Zrobiłem wcześniej 2xkurację na małym obiegu tec2000 i parametry nic się nie zmieniły. W filterku nie było syfu.
Mam olej 2t liquid moly doleje do paliwa. Niedługo będę jechać na urlop 2500km zrobię to powinno wystarczyć żeby sprawdzić czy coś pomogło.
Przebieg mam 226tys sprawdzony co przy naprawach dodatkowo się potwierdzą bo co nie wymieniam to jest z oryginału.
Piotrze co do mojego vag to chłopaki raczej nie powinni się doczepić bo to vag 5053its który obsługuje i Vag i UDS
Miałem vcds ale spaliłem kabel na aucie szwagierki bo nie powiedziała że ma zwarcia a poprosiła o skan. PS kasy nie oddała za kabel
Tak się trochę zastanawiam czy przypadkiem molibden który dodałem do oleju silnikowego nie robi mi tej chmurki.
Co o tym sądzicie?
Zapach chmurki nie jest kwaśny , taki olejowy raczej zwyczajny
-- 29 sie 2022, o 11:57 --
Zrobiłem 2500km w 2 odcinkach. 2x dolałem po 1L dwutaktu do pełnego baku. Nie pamiętam żeby podczas startów na tej podróży był biały dym przy starcie ale po powrocie auto stało 4 dni i jak dzisiaj odpaliłem to na początku był ciężki start silnik zaczął pracować jak zduszony nierówno i na koniec pojawiła się największa jak do tej pory chmura białego dymu. Tak jakby podczas startu było za dużo paliwa. Kilka lat temu kolega z forum poprawił mi dawkę startowa bo mojego turanka dopadła przypadłość naszych aut czyli długie ciężkie odpalanie przy starcie na ciepłym silniku. Może to teraz trzeba odkręcić?