Przeróbka lamp na Bi-Led
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Re: Przeróbka lamp na Bi-Led
Tak skupiać to lepiej skupia bo odbłyśnik to musiałby mieć krzywizny mocno zróżnicowane. Czasami widać jakieś auto z Norwegii np na naszych drogach to ma takie lampy zamontowane że aż strach. Jednak duza lampa robi robote. Wcale nie trzeba tam dawać żarówek 100 watowych czy mocniejszych by oświetliło wszystkie wróble na drzewach co nie.
Ostatnio zmieniony pn paź 14, 2019 16:57 przez wesol, łącznie zmieniany 1 raz.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- CZECHU
- Kandydat
- Auto:: Caddy 2k5fl 2,0 2016
- Imię:: Czesław
Rozmawiałem dziś z osoba przerabiającą lampy ze zwykłej na xenon w caddy IV i zgłupiałem 
Podobno fabrycznie nie wychodziły ze spryskiwaczami i poziomowaniem
Gość twierdzi ze jeżeli lampa jest oryginalna z homologacją na xenon to śmiało można zakładać w miejsce zwykłej lampy.
Sprawdziłem nowe caddy i faktycznie:
https://allegro.pl/ogloszenie/volkswage ... 8519603914

Podobno fabrycznie nie wychodziły ze spryskiwaczami i poziomowaniem

Gość twierdzi ze jeżeli lampa jest oryginalna z homologacją na xenon to śmiało można zakładać w miejsce zwykłej lampy.
Sprawdziłem nowe caddy i faktycznie:
https://allegro.pl/ogloszenie/volkswage ... 8519603914
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Dlatego mówię że osobiście robiłem przeglądy przedsprzedazne i corsy nie miały spryskow. Poziomowanie że tak powiem to już w markach premium jest standardem. Kiedyś kręciło się przy lampach pod maską jak się auto załadowało. Potem weszło że już kręcimy potencjometrem w kabinie a teraz już samo się reguluje. Po mojemu to nie ma powiązań lampy z tym czy się auto poziomuje samo. Tak jak z tymi spryskami.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Przeglądacz
- Auto:: Passat B6 1.4TSI '09
- Imię:: Radek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
To nie źródło światła determinuje czy jest samopoziomowanie i spryskiwacze, a ilość światła.
Xenon 25W i niektóre LEDy łapią się poniżej ustawowej granicy stosowania układów czyszczenia i poziomowania. Caddy to właśnie Xenon 25W, tak jak niektóre francuzy czy np.: Skoda Rapid.
Xenon 25W i niektóre LEDy łapią się poniżej ustawowej granicy stosowania układów czyszczenia i poziomowania. Caddy to właśnie Xenon 25W, tak jak niektóre francuzy czy np.: Skoda Rapid.
- postrzelony1994
- Przeglądacz
- Auto:: Caddy 2.0, 2017, 152KM
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Potwierdzam.
Caddy nie ma samopoziomowania ani sprysków.
Zakładach xenonled i tyle. Regulację masz z kabiny.
Caddy nie ma samopoziomowania ani sprysków.
Zakładach xenonled i tyle. Regulację masz z kabiny.
VW Caddy 2017r. DFSD 2.0 I TDI-CR / 75 kW AdBlue
VW Caddy 2008r. - 1,9 TDI
VW Caddy 2008r. - 1,9 TDI
- artblue
- ____________________
- Auto:: 1T 2.0 BMM DSG 2006
- Imię:: Rafał
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Właśnie zamontowałem u siebie biled Mobis zamiast ori Xenon. Efekt fajny choć bez wow. Pewnie dlatego, że wcześniej miałem żarniki Osram Laser, które naprawdę fajnie świeciły. Z mobisem było sporo zabawy bo to projektor pod jeden model samochodu więc mocowania mało "uniwersalne" jednak udało się zrobić tak, aby w każdej chwili przywrócić stan oryginalny reflektorom. Generalnie światła na plus.
- artblue
- ____________________
To MK1 więc reflektory nie są skrętne. Finalnie wyszło fajnie. Trzeba się przyjrzeć żeby dostrzec, że soczewki są lekko trójkątne. Patrząc z góry praktycznie nie widać.radekrp90 pisze:Wrzuć jakieś zdjęcie jak to wygląda finalnie.
Reflektor był z AFS?
-
- Przeglądacz
- Auto:: Passat B6 1.4TSI '09
- Imię:: Radek
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Fakt - zapomniałem o tym. Ale poziomowanie itp działa bez problemu?
Szkoda, że nie masz foto porównującego światło - wiadomo zdjęcie nie odda tego jak to świeci ale jakiś ogląd może dać.
Jak rozumiem prąd pobierany podobny do przetwornicy ksenonu i błędów nie generuje?
Ja szukam opcji na zmianę soczewek Valeo w B6 (AFS) na właśnie coś takiego ale ciężko znaleźć coś co podpasuje w obudowę tak aby to jeszcze skręcało.
Szkoda, że nie masz foto porównującego światło - wiadomo zdjęcie nie odda tego jak to świeci ale jakiś ogląd może dać.
Jak rozumiem prąd pobierany podobny do przetwornicy ksenonu i błędów nie generuje?
Ja szukam opcji na zmianę soczewek Valeo w B6 (AFS) na właśnie coś takiego ale ciężko znaleźć coś co podpasuje w obudowę tak aby to jeszcze skręcało.
- artblue
- ____________________
Poziomowanie działa. Teoretycznie błąd nie powinien wyskoczyć bo pobór jest podobny ale u mnie wyskoczył. Być może dlatego że nie odłączyłem przetwornicy. Chciałem jak najmniej ingerować. Spróbuję zastosować kondensator i powinno pomóc. Mam filmik sprzed i po ale telefon ma to do siebie że jak nagrywa to zawsze dostosowuje naświetlanie więc różnicy nie widać wcale. Poniżej linki do filmików na których świeci soczewka "z ręki" a na drugim już w lampie. Mam delikatnie przymatowione szkło i po zamontowaniu linia odcięcia straciła na ostrości. Niestety polerowanie klosza nic nie daje. Jest jak by plastik od wewnątrz przydymiony.
https://youtu.be/t6E7jx1HZec
https://youtu.be/4mPvHeI9fB0
https://youtu.be/t6E7jx1HZec
https://youtu.be/4mPvHeI9fB0
-
- Auto:: Caddy 1.6 tdi 2012r
- Imię:: Darek
Witam.chciałbym zamontowac lampy bi xenonowe w miejsce oryginalnych h4.Czy jest tutaj ktos z okolic koszalina kto oczywiscie odplatnie mógłby pomoc?
-
- Użytkownik
- Auto:: 1.6 TDI CAYC 105ps
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
cześćDarek241083 pisze:Witam.chciałbym zamontowac lampy bi xenonowe w miejsce oryginalnych h4.Czy jest tutaj ktos z okolic koszalina kto oczywiscie odplatnie mógłby pomoc?
Spróbuj zadzwonić do Car-Test Biesiekierz lub Navitech Koszalin.
Może coś się dowiesz.
- wojtek2626
- Zaawansowany
- Auto:: Touran
- Imię:: Wojtek
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Jesli masz H4 to jeśli juz chcesz łamac prawo to załóż zestaw bi-xenon od Morimoto H1 nie wiele jest przeróbek ze spokojnie sam to ogarniesz a te soczewki sa bardzo dobrze.
Diagnostyka/kodowanie i naprawa grupa VW/Audi tel.888659640
Czyszczenie DPF bez użycia chemii
Jelenia Góra
Czyszczenie DPF bez użycia chemii
Jelenia Góra