Awaria systemu start -stop

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
warcol
Przeglądacz
Auto:: vw touran 2,0 tdi
Imię:: Paweł
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Awaria systemu start -stop

Post autor: warcol »

Witam
Ostatnio miałem dziwny przypadek, po uruchomieniu auta wyskoczył mi czerwony trójkąt i komunikat awaria systemu start stop oraz po prawej stronie ikonka akumulatora i komunikat brak ładowania. Po przejechaniu 20 km i wyłączeniu sinika niestety nie mogłem odpalić auta ponieważ akumulator był całkowicie rozładowany. Pożyczyłem prąd, odpaliłem auto, doładowałem akumulator i wszystko jest ok, brak błędów, auto pali normalnie brak komunikatów. Miał ktoś podobny przypadek?
Auto Edziu
Auto:: Inne
Imię:: Dawid

Re: Awaria systemu start -stop

Post autor: Auto Edziu »

A jakie jest ładowanie?
ogłoszenia motoryzacyjne Facebook https://www.facebook.com/groups/181600435606919/
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 420 razy

Post autor: wesol »

Zapewne coś z alternatorem to raz a druga sprawa to jak wyglądało to doładowanie akumulatora w sensie jakim prądem i ile czasu był ładowany. Może ładowany ale niestety nie naładowany wpelni. Prostownikiem małym to trzeba ładować ze trzy dni albo nawet cztery.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
zibi1961
Użytkownik
Auto:: 2.0 TDI 140 KM ,DSG 2005
Imię:: Zbigniew
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: zibi1961 »

Jak nie masz miernika to podjedź do sklepu z akumulatorami i tam sprawdzą ci ładowanie alternatora oraz akumulator pod obciążeniem .
warcol
Przeglądacz
Auto:: vw touran 2,0 tdi
Imię:: Paweł
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: warcol »

Jest wszystko ok, samo się naprawiło, akumulator naładowany, ładowanie jest, a Start Stop wyłączyłem vcds
ODPOWIEDZ