Wszystko fajnie tylko wychodzi 2x drożej niż wersja LOW. Poza tym to co pokazuje powyższy filmik mam na wersji LOW. Brakuje podstawowej różnicy pomiędzy wersją HIGH a LOW tj. skrętnych linii podczas cofania - żółte linie skręcają się wraz z ruchami kierownicy (taka prognozowana droga jaką pojedzie auto).yox pisze: to jest wersja LOW, jeśli już brałbym wersję HIGH np...
kamera cofania
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Re: kamera cofania
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
hmmm... wg mnierzutnik pisze:Wszystko fajnie tylko wychodzi 2x drożej niż wersja LOW. Poza tym to co pokazuje powyższy filmik mam na wersji LOW. Brakuje podstawowej różnicy pomiędzy wersją HIGH a LOW tj. skrętnych linii podczas cofania - żółte linie skręcają się wraz z ruchami kierownicy (taka prognozowana droga jaką pojedzie auto).yox pisze: to jest wersja LOW, jeśli już brałbym wersję HIGH np...

1. 80 Euro x 4.4 = 353 + 850 = 1203 za High, Low - 900 zl, 1200 - 900 = 300, więc jak 2 x drożej ?

2. nie napisałem bierz/kupuj, tylko "ja brałbym"

3. więc zaprezentuj, jak na LOW zrobiłeś, że kamerka włącza się na postoju (bez wstecznego biegu) i w czasie jazdy do przodu

- rzutnik
- Specjalista
Ad.1 O ile dobrze pamiętam to swoją nową kupiłem coś ok 650zł. Stąd mój wpis że 2x drożej. W tej chwili na allegro można kupić za 799zł.
Ad.2 Wiele osób wzięło by sporo fajnych bajerów do auta ale jak zwykle koszty są barierą. Sam jestem zainteresowany kilkoma ale nawet nie mam pewności czy zadziała bo brak opisów w necie a ryzykowanie wydatku kilkuset czy ponad tysiąc zł nie mając pewności czy zadziała to nie za bardzo mi się uśmiecha.
Ad.3 Zwracam honor, nie zwróciłem uwagi o obrazie z kamery podczas jazdy do przodu i na postoju. Z drugiej strony po co mi obraz z tylnej kamery gdy jadę do przodu? Obraz przydaje się podczas jazdy do tyłu, a wtedy kamera mi się włącza.
Tak jak napisałem wcześniej największym bajerem kamery w wersji HIGH jest prognozowanie trasy po której pojedzie auto (linie skrętne).
Ad.2 Wiele osób wzięło by sporo fajnych bajerów do auta ale jak zwykle koszty są barierą. Sam jestem zainteresowany kilkoma ale nawet nie mam pewności czy zadziała bo brak opisów w necie a ryzykowanie wydatku kilkuset czy ponad tysiąc zł nie mając pewności czy zadziała to nie za bardzo mi się uśmiecha.
Ad.3 Zwracam honor, nie zwróciłem uwagi o obrazie z kamery podczas jazdy do przodu i na postoju. Z drugiej strony po co mi obraz z tylnej kamery gdy jadę do przodu? Obraz przydaje się podczas jazdy do tyłu, a wtedy kamera mi się włącza.
Tak jak napisałem wcześniej największym bajerem kamery w wersji HIGH jest prognozowanie trasy po której pojedzie auto (linie skrętne).
- yox
- Władca postów
spoko... ja nie mam nic przeciwko kamerce LOW, myślę że spełnia ona swoje funkcje, wracając do pytania kolegi "czy kamerka jest warta swojej ceny ?" to właśnie udzieliłeś odp... można kupić taniej
... natomiast jeśli miałbym zakładać RVC to tylko oryginał czy to LOW czy HIGH, chyba że, ktoś ma naprawdę sprawdzoną i przetestowaną u siebie, kamerkę np. od ryżowych przyjaciół to... prosimy o opinie 

-
- Początkujący
- Auto:: b7
- Imię:: rafal
- Podziękował: 2 razy
Panowie mam kamerę high i pytanie. Jak uzyskać obraz w czasie jazdy?
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
- yox
- Władca postów
... to zależy od modułu PLA/PDC, nie wiem czy wszystkie to obsłużą, ja mam PLA 2.0 (1K8 919 475 E)rafal0818 pisze:Panowie mam kamerę high i pytanie. Jak uzyskać obraz w czasie jazdy?
należy wejść w: 10: Park/Steer Assist-------Adaptacje-------Display for park assist------Rear View Camera

Ostatnio zmieniony czw gru 29, 2016 12:02 przez yox, łącznie zmieniany 1 raz.
- rzutnik
- Specjalista
W moim 3AA 919 475 L w adaptacjach nie ma takiej opcji.
Przy zmianie opcji "Visual display for park assist" z automatic na "rearview camera" po wciśnięciu przycisku parkowania na wyświetlaczu radia nic sie nie pojawia. Przy automatic pojawia się OPS.
Pewnie przy kamerze HIGH by zadziałalo.
Przy zmianie opcji "Visual display for park assist" z automatic na "rearview camera" po wciśnięciu przycisku parkowania na wyświetlaczu radia nic sie nie pojawia. Przy automatic pojawia się OPS.
- yox
- Władca postów
.... dokładnie, bo High po CAN-ie idzierzutnik pisze:W moim 3AA 919 475 L w adaptacjach nie ma takiej opcji.

-
- Auto:: Audi a6
- Imię:: Maciek
Witam mam do was pytanie odnosnie kamery cofania mam inne auto niz wasze ale problem podobny i chcialbym sie was poradzic. Otoz kupilem lusterko z lcd takie http://allegro.pl/monitor-w-lusterku-4- ... _c=Product
Wpinam to tak + kamery pod wsteczny -karoseria : + od kabla video tez pod wsteczny,;; lcd + lacze z + od kabla video i tutaj teoretycznie kamera ma zasilanie od wstecznego ale nie mam podpietej masy.. ale gdy podepne te dwa plusy (zasilanie lcd i plus od kabla video) Pod jaki kolwiek plus to kamera dziala.. ale jest to minus poniewaz swieci caly czas zarowka wstecznego bo wkoncu idzie prad z przodu do tylu... dodam ze w tym momencie minus od lcd jest odlaczony. I na zaplonie dziala ale jak odpale to obraz ma zaklocenia i lekko skacze... a inna opcja gsy mam odlaczone plusy od kabla video to po odpalenii obraz skacze i znika po chwili czemu?? Jakby cos go blokowalo.. Moze musze podlaczyc przekaznik jakis ? Nie wiem jak ale jesli poradzicie ze trzeba to sproboje. Z gory dzieki i pozdrawiam klubowiczow. MOJE AUTO TO AUDI A6 C6 2004R. POZDRAWIAM
Wpinam to tak + kamery pod wsteczny -karoseria : + od kabla video tez pod wsteczny,;; lcd + lacze z + od kabla video i tutaj teoretycznie kamera ma zasilanie od wstecznego ale nie mam podpietej masy.. ale gdy podepne te dwa plusy (zasilanie lcd i plus od kabla video) Pod jaki kolwiek plus to kamera dziala.. ale jest to minus poniewaz swieci caly czas zarowka wstecznego bo wkoncu idzie prad z przodu do tylu... dodam ze w tym momencie minus od lcd jest odlaczony. I na zaplonie dziala ale jak odpale to obraz ma zaklocenia i lekko skacze... a inna opcja gsy mam odlaczone plusy od kabla video to po odpalenii obraz skacze i znika po chwili czemu?? Jakby cos go blokowalo.. Moze musze podlaczyc przekaznik jakis ? Nie wiem jak ale jesli poradzicie ze trzeba to sproboje. Z gory dzieki i pozdrawiam klubowiczow. MOJE AUTO TO AUDI A6 C6 2004R. POZDRAWIAM
- JEDARO
- Expert
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Darek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 518 razy
-
- Kandydat
- Auto:: Touran 1.9tdi2006
- Imię:: Waldi
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Witam .
W swoim aucie mam radio blaupunkt Philadelphia 845.chciałem zamontować kamerę cofania ale okazało się że nie mam wtyczki na sześć bolcòw .tj wejście na kamerę.nie wiem czy nie było w zestawie czy może gdzieś zgubiłem.
Czy ktos wie może gdzie taką wtyczkę mogę dostać .Pozdrawiam serdecznie
W swoim aucie mam radio blaupunkt Philadelphia 845.chciałem zamontować kamerę cofania ale okazało się że nie mam wtyczki na sześć bolcòw .tj wejście na kamerę.nie wiem czy nie było w zestawie czy może gdzieś zgubiłem.
Czy ktos wie może gdzie taką wtyczkę mogę dostać .Pozdrawiam serdecznie
-
- ____________________
- Auto:: Caddy 1.6TDI 2012
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Cześć,
Czy w przypadku montażu kamery HIGH do Tourana 1T2 w klapie trzeba otwór tylko poszerzyć (wydłużyć) czy wymagane są jeszcze inne prace "blacharskie" ?
Domyślam się, że listwa na której jest zamontowana klamka i dwie lampki do oświetlenia tablicy trzeba zastąpić innym rozwiązaniem? Jakim najlepiej?
Dzięki za pomoc.
Czy w przypadku montażu kamery HIGH do Tourana 1T2 w klapie trzeba otwór tylko poszerzyć (wydłużyć) czy wymagane są jeszcze inne prace "blacharskie" ?
Domyślam się, że listwa na której jest zamontowana klamka i dwie lampki do oświetlenia tablicy trzeba zastąpić innym rozwiązaniem? Jakim najlepiej?
Dzięki za pomoc.
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
lampki osobne, nowa wtyczka do otwierania klapy (ta do kamery)MartyPL pisze:Cześć,
Dzięki za pomoc.
blacha do mocowania kamery od środka
śruby po starych lampkach tych z klamką zostają o ile pamiętam
- yox
- Władca postów
... dokładnie jak w poście powyżej, do starej listwy idzie wtczyczka 4 PIN-owa, 2 przewody są od otwierania klapy (podłączasz do klamki z kamerka) pozostałe 2 od podswietlenia tablicy, jako podświetlenie możesz dać ori ledy (u mnie już 2 lata świecą) ale wtedy potrzebne będą rezystory ( o ile nie masz BCM-a) tu masz cały komplet:
http://www.carsystems.pl/license-plate- ... id628.html
... jesli chodzi o otwór to pilniczek i 15 min roboty
... easy 
http://www.carsystems.pl/license-plate- ... id628.html
... jesli chodzi o otwór to pilniczek i 15 min roboty