damian211 pisze:Model sprężarki nie raczej nie istotny, byle wiało chłodem Z chęcią poproszę o namiary, jeżeli sprawdzony to mniejsze ryzyko no i cena też spoko. Rozumiem, że zmiana sprężarki nie wymagała jakiś większych kombinacji?
wysłałem namiary na pw nie chcę robić reklamy
co do samej zmiany na nowszy model to nic nie trzeba przerabiać jest to samo tylko lekko kabelek jest bardziej naciągnięty ale to nie przeszkadza pozdro
Touran By JEDARO Caddy By JEDARO Jest i Tiguan
[you] Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila
damian211 pisze:Model sprężarki nie raczej nie istotny, byle wiało chłodem Z chęcią poproszę o namiary, jeżeli sprawdzony to mniejsze ryzyko no i cena też spoko. Rozumiem, że zmiana sprężarki nie wymagała jakiś większych kombinacji?
wysłałem namiary na pw nie chcę robić reklamy
co do samej zmiany na nowszy model to nic nie trzeba przerabiać jest to samo tylko lekko kabelek jest bardziej naciągnięty ale to nie przeszkadza pozdro
To i ja poproszę o namiary. I w jakiej cenie te sprężarki?
Ja zdecydowałem się na używkę z gwarancją, dzisiaj robiłem porównanie na maszynce do klimy- przy starej sprężarce wskaźniki ruszały się dopiero przy wysokich obrotach, na nowej, używanej przy wolnych obrotach już wskazania odpowiednie. Namiary na speca od kolegi JEDARO mogę podesłać na PW. Dodam jeszcze, że kompresor pochodzi z golfa VI i wymagał przełożenia kilku elementów na zewnątrz.
Pany mam takie pytanko. Czy ktos wymienial lozysko w kole pasowym kompresora. Autko to turek poliftowy 2007 rok 1.9 tdi. Cos mi tak strzela szczyka jak mam wlaczoną klime. Tak domyslam sie ze moze sie sypac lozysko na kompresorze. Klima pieknie chlodzi wiec wolalbym bez ruszania kompresoa wytargac same kolo i ewentualnie wymienic same lozysko. Przerabial ktos taki temat?
Wymieniasz i dostępne jest tylko kpl.( łożysko,sprzęgło,kółko) za ponad 200zeta ,ale jakby się pobawić to można gdzieś w hurtowni dorwać łożysko za 10,50zł i próbować
Trzy rodzaje są tych zestawów i różnią się już na pierwszy rzut oka na sprzęgło
Paweł wszystko mina zrobić ja w sharanie wymieniłem łożysko które kupiłem w agromie, łożysko musi być wysoko obrotowe
wystukane z garażu z kluczem w ręku
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
Witam .
Ostatnio u kolegi w pasku spec od klimy też wymieniał tylko łożysko w sprzęgle . Silnik CR . Sprężarka o zmiennej wydajności ( czyli się cały czas kręci) . Jeszcze chwila a by się rozleciało . A tak zaoszczędził sprężarkę .
Tak szczyka a jeszcze nie mam pewnosci ze to tam ale mysle ze jednak dobrze kombinuje. Trzeba bedzie tam przysiasc w wolnej chwili. Fajnie by bylo znac wymiary tego lozyska to bym sie zaopatrzyl wczesniej. Raczej jakues wysokoobrotowe tam nie musi byc. Altek ma wieksze obroty dwa razy jak kompresor czyli tez dwa razy jak predkosc obrotowa walu i ma zwykle lozyska. Aczkolwiek cos tam wstawie pozadnego napewno.
Myśmy to przyuważyli " po dzwięku " . Coś ten silnik za głośno dzwoni . Obejrzeliśmy to koło pasowe w czasie pracy. Widać było , że buja się na boki , pod kołem pasowym już na osłonie silnika leżały opiłki . Dzwięk można było dokładnie określić , że to jest z tego miejsca .
I dzis sie zabralem za to a wlasciwie chcialem i tam sobie mysle obadam reszte wkolo. No i wyszlo ze jednak sprzegielko altka. Szybka podmianka z piwnicy jakiegos kolka i po temacie. Suma sumarum wyszlo latwiej prosciej.
Z ciekawosci rozebralem ta rolke na czesci pierwsze. I generalnie przywrocilem ja swiata zywych. Nie byla uszkodzona tylko wianki nie byly nasmarowane.