. Wtyczka OBD podobno jest pod kierownica, otworzyłem schowek ale wtyczki nie widać.. Musze zdjąć cała plastikową osłonę co jest pod kierownica aby dostać sie do OBD?
Pod kierownica jak otwieram ten schowek to nie mam tam bezpieczników.. Mam bezpieczniki w komorze silnika obok akumulatora. Moze 1.6 FSi tak maja? W G3 GTI ABF było łatwiej
Po otwarciu tego schowka, po prawej stronie, wewnątrz musisz przycisnąć ogranicznik, tak aby klapka opadła niżej. Wtedy zobaczysz bezpieczniki a po prawej gniazdo OBD. Żeby był lepszy dostęp pociągnij do siebie klapkę aż wyskoczy z zawiasów (zatrzasków).
andrz3j pisze:Próbuje zmienić komunikaty wyswietlane na liczniku z jezyka niemieckiego na angilski ( jak wyglada sprawa z j.polskim?) Mam licznik MFA+ ale nie oge wejsc w jego ustawienia bez VAG. Póbuje zlokalizowac gdzie moge podpiac sie z VAGiem ...
Mam tourana z 2009 r., i zamierzam kupic VAG - jestem w tym zielony jak trawka doradźcie :-)