Odczyt logów + czarne dymienie

marcinek40
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Odczyt logów + czarne dymienie

Post autor: marcinek40 »

Auto zaczeło mi mocno dymic na czarno i od około 2200 do 3000 tys słyszę buczenie powietrza ,oto logi
http://vaglog.rtnet.pl/zmarcin_83714.html
http://vaglog.rtnet.pl/zmarcin_83715.html
http://vaglog.rtnet.pl/zmarcin_83716.html
Touran ma przejechane 45000 tys i jest uzytkowane przez moją żone na krótkich odcinkach ,jadąć na majówke dopiero zobaczyłem co sie dzieje ze strasznie dymi .Myslałem ze wystarczy go przegonic ale po przejechaniu 900 km nadal dymi przy kazdym dodaniu gazu
Awatar użytkownika
Bzyku
Specjalista
Auto:: BKD, 2008
Imię:: Tomek
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Post autor: Bzyku »

miałem kiedyś podobny problem, jednak nie słyszałem buczenia a syczenie. jak się okazało w zaprzyjaźnionym warsztacie wyrwało wąż wysokiego ciśnienia z intercoolera. podobno jest to częsta usterka. w kołnierzu są takie wystające łapki do zapięcia zawleczki, które jak to odlew potrafią się ukruszyć. teraz mam zamiast jednej łapki blachowkręt i jest GIT.
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os

Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os

Będzie ... ?
marcinek40
Początkujący

Dzisjaj wreszcie doszedłem dlaczego dymi okazało sie ze chłodnica intercoolera ,tam są takie plastiki w które podłacza sie wąż chyba od turbo to one popękały i moje pytanie czy musze wymienic całą chłodnica intercoolera czy wystarczy te plastiki?
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

Według mnie jeżeli IC jest w dobrej formie to wystarczy wymienić plastiki, rozdetaluj to w ETCE i zobaczysz czy można wymienić plastiki czy komplet.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
marcinek40
Początkujący

IC jest ok zona cofała i zawadział o jakis słupek i rozwaliła te plastiki od IC , juz szukam programu etka
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 677 razy

Post autor: jeżu »

[quote="marcinek40"][/quote]

Obrazek

Jeśli chodzi Ci o te plastiki Ic, które zaznaczyłem na czerwono, są one integralną częścią intercoolera. Pozostaje to porządnie pospawać, pokleić lub wymiana na nową
1K0145803T :cze:
marcinek40
Początkujący

Wczoraj byłem w aso IDCZAK i faktycznie te plastiki wytępują tylko w całosci z intercooleraem.Znajomy mechanik wyjął mi go i dzisjaj pojedzie do pospawania ponoc da rade pospawac .Jak nie da rady to bede szukał uzywki ,zobaczymy

[ Dodano: Pon Maj 28, 2012 18:48 ]
wszystko pospawało sie ok koles wziął 50 zł czyli spoko , touranek poskładany i juz lata POZDRAWIAM
ODPOWIEDZ