Vcds problem z podłączeniem
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 678 razy
Re: Vcds problem z podłączeniem
Na pewno 18.9.0?
Bo jesli patrzeć po naklejce było 15.7....
Sprawdź paczka loadera czy kabel ma odblokokowany bootloader.. Plikiem VAGCOM_HWType.exe
Jesli tak użyj z paczki pliku VAGCOM_EEWriteLang.exe i zrób aktualizację i sięgnij po na najnowsze oprogramowanie 21.3.0
Bo jesli patrzeć po naklejce było 15.7....
Sprawdź paczka loadera czy kabel ma odblokokowany bootloader.. Plikiem VAGCOM_HWType.exe
Jesli tak użyj z paczki pliku VAGCOM_EEWriteLang.exe i zrób aktualizację i sięgnij po na najnowsze oprogramowanie 21.3.0
-
- Początkujący
- Auto:: Golf,CAYC,2011
- Imię:: Krzysztof
Witam, dziś nabyłem kabel , zrobiłem wszystko według instrukcji. Po podłączeniu sprawdza błędy ale nie mogę wejść w bloki pomiarowe, w pomiarach rozszerzonych info o braku licencji, program podaje ze licencja nieautoryzowana, windows 8.1. Gdzie tkwi przyczyna?
- cirek
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1T3 CFHC 2014 CUP
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 34 razy
berys napisz coś od siebie w dziale powitania. Skąd jesteś, czym jeździsz i takie tam. Potem wróć do tego tematu no i p o w o l u t k u bez haosu opisz o co chodzi, tak składnie z konkretnym opisem bo jak na razie z fusów z kawy wydaje mi się że chodzi o kabel od betoniarski.
1T3 CFHC
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Ooo, mój temat bo aktualnie walczę z betoniarką na budowie. Schody wylewałem a teraz ekipa tynki wali. Ta betoniarka na trzy fazy czy na jedną?
Jakieś zrzuty ekranu zapodaje by było widać. Od kogo kabel?
Jakieś zrzuty ekranu zapodaje by było widać. Od kogo kabel?
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Początkujący
A wiec tak, zdiec kabla nie dodam bo nie ma naklejek, kupilem go ze strony http://www.e-service.info.pl/ mial byc vag 015 a jest vag 012 ich oznaczenia, instrukcja wiadomo nie robic aktualizacji. Do kabla dostalem VCDS 21.3.0. Podlaczylem pod auto, status licencji na czerwono Nieautoryzowany. nie moge wejsc w bloki pomiarowe, wchodzac w pomiary rozszezone i np wybierajac wtryski korekcja , po prawej brak licencji zamiast parametrow. Ziomek od kabla nic nie pisze, moze weekend maja lub jak to czesto w naszym kraju bywa cieszy sie z 2 stowek hehe.cirek pisze:berys napisz coś od siebie w dziale powitania. Skąd jesteś, czym jeździsz i takie tam. Potem wróć do tego tematu no i p o w o l u t k u bez haosu opisz o co chodzi, tak składnie z konkretnym opisem bo jak na razie z fusów z kawy wydaje mi się że chodzi o kabel od betoniarski.
- cirek
- Zaawansowany
Samo nie aktualizowanie (ręczne) nie wystarczy. Trzeba zablokować dostęp do neta lub po prostu na czas pracy z kablem odłączyć neta. Aktualizacja dzieje się w tle bez twojej wiedzy.berys pisze:A wiec tak, zdiec kabla nie dodam bo nie ma naklejek, kupilem go ze strony http://www.e-service.info.pl/ mial byc vag 015 a jest vag 012 ich oznaczenia, instrukcja wiadomo nie robic aktualizacji. Do kabla dostalem VCDS 21.3.0. Podlaczylem pod auto, status licencji na czerwono Nieautoryzowany. nie moge wejsc w bloki pomiarowe, wchodzac w pomiary rozszezone i np wybierajac wtryski korekcja , po prawej brak licencji zamiast parametrow. Ziomek od kabla nic nie pisze, moze weekend maja lub jak to czesto w naszym kraju bywa cieszy sie z 2 stowek hehe.cirek pisze:berys napisz coś od siebie w dziale powitania. Skąd jesteś, czym jeździsz i takie tam. Potem wróć do tego tematu no i p o w o l u t k u bez haosu opisz o co chodzi, tak składnie z konkretnym opisem bo jak na razie z fusów z kawy wydaje mi się że chodzi o kabel od betoniarski.
Po weekendzie mecz sprzedawcę.
1T3 CFHC
-
- Początkujący
Jak dostalem od niego program od razu zainstalowalem w domu bez podlaczania kabla, laptop byl podlaczony do internetu. Gdy mialem juz kabel, gdy go podlaczalem na 100% nie mialem internetu. Takie instrukcje daja ze czlowiek sam sie musi dowiedziec. O co chodzi z ta aktualizacja? zeby VCDS nie zaktualizowal sie do nowszej wersji? nic mi sie nie zmienilo nadal mam ta sama wersje. Domyslam sie ze nie moge zainstalowac starszego VCDS gdyz ma byc 21.3.0? Nic nie kombinowalem ,czekam co powiedza. Mam drugiego laptopa na xp moze sprobuje na nim. Sadzisz ze zrobilem blad i kabel uwalony?cirek pisze:Samo nie aktualizowanie (ręczne) nie wystarczy. Trzeba zablokować dostęp do neta lub po prostu na czas pracy z kablem odłączyć neta. Aktualizacja dzieje się w tle bez twojej wiedzy.berys pisze:A wiec tak, zdiec kabla nie dodam bo nie ma naklejek, kupilem go ze strony http://www.e-service.info.pl/ mial byc vag 015 a jest vag 012 ich oznaczenia, instrukcja wiadomo nie robic aktualizacji. Do kabla dostalem VCDS 21.3.0. Podlaczylem pod auto, status licencji na czerwono Nieautoryzowany. nie moge wejsc w bloki pomiarowe, wchodzac w pomiary rozszezone i np wybierajac wtryski korekcja , po prawej brak licencji zamiast parametrow. Ziomek od kabla nic nie pisze, moze weekend maja lub jak to czesto w naszym kraju bywa cieszy sie z 2 stowek hehe.cirek pisze:berys napisz coś od siebie w dziale powitania. Skąd jesteś, czym jeździsz i takie tam. Potem wróć do tego tematu no i p o w o l u t k u bez haosu opisz o co chodzi, tak składnie z konkretnym opisem bo jak na razie z fusów z kawy wydaje mi się że chodzi o kabel od betoniarski.
Po weekendzie mecz sprzedawcę.
Ostatnio zmieniony ndz cze 13, 2021 12:51 przez berys, łącznie zmieniany 1 raz.
- cirek
- Zaawansowany
Albo coś się źle zainstalowało (sterowniki), albo win8 nie chce gadać z ADAKO, albo poszła aktualizacja, albo po prostu tak będzie i koniec.
Masz trzy opcje: wymiana kabla, kupno oryginału, kumo na Ali.
tak powinno być
Masz trzy opcje: wymiana kabla, kupno oryginału, kumo na Ali.
tak powinno być
1T3 CFHC
-
- Początkujący
Na innym laptopie z xp jest ok. Licencja valid/activated.Grupa 08 nadal niedostepna, koledzy powyzej pisali ze to normalne. Nie bede ukrywal ze przez grupe 08 jest łatwiej jak sie szuka np kat synchronizacji walka rozrzadu na przykladzie z netu. Czyli kabel zyje. Dodam ze ok jest na wersji angielskiej vcds, na polskiej znowu problem z licencja.
- jeżu
- Władca postów
Wyłącz defendera na stałe bo blokuje Ci działanie loadera...
I wtedy wersja PL zacznie Ci działać...
I wtedy wersja PL zacznie Ci działać...
- turek
- Specjalista
- Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
- Imię:: Michal
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Zainstalowałem to co było(18.9.1.) i taki komunikat wyskakuje, coś źle zrobiłem czy raczej kabel uwalony?
- jeżu
- Władca postów
A jak zrobisz test bez auta to Ci go znajduje?
System 10? Defender i inne badziewia wyłączone?
Sprawdź sobie kabel plikiem z paczki loadera... (VAGCOM_HWType.exe)
Jaki wynik?
System 10? Defender i inne badziewia wyłączone?
Sprawdź sobie kabel plikiem z paczki loadera... (VAGCOM_HWType.exe)
Jaki wynik?
-
- Początkujący
- Auto:: VW Touran 1.9 TDI AVQ
- Imię:: Marek
- Podziękował: 9 razy
powitać zainteresowanych
Jeśli ktoś chce się bawić z VCDS to najlepsza metodą do ominięcia Defender jest aplikacja całkowicie blokująca działanie tego programu jednym kliknięciem,tak samo jaki jego odblokowanie.
dControl
ta apka robi robote i jest szybka w porównaniu do recznego wyłączania Defendera.
Aplikację tą najlepiej też dodać do zaufanych regół w antywirusie i defenderze by nie szukala w tym wirusa .
Jesli juz uwaliłeś kabel przez aktualizację i inne polecam program
VAGCOM EEWriteLang
Spokojnie naprawisz nim kabelek po warunkiem ze ma odpowiedni uklad scalony wbudowany o nazwie
Atmega162
Miłej zabawy.Pozdrawiam
Jeśli ktoś chce się bawić z VCDS to najlepsza metodą do ominięcia Defender jest aplikacja całkowicie blokująca działanie tego programu jednym kliknięciem,tak samo jaki jego odblokowanie.
dControl
ta apka robi robote i jest szybka w porównaniu do recznego wyłączania Defendera.
Aplikację tą najlepiej też dodać do zaufanych regół w antywirusie i defenderze by nie szukala w tym wirusa .
Jesli juz uwaliłeś kabel przez aktualizację i inne polecam program
VAGCOM EEWriteLang
Spokojnie naprawisz nim kabelek po warunkiem ze ma odpowiedni uklad scalony wbudowany o nazwie
Atmega162
Miłej zabawy.Pozdrawiam
Marecky00
-
- Przeglądacz
- Auto:: 1T1 1.9 BLS '06 PFL
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Jak ktoś wie jak korzysta się z komputera to wyłączać defendera nie trzeba, bo jak ktoś się zna, to wie że nie ma potrzeby instalowania antywirusa skoro właśnie śmieszną aplikacją go zablokuje (w opisach AV też trzeba wyłączyć)marecky00 pisze:Jeśli ktoś chce się bawić z VCDS to najlepsza metodą do ominięcia Defender jest aplikacja całkowicie blokująca działanie tego programu jednym kliknięciem,tak samo jaki jego odblokowanie.