Climatronic
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.6(102KM) 2004r
- Imię:: Adam
- Podziękował: 2 razy
Climatronic
Witam, mam pewien problem z climatronic'kiem i klimatyzacją( Touran 1.6Mpi 102km 2004r) , po zimie klima odmówiła posłuszeństwa nie chłodziła, pojechałem do gościa który napełnia klimę podpioł pod maszynę i od razu powiedział że nie ma co napełniać bo ciśnienie w układzie ponad 6,5bara i stwierdził że muszę do elektryka jechać żeby sprawdził co i jak. Akurat szykuje mi się wyjazd a elektrycy nie mają terminów na cito:/ jak na złość. Dzisiaj włączyłem dmuchawę z myślą może samo ożyło- niestety... Dodatkowo zamiast temperatury na wskaźniku ustawienia temperatur pokazała się cyfra 72. Pomoże ktoś rozwikłać zagadkę?? Albo co zrobić żeby jakoś klima ożyła może to jakaś pierdółka??
Ostatnio zmieniony sob cze 17, 2023 08:53 przez djsoczek, łącznie zmieniany 1 raz.
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
Re: Climatronic
Jedz do innego klimiarza bo ten to imbecyl. Ciśnienie w układzie to nie wszystko. Czynnika być nie odpowiednie ciśnienie a odpowiednią ilość w gramach. Poza tym po to podpina się dwa węże by widzieć jakie ciśnienie jest na niskim i na wysokim gdy silnik pracuje i klima jest włączona. Wtedy sprawdza się co jest przyczyną że nie ma tej różnicy ciśnień. Czy elektrozawor wydajnościowy czy zawór rozprężny czy może np też osuszacz.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Początkujący
No tak tylko gdzie nie podjadę to oni tylko napełniają i tyle. Musiałbym podjechać na jakąś diagnostykę a trochę czas mnie nagli... :/a terminy mają odległe...
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
Skoro mniej wiesz niż przeciętny klimiarza to co sam zdziałasz jak jeszcze nie masz sprzętu. Jedź do po żadnego klimiarza.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Początkujący
Wyskoczył błąd ktoś pomoże??
-- Cz cze 22, 2023 13:30 --
Skaner viaken pokazał błąd G65 czujnik wysokiego cis ienia, myślicie ze wymiana pomoże czujnik padł??
-- Cz cze 22, 2023 13:30 --
Skaner viaken pokazał błąd G65 czujnik wysokiego cis ienia, myślicie ze wymiana pomoże czujnik padł??