Witam
Ostatnio miałem dziwny przypadek, po uruchomieniu auta wyskoczył mi czerwony trójkąt i komunikat awaria systemu start stop oraz po prawej stronie ikonka akumulatora i komunikat brak ładowania. Po przejechaniu 20 km i wyłączeniu sinika niestety nie mogłem odpalić auta ponieważ akumulator był całkowicie rozładowany. Pożyczyłem prąd, odpaliłem auto, doładowałem akumulator i wszystko jest ok, brak błędów, auto pali normalnie brak komunikatów. Miał ktoś podobny przypadek?
Awaria systemu start -stop
-
Auto Edziu
- Auto:: Inne
- Imię:: Dawid
Re: Awaria systemu start -stop
A jakie jest ładowanie?
ogłoszenia motoryzacyjne Facebook https://www.facebook.com/groups/181600435606919/
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Zapewne coś z alternatorem to raz a druga sprawa to jak wyglądało to doładowanie akumulatora w sensie jakim prądem i ile czasu był ładowany. Może ładowany ale niestety nie naładowany wpelni. Prostownikiem małym to trzeba ładować ze trzy dni albo nawet cztery.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
zibi1961
- Użytkownik
- Auto:: 2.0 TDI 140 KM ,DSG 2005
- Imię:: Zbigniew
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Jak nie masz miernika to podjedź do sklepu z akumulatorami i tam sprawdzą ci ładowanie alternatora oraz akumulator pod obciążeniem .
-
warcol
- Przeglądacz
- Auto:: vw touran 2,0 tdi
- Imię:: Paweł
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Jest wszystko ok, samo się naprawiło, akumulator naładowany, ładowanie jest, a Start Stop wyłączyłem vcds