potrzebuje schemat kostki zasilającej Radio
-
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię::
RCD jest fabrycznym..... zależy co chcesz przez CAN pchać n a radio. oprócz Gali możesz mieć np. czujniki cofania- o ile masz fabryczne.
Jeśli chcesz zmienić RCD 300 na coś innego to proponuję na coś z navi- jeśli fabryczne to RNS 510, zaś jeśli inne to np: pionek serii AVIC - dedykowane do VW, ZENEC NC 2010- można trafić na allegro w całkiem niezłych pieniądzach. można tez trafić niższy model, ale musisz wtedy mieć zewnętrzny moduł navi - więc w kupie wyjdzie to samo.
Jeśli chcesz zmienić RCD 300 na coś innego to proponuję na coś z navi- jeśli fabryczne to RNS 510, zaś jeśli inne to np: pionek serii AVIC - dedykowane do VW, ZENEC NC 2010- można trafić na allegro w całkiem niezłych pieniądzach. można tez trafić niższy model, ale musisz wtedy mieć zewnętrzny moduł navi - więc w kupie wyjdzie to samo.
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
w sumie nie rozwiązałem... chciałem żeby radio grało na postoju ale bez włączonego zapłonu a nie udało mi sie znaleść takiego "+" który jest podtrzymywany po wyłaczeniu zapłony ale kluczyk jeszcze w stacyjce, dopiero po wyjeciu kluczyka powinien zanikać...mur1000 pisze:Dodi i jak rozwiązałeś problem![]()
Ja też szukam plusa po stacyjce do zasilania CB.
mam podłaczone radio bez zadnych modyfikacji kostki... tzn. jest na stałym "+" i gra zawsze... jak wychodze z samochodu poprostu wyjmuję panel i juz...
Ostatnio zmieniony wt mar 13, 2012 20:30 przez Dodi, łącznie zmieniany 1 raz.
- hagio
- Expert
- Auto:: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
- Imię:: BARTOSZ
- Podziękował: 276 razy
- Otrzymał podziękowań: 153 razy
- Kontakt:
Jakiś czas temu wymieniłem 3-setkę na Kena-radio gra bez i z kluczykiem-nic nie zmieniałem i nie dociągałem kabli.Nie wiem tylko czy się wyłącza automatycznie po jakimś czasie jak zamknę auto pilotem tak jak fabryczne,które szło po CAN.dodaje dwie fotki na jednej widoczne zatrzaski(ŻĂŁTE 8 szt.) trzymające fabryczną ramkę.
- lukasz22i
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 3 razy
Podłącze się pod temat.
Wymieniłem radio oryg. na inne, Clariona 1DIN. Do starego radia szły dwie anteny czyli dwie wtyczki antenowe, żeby podłączyć je do Clariona muszę kupić adapter-separator antenowy. Przeglądam alledrogo i praktycznie wszyscy sprzedają te separatory z pojedyncza wtyczką a ja mam dwie, czy taki separator się sprawdzi jeśli podłącze do niego tylko jedną z anten czy muszę mieć konkretnie z dwiema wtyczkami?
dzięki
Wymieniłem radio oryg. na inne, Clariona 1DIN. Do starego radia szły dwie anteny czyli dwie wtyczki antenowe, żeby podłączyć je do Clariona muszę kupić adapter-separator antenowy. Przeglądam alledrogo i praktycznie wszyscy sprzedają te separatory z pojedyncza wtyczką a ja mam dwie, czy taki separator się sprawdzi jeśli podłącze do niego tylko jedną z anten czy muszę mieć konkretnie z dwiema wtyczkami?
dzięki
-
- Kandydat
- Auto:: 1T1 2.0 136KM AZV 2004
- Imię:: Kuba
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: potrzebuje schemat kostki zasilającej Radio
Witamlukasz22i pisze:Podłącze się pod temat.
dzięki
Chyba tego szukasz
https://allegro.pl/oferta/separator-ant ... e=facebook
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk