@Kaki czy na pewno tylko boczki się różnią w wersji 1T3? Poprzednio miałem Tourana 1T0 i sam sobie przerabiałem z 5 na 7 os.
Teraz chciałbym zrobić to samo z moim 1T3 jednak jak wspominałem mało jest kompletnych zestawów do tej wersji.
Gdyby było tak jak mówisz to może bym się nie pokusił o skompletowanie samemu całego zestawu - w 1T0 kupiłem cały komplet do przeróbki 5 na 7 os.
Dokładka foteli na wersje 7-osobową
-
- Przeglądacz
- Auto:: 1T3 2.0 TDI 2011
- Imię:: Kacper
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
- Kontakt:
Re: Dokładka foteli na wersje 7-osobową
Elementy montażowe są identyczne
Boczkiki się tylko różnią, dolne oraz gorne - inaczej wyprofilowana szyba.
Skrzynka wewnatrz ma inne mocowania narzędzi i inna klamkę (powiedzialbym, ze starsza jest lepsza) , ale pasuje bez problemu. No i oczywiscie kolory wykladzin się różnią oraz material i wzor tapicerek
W 1T3 wykładziny sa czarne, w poprzednich modelach jedynie cross miał czarna wykladzine (tak slyszalem)
Głównym problemem jest zdobycie tylnych boczków do 1t3, jest ich jak na lekarstwo. (cały czas mam w obserwowanych aukcje i bieda straszna.)
Osobiście jakbym miał przerabiać ponownie, to chyba bym poczekal na komplet, ja swoje 'zbieralem' a pozniej się musialem bujac z opychaniem 'redundantnych' czesci
1t3 zakończył produkcje 3 lata temu, wiec powoli powinno się pojawiać coraz więcej części z rozbiorek, na pewno nie tyle co do poprzednika ale zaczną.
Boczkiki się tylko różnią, dolne oraz gorne - inaczej wyprofilowana szyba.
Skrzynka wewnatrz ma inne mocowania narzędzi i inna klamkę (powiedzialbym, ze starsza jest lepsza) , ale pasuje bez problemu. No i oczywiscie kolory wykladzin się różnią oraz material i wzor tapicerek
W 1T3 wykładziny sa czarne, w poprzednich modelach jedynie cross miał czarna wykladzine (tak slyszalem)
Głównym problemem jest zdobycie tylnych boczków do 1t3, jest ich jak na lekarstwo. (cały czas mam w obserwowanych aukcje i bieda straszna.)
Osobiście jakbym miał przerabiać ponownie, to chyba bym poczekal na komplet, ja swoje 'zbieralem' a pozniej się musialem bujac z opychaniem 'redundantnych' czesci
1t3 zakończył produkcje 3 lata temu, wiec powoli powinno się pojawiać coraz więcej części z rozbiorek, na pewno nie tyle co do poprzednika ale zaczną.
- greg0216
- ____________________
- Auto:: Passat B7
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 41 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
Mam boczki do 1T3 w wersji 5 i 7 osobowej znajdzie się również podłoga jak coś piszcie
Grzegorz
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0 DSG by Wachu
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
@Kaki co do koloru wykładziny coś było na rzeczy. Bo w 5 os. podłoga (kuferek) był w kolorze czarnym z kolei nie mogłem dostać kompletu 7 os. z czarnym kuferkiem tylko szarym. Kiedyś zanim wymieniłem 1T0 na 1T3 to widziałem całe komplety do 1T3 za ok 2 tys.
Dla przykładu do 1T0 komplet z identyczną tapicerką kosztował mnie 900 zł z wysyłką.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dla przykładu do 1T0 komplet z identyczną tapicerką kosztował mnie 900 zł z wysyłką.
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0 DSG by Wachu
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Dobrze rozumiem, że masz cały komplet poza samymi fotelami?greg0216 pisze:Mam boczki do 1T3 w wersji 5 i 7 osobowej znajdzie się również podłoga jak coś piszcie