lav1982 pisze:23,5,Coming-Home Logic (0 = Old / 1 = New)
... jesli 0 czyli nie zaznaczone to włączy się zawsze i położenie włacznika swiateł nie ma znaczenia, jeśli 1 to TYLKO po mrugnięciu długimi, pozycja włacznika świateł również przy comming home nie ma znaczenia.
Ta opcja jest przydatna dla osób, które nie maja RLS-a i nie chcą by światła włączały się w dzień
wszystko dziala, tylko dziwne te mrugniecie dlugimi, nie da sie ustawic automatycznie?
coming-home nie zaznaczone czyli 0, nie dziala nie wlacza sie po zamknieciu auta.
W moim aucie jest zaznaczone tak :
- Bajt 0 Bit 5
- Bajt 0 Bit 7
- Bajt 21 Bit 6
- Bajt 23 Bit 5
Jeśli mam potrzebę użycia tej funkcji , po prostu po zgaszeniu auta zostawiam włącznik świateł w pozycji załączonej.Od momentu zamknięcia drzwi z pilota światła świecą 30 sek. Jeśli nie mam potrzeby użycia , zostawiam włącznik świateł w pozycji wyłączonej i funkcja nie jest aktywna.
yox pisze:Byte 0 bit 5 - wł
Byte 0 bit 8 - wł
Byte 2 bit 4 - wył
Byte 21 bit 6 - wł
Byte 23 bit 5 - wł
... w tym układzie powinno działać:
- Leaving Home - tylko gdy włącznik w poz "Auto"
- Coming Home - po mrugnięciu "długimi"
... jesli nie masz pełnego FIS-a czas świecenia ustawiasz w adaptacjach borda
Właśnie jestem po wymianie borda na 3C8..049E i ustawiłem sobie te byte tak jak yox napisał w tym poście i sytuacja wygląda tak. Nie mam sensora zmierzchu/deszczu włącznik świateł mam z auto.
Living home działa, włącznik na AUTO po otwarciu auta światła się zapalają, po zamknięciu gasną czyli comming home nie działa, jak tu jeszcze pokombinować? Może mieć coś do tego spalony mikrostyk w zamku drzwi kierowcy i nie ma info czy drzwi są otwarte czy zamknięte.
1. Ford Focus Mk1 Vagon 1.8 TDDI 90KM
2. VW Touran 1.9 TDI BKC 105 KM
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
... no to skąd bord ma "wiedzieć" że chcesz uruchomić "coming home" ? a nie tylko mrugnąć światłami ? sprawdż na FIS-ie czas świecenia...
i spróbuj z kluczykiem w stacyjce, jak i bez
Wchodzisz w borda i w miejscu Twojego kodowania , które pierw skopiuj zapisz gdziesz , wklejasz moje , zapisujesz , potem tylko w kodowaniach odzanaczasz tego co nie masz i masz ch i lh które świeci po otwarci z pilota i po wyłączeniu pojazdu przez chyba 20 sek. do tego jeszcze są pozycje przód w kierunku , mozesz odznaczyć lub zostawić
... na groma kombinować ? wejdż w adaptacje 09 Central Electric i z rozwijalnej listy wybierz np. coming home, będziesz mógł sobie zmienić/ustawić czas świecenia zarówno coming jak i leaving home...
Teraz jeszcze robiłem test i włącznik na auto otwieram auto światła się zapalają jest ok. Gaszę auto mrugam długimi zamykam auto i nic światła gasną chyba coś u mnie nie tak, ale to jutro spróbuję jeszcze powalczyć.
1. Ford Focus Mk1 Vagon 1.8 TDDI 90KM
2. VW Touran 1.9 TDI BKC 105 KM