Modyfikacja EGR silnik 2,0 TDI CR
- wojtek2626
- Zaawansowany
- Auto:: Touran
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Re: Modyfikacja EGR silnik 2,0 TDI CR
Ja to zrobiłem profilaktycznie nie miałem żadnych błędów zawsze to lepiej oszczedzac przepustnice, zobaczymy jak dalej bedzie sie to sprawowac. U mnie nie było bardzo brudna wiec wystarczyło lekko poskrobac szczególnie ten króciec do tego zmywacz do hamulców i czysto. 

Diagnostyka/kodowanie i naprawa grupa VW/Audi tel.888659640
Czyszczenie DPF bez użycia chemii
Jelenia Góra
Czyszczenie DPF bez użycia chemii
Jelenia Góra

- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
Nic to nie daje. To nie jest żadna przepustnica bo zaraz będzie że to się rusza ta klapka jak silnik chodzi. Jadąc nawet tysiąc kilometrów to ta klapka się ruszy i to jeszcze z pozycji maksymalnego otwarcia do maksymalnego zamknięcia tylko przy gaszeniu silnika. Nawet jakby się to blokowało czyli nie zamykało do końca to i tak ma to praktycznie żaden wpływ na pracę silnika. Lepiej rozebrać egr, wyczyścić, sprawdzić czy te rurki harmonijkowe są całe niepopekane. To cięgno tam też sprawne.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- Maciej_F
- Expert
- Auto:: Alhambra 7N
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
Zrobiłem to w swoim CR z rok temu . Uszczelek nie wymieniałem :jedna blaszka i jedna siliconowa . Żednej różnicy się nie odczuje . Taka zabawa z typu nie zaszkodzi nie pomoże . Największy pożytek to wyczyszczenie przepustnicy .... sorki klapy gaszącej .