Dymiący dogrzewacz
- cirek
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1T3 CFHC 2014 CUP
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 34 razy
Re: Dymiący dogrzewacz
zdemontować piec, w miejsce pieca wstawić rurke żeby płyn krążył (dwie średnice wężów trochę problematyczne), zaślepić wężyk zasilania paliwa, zabezpieczyć wtyczki, piec wysłać do regeneracji, autem można jeździć. Jak piec wróci zamontować. Jeśli auto możne kilka dni stać na garażu to o jedno rozbieranie masz mniej.
Inna opcja, umówić się do kolegi na konkretny dzień, urlopu w pracy i auto zrobione w jeden dzień.
Inna opcja, umówić się do kolegi na konkretny dzień, urlopu w pracy i auto zrobione w jeden dzień.
1T3 CFHC
- lukasso1202
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0TDI BMN 170KM
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Facebook: Halina Maria Ferdkowa. Wyśle taki sam piec jak masz, wymieniasz u siebie i odsyłasz swój stary.
-
- Początkujący
- Auto:: Touran, 1.9 TDI, 2007
- Imię:: Janusz
Odświeżę trochę temat..
Od kilku miesięcy zauważyłem że na postoju i z reguły na zimnym silniku w kabinie śmierdzi spalinami, myślałem że jakaś nieszczelność na wydechu ale w tę zimę zauważyłem bardzo duże zadymienie na zimnym jak si włącza ogrzewacz. Autem jeżdżę już 6 lat więc nie jest to normalne, do tej pory tak nie było. Zacząłem czytać i dochodzę do wniosku, że to problem z dogrzewaczem... Osobiście nie lubię oddawać auta do mechaników z takimi awariami bo zwyczajnie im nie ufam i chciałem zapytać czy ktoś z forumowiczów kto się zna na takich rzeczach pomógłby rozwiązać ten problem (rozebranie, stwierdzenie co jest grane i ewentualne naprawienie, czyszczenie itp)
Jestem z Polkowic więc ktoś z okolicy Głogów, Lubin, Legnica
Od kilku miesięcy zauważyłem że na postoju i z reguły na zimnym silniku w kabinie śmierdzi spalinami, myślałem że jakaś nieszczelność na wydechu ale w tę zimę zauważyłem bardzo duże zadymienie na zimnym jak si włącza ogrzewacz. Autem jeżdżę już 6 lat więc nie jest to normalne, do tej pory tak nie było. Zacząłem czytać i dochodzę do wniosku, że to problem z dogrzewaczem... Osobiście nie lubię oddawać auta do mechaników z takimi awariami bo zwyczajnie im nie ufam i chciałem zapytać czy ktoś z forumowiczów kto się zna na takich rzeczach pomógłby rozwiązać ten problem (rozebranie, stwierdzenie co jest grane i ewentualne naprawienie, czyszczenie itp)
Jestem z Polkowic więc ktoś z okolicy Głogów, Lubin, Legnica
- cirek
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1T3 CFHC 2014 CUP
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 34 razy
Stawiam na dziurawą ryrke wydechu od dogrzewacza. Zdejmij nadkole i zobacz. Do wymiany rurki potrzebujesz zdjąć zderzak. Poradzisz sobie.
1T3 CFHC
-
- Początkujący
A jak jest jest z samym dogrzewaczem, on u mnie działa bo jak jestem na rezerwie to ewidentnie ma problem z nagrzaniem silnika jak jest na minusie, a jak jest paliwo to normalnie się dogrzewa. Czy w takiej sytuacji jak działa też powinno się czyścić komorę spalania i świecę?
A ta rurka spalin ona jest podłączona do wydechu? ktoś mi mówił że te spaliny to normalnie rurka wychodzi i nie jest nigdzie podpięta tylko w stron ziemi skierowana...
A ta rurka spalin ona jest podłączona do wydechu? ktoś mi mówił że te spaliny to normalnie rurka wychodzi i nie jest nigdzie podpięta tylko w stron ziemi skierowana...
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
Po tych wypowiedział to wnioski są takie że powinieneś oddać to w ręce fachowca bo mam spore obawy czy ty ten piec choć wyciągniesz. I nie jest to żadna złośliwość.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Początkujący
Chętnie to zrobię… ktoś pomoże między Głogowem a Legnicą?wesol pisze:Po tych wypowiedział to wnioski są takie że powinieneś oddać to w ręce fachowca bo mam spore obawy czy ty ten piec choć wyciągniesz. I nie jest to żadna złośliwość.
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
I tak bym zrobił na twoim miejscu i to jest słuszna decyzja. O takiego ogłoszenia jest zdaje się dział regionalny względnie Hyde Park czy nawet giełda że chcesz coś zlecić do zrobienia.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC