Wymiana CECM + CCM na BCM
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
- kris25-05
- ____________________ 
- Auto:: Caddy 09, Caddy 11
- Imię:: Krzysztof
- Podziękował: 47 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
Re: Wymiana CECM + CCM na BCM
Wiadomo jak każdy mody mody mody  Długo by wymieniać co chce zamontować ale zaczynam  od tego żeby mieć przygotowana dobrą bazę pod nowości.
 Długo by wymieniać co chce zamontować ale zaczynam  od tego żeby mieć przygotowana dobrą bazę pod nowości.

Długo by wymieniać co chce zamontować ale zaczynam  od tego żeby mieć przygotowana dobrą bazę pod nowości.
 Długo by wymieniać co chce zamontować ale zaczynam  od tego żeby mieć przygotowana dobrą bazę pod nowości.- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
... do 80 % modów nie musisz mieć BCM-a, ale... zawsze zostaje te 20 %  ... jak Kessy, High Beam Assist... menu komfortu na zegarach
... jak Kessy, High Beam Assist... menu komfortu na zegarach 

- kris25-05
- ____________________ 
Jak się bawić to się bawićyox pisze:... do 80 % modów nie musisz mieć BCM-a, ale... zawsze zostaje te 20 %... jak Kessy, High Beam Assist... menu komfortu na zegarach

Kessy to sobie odpuszczę raczej
 Kessy to sobie odpuszczę raczej    A tak pozatym to lepiej wieczorem po pracy dla odprężenia przy piwie pobawić się z bcm niż gapić się w tv bez sensu...
 A tak pozatym to lepiej wieczorem po pracy dla odprężenia przy piwie pobawić się z bcm niż gapić się w tv bez sensu...  
- spacewalker
- Władca postów
10% ...bo menu komfortu bedzie zrobione pod BORDNETZ a przy odrobinie szczescia HBA ruszy na Bordnetz tezyox pisze:... do 80 % modów nie musisz mieć BCM-a, ale... zawsze zostaje te 20 %... jak Kessy, High Beam Assist... menu komfortu na zegarach
- yox
- Władca postów
... zrobilibyście jeszcze KESSY i olałbym BCMspacewalker pisze:10% ...bo menu komfortu bedzie zrobione pod BORDNETZ a przy odrobinie szczescia HBA ruszy na Bordnetz tezyox pisze:... do 80 % modów nie musisz mieć BCM-a, ale... zawsze zostaje te 20 %... jak Kessy, High Beam Assist... menu komfortu na zegarach
 w sumie, teraz dla samego HBA będę wymieniał
 w sumie, teraz dla samego HBA będę wymieniał  
- spacewalker
- Władca postów
pewnie by i zrobił, ale dla jednego Kessy to szkoda czasu ,yox pisze: ... zrobilibyście jeszcze KESSY i olałbym BCMw sumie, teraz dla samego HBA będę wymieniał
- 
				Games Goblin
- Auto:: Skoda Octavia II 1.9TDI
- Imię:: John
- Podziękował: 1 raz
cześć, proszę przesłać ten plik? Link nie działayox pisze:Panowie... pytanko do tych, którzy robili swapa BCM w Touranie
... mianowicie, jestem w trakcie robienia przejsciówki wg schematów kolegi głodkahttp://www.oknabramy-ostrow.pl/forum_mk ... cm&bcm.htm i mam zgawozdkę dot przekazników, cytat:
Dziękuję Ci
- yox
- Władca postów
... promocja się skończyłaGames Goblin pisze:cześć, proszę przesłać ten plik? Link nie działa
 a poważnie z pytaniami dot. dostepności w/w schematów, proszę sie zwracać do autora... czyli kolegi Glodek
 a poważnie z pytaniami dot. dostepności w/w schematów, proszę sie zwracać do autora... czyli kolegi Glodek 
- kris25-05
- ____________________ 
oczywiście jak chce kończyć robote... to chyba brakuje mi schematu podłączenia komfortu... Pomoże ktoś ?  

- yox
- Władca postów
... daj maila na PW to wyslę  z tym że:
 z tym że:
jak widziałeś przy zmianie komfortu na "CR" tylna klapa/drzwi w Caddy jest inaczej podłączona do komfortu niż tylna klapa w Golfie czy Touranie (taki mam schemat)
... musisz obadać ELSA jak idzie u Ciebie oraz jak to się ma do BCM-a w Caddy
... pozostaje wlew paliwa i antena centralnego i to chyba wsio co idzie z komfortu

z tym że:
 z tym że:jak widziałeś przy zmianie komfortu na "CR" tylna klapa/drzwi w Caddy jest inaczej podłączona do komfortu niż tylna klapa w Golfie czy Touranie (taki mam schemat)

... pozostaje wlew paliwa i antena centralnego i to chyba wsio co idzie z komfortu

- kris25-05
- ____________________ 
Dzięki Yoxyox pisze:... daj maila na PW to wyslęz tym że:
jak widziałeś przy zmianie komfortu na "CR" tylna klapa/drzwi w Caddy jest inaczej podłączona do komfortu niż tylna klapa w Golfie czy Touranie (taki mam schemat)

- 
				mcaris
- Przeglądacz
- Auto:: OCTAVIA II BKD
- Imię:: Arek
- Podziękował: 5 razy
Odgrzeje  temat. 

Który BORDNETZ "pokaże " w wymienionym na nowszy licznikl menu komfort?? sam bordnetz czy wymian (CCM)też jest potrzebna??10% ...bo menu komfortu bedzie zrobione pod BORDNETZ...
- 
				tompow17
- Kandydat
- Auto:: Octavia MY2007
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Witajcie. Mam pytanie do mądrzejszych   Zainstalowałem BCM w miejsce CECM i CCM. Ogólnie działa i nawet, jak powiedział spacewalker przejechałem się, ale nurtuje mnie (co się zmieniło względem starego bordnetza): doświetlanie działające tylko z kierunkowskazem oraz LH na wyłączniku w pozycji AUTO (jest czujnik światła i deszczu).
 Zainstalowałem BCM w miejsce CECM i CCM. Ogólnie działa i nawet, jak powiedział spacewalker przejechałem się, ale nurtuje mnie (co się zmieniło względem starego bordnetza): doświetlanie działające tylko z kierunkowskazem oraz LH na wyłączniku w pozycji AUTO (jest czujnik światła i deszczu).
Czy da się coś z tym zrobić czy "ten typ tak ma" 

Obecne kodowanie modułu 087AD: 46180AB8FC2100C040480000362491A407F300AE73718D63008948230000

Zainstalowałem BCM w miejsce CECM i CCM. Ogólnie działa i nawet, jak powiedział spacewalker przejechałem się, ale nurtuje mnie (co się zmieniło względem starego bordnetza): doświetlanie działające tylko z kierunkowskazem oraz LH na wyłączniku w pozycji AUTO (jest czujnik światła i deszczu).
 Zainstalowałem BCM w miejsce CECM i CCM. Ogólnie działa i nawet, jak powiedział spacewalker przejechałem się, ale nurtuje mnie (co się zmieniło względem starego bordnetza): doświetlanie działające tylko z kierunkowskazem oraz LH na wyłączniku w pozycji AUTO (jest czujnik światła i deszczu).Czy da się coś z tym zrobić czy "ten typ tak ma"

Obecne kodowanie modułu 087AD: 46180AB8FC2100C040480000362491A407F300AE73718D63008948230000
- 
				ferda5
- Początkujący
- Auto:: VW Touran,1.9TDi,2003
- Imię:: pavel
- Podziękował: 5 razy
Witaj, mam problem
Chcę zainstalować BCM, więc zmienię
Jakiś czas temu zainstalowałem przednie drzwi 1T0959701AA 5K0959792A i 1T0959702S 5K0959793A wszystko jest w porządku
Teraz mam zainstalowane jednostki tylnych drzwi 5K0959794 i 795. Połączony LIN. Wszystkie są poprawnie połączone, wszystkie vcd działają bezbłędnie. Ale kiedy otwieram drzwi, światło się nie włącza, a drzwi nie pojawiają się na moich urządzeniach.
Mam 1,9 AVQ 2003, licznik 3D, przy 7N0.....

Chcę zainstalować BCM, więc zmienię
Jakiś czas temu zainstalowałem przednie drzwi 1T0959701AA 5K0959792A i 1T0959702S 5K0959793A wszystko jest w porządku
Teraz mam zainstalowane jednostki tylnych drzwi 5K0959794 i 795. Połączony LIN. Wszystkie są poprawnie połączone, wszystkie vcd działają bezbłędnie. Ale kiedy otwieram drzwi, światło się nie włącza, a drzwi nie pojawiają się na moich urządzeniach.
Mam 1,9 AVQ 2003, licznik 3D, przy 7N0.....