Jest małe ale.
Z oczywistej przyczyny oryginalnego vcds to nikt, kto tym się nie zajmuje zawodowo nie będzie kupował.
Z drugiej strony kupowanie vcds z ali jest kradzieżą, która także tutaj jest piętnowana.
Ja to jak najbardziej popieram - je* złodziei, chinśki rząd i aliexpres

Czyli co - mam wydać parę tysi, żeby się pobawić w aucie, czy też najpierw ukraść i tu wrócić?
Dlaczego też w odpowiedzi dostaję inwektywy zamiast prostego "daj skana" albo mnie olać? Można rzucić linkiem i po zawodach.
Szczerze mówiąc regulamin przeczytałem bardzo pobieżnie ale chyba nie zauważyłem, że żeby zadać pytanie to należy mieć vcds i wrzucać z niego skany.
Co do mojego konkretnego pytania: trochę poszukałem i podobnego problemu do mojego nie znalazłem. Poczesałem trochę neta i w końcu zadałem sobie trud założenia konta tutaj. Liczyłem się z tym, że problem jest "specyficzny" choć z drugiej strony to pewnie jak trafię do speców, co znają te auta na wylot to mi zaraz coś napiszą i może się czegoś dowiem. Może faktycznie ktoś już był z takim problemem, ja głupi go nie znalazłem to może dostanę choć linka. No ale na dzień dobry dostałem wyzwiska!
Czasem wyszukiwanie zawodzi, czasem człowiek. No tak bywa.
Dalej - nawet w tym wątku da się odczuć agresję w stosunku do nowych ludzi. "Gównojady", leniwe roszczeniowe pokolenia, bo ktoś latami ciułał pieniążki i nie odróżnia benzyny od diesla itd XD
Czuć jakąś frustrację i niechęć.
Jak kogoś irytuje czytanie tego forum to może czas odpocząć, albo chociaż nie obrażać ludzi.
O innym forum wspomniałem, bo tam w zasadzie panuje podobny klimat.
Najwyraźniej taka formuła faktycznie się wyczerpała. Zostali sami starzy wyjadacze, których wszystko denerwuje, bo już widzieli każdy problem. Nowi ludzie uciekają bo nikt nie ma ochoty kopać się z koniem.