Pralko suszarka

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.
szczyku
Auto:: Sharan 7N, CFFB, 2010
Imię:: Marcin
Podziękował: 56 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Re: Pralko suszarka

Post autor: szczyku »

Mu posiadam Beko DPY 8405 HW3. Szukaliśmy prostej suszarki bez zbędnych bajerów, dostaliśmy ja w bardzo dobrej cenie (Media Markt - ostatnia sztuka bez kartonu). Suszarka wykonuje praktycznie jedno suszenie dziennie od ponad dwóch lat. Jak na razie wszysyko bez problemu i jesteśmy mega zadowoleni.

Kolega kupił tą z pompą ciepła, raz użył i się zepsuła (jakiś pech), wymienili mu na nową, ale kondensacyjną + gratisy za problem. Tamta podobno nowość na rynku i był problem z częściami ;)
zibi1961
Użytkownik
Auto:: 2.0 TDI 140 KM ,DSG 2005
Imię:: Zbigniew
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: zibi1961 »

2 osobne urządzenia są zawsze lepsze niż 2 w jednym,można postawić je jedno na drugim jak nie ma miejsca,idzie to sprawniej jak mamy dużo prania bo w jednym się pierze a w drugim suszy. Mam Electrolux EW8H358SP i mogę ją szczerze polecić.Jest to suszarka kondensacyjna z pompą ciepła bardzo energooszczędna Pamiętaj tylko o kontrolowaniu i ewentualnie czyszczeniu wymiennika ciepła co jakiś czas. Czyszczenie jest proste, dostęp bardzo dobry.Czyścimy odkurzaczem z plastikową końcówką żeby nie uszkodzić wymiennika ,zajmuje to kilka chwil .Gdyby ilość tych kłaczków na wymienniku zwiększała się to należy sprawdzić filtr czy nie jest uszkodzony .Gdy filtr jest sprawny to wyłapuje prawie wszystkie kłaczki z ubrań i wymiennik sprawdzamy tylko pod kątem sprawności filtra .Mój wymiennik po 2 latach użytkowania jest czysty ,prawie jak z fabryki .Po każdym suszeniu przemywamy filtr pod kranem i opróżniamy zbiornik na wodę(można podłączyć do kanalizacji ) .Żona polubi pranie z suszarką .Jak wyjmiesz ubrania natychmiast po wysuszeniu to niektóre z nich nie trzeba nawet prasować ,są ciepłe i pachnące. Dodam jeszcze że cały sprzęt w kuchni mam Electroluxa (tylko pralka Bosch ) i jak na razie ,odpukać wszystko sprawne .
szpyrek
Przeglądacz
Auto:: vb x16xel/16mpi 1t0
Imię:: Łukasz
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: szpyrek »

Ja już mam upatrzona candy. U mnie musi być slim bo mała łazienka i pralkę też mam slim. Teraz czekam na Black Friday licząc na fajny rabat.
ODPOWIEDZ