Tylną 1szt co podałeś i przednią 1szt na wahacz...
https://poliuretany.olkusz.pl/pl/audi-s ... -1szt.html
Manual - Wymiana tulei wahacza przedniego na poliuretan
-
- Przeglądacz
- Auto:: vb x16xel/16mpi 1t0
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: Manual - Wymiana tulei wahacza przedniego na poliuretan
Odkopie.
Chciałem ustawić dzisiaj geo u siebie w turasie ale wcześniej na stacji sprawdzili mi zawieszenie. Okazało się że na prawym wahaczu, przedniej tulei z poli zrobił się luz. Diagnosta zasugerował wymianę tych tulei w obu wahaczach, mechanik twierdzi że wystarczy jedna. Co zrobić w tej sytuacji, kogo posłuchać?
Chciałem ustawić dzisiaj geo u siebie w turasie ale wcześniej na stacji sprawdzili mi zawieszenie. Okazało się że na prawym wahaczu, przedniej tulei z poli zrobił się luz. Diagnosta zasugerował wymianę tych tulei w obu wahaczach, mechanik twierdzi że wystarczy jedna. Co zrobić w tej sytuacji, kogo posłuchać?
- kris25-05
- ____________________
- Auto:: Caddy 09, Caddy 11
- Imię:: Krzysztof
- Podziękował: 47 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
Zawsze wymienia się parami... Jak żarówki... Generalnie wszystko powinno zużywać równo Mechanik Ci wymieni jedną a za miesiąc druga zacznie pukać. Takie moje zdanie...szpyrek pisze:Odkopie.
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
Że tak powiem po weryfikacji wyjdzie czy trzeba czy nie. Też zasada jest taka że w ASO na gwarancji wymienia ci tylko ta rzecz popsutą. Nawet amortyzator wymienia ci tylko jeden. Zawsze też zużywa się bardziej prawa strona. Jeśli dobrze sprawdzi łomem czy tam lyszka do opon ten wahacz to śmiało sprawna część można zostawić.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Przeglądacz
- Auto:: vb x16xel/16mpi 1t0
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Na szarpakach sprawdzał i dodatkowo mnie wolał bo się zdziwiłem że "plastikowe" tuleje się wyrobily. Lewy wahacz sztywny, na prawym na tej przedniej tulei delikatny luz, nawet nie stuka ale nie siedzi tak twardo jak lewy.
Najwyżej zamówię na dwie strony a wymienię jedna w pierwszej kolejności.
Dzięki za szybką odpowiedź
Najwyżej zamówię na dwie strony a wymienię jedna w pierwszej kolejności.
Dzięki za szybką odpowiedź
- tomek12
- Zaawansowany
- Auto:: TOURAN 2.0TDi CFHC , 1T3
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 56 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Manual git malina fajnie i jasno rozpisane. Dziękuje.
Szkoda tylko że poległem na odkrecaniu śrub od wahacza bo sie urwały a najlepsze że z lewej jak i z prawej strony ten sam problem.
I dodatkowy koszt muszę zakupić mocowania wahaczy po obu stronach jak i nowy komplet śrub.
Szkoda tylko że poległem na odkrecaniu śrub od wahacza bo sie urwały a najlepsze że z lewej jak i z prawej strony ten sam problem.
I dodatkowy koszt muszę zakupić mocowania wahaczy po obu stronach jak i nowy komplet śrub.
VCDS i wszystko jasne ;-)
był 1.9TDI BKC a teraz jest 2.0TDI CFHC
był 1.9TDI BKC a teraz jest 2.0TDI CFHC