Zakup Tourana 2007+

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
adamdevil
Auto:: Touran
Imię::

Zakup Tourana 2007+

Post autor: adamdevil »

Przed zakupem Tourana przez Mojego Tatę chciałem usłyszeć parę dobrych rad od osób co są już posiadaczami. 8)

Może zacznę od tego co nas interesuje.
rok auta: po tzw FL czyli od 2007
silnik: najlepiej diesel 1.9 105KM lub 2.0 140 lub 170KM
skrzynia: manual 6
wersja: High-line lub Cross

Powiedzie mi czego mam unikać.

Auto będę sam sprowadzał z Niemiec, nie od polskiego handlarza co ma go od starego niepalącego dziadka lub żony lekarza z przebiegami 70kkm x4. :P
Obrazek
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

Według mnie unikaj okazji he, za dobre auto trzeba zapłacić mam taki przykład, Touran 2007 Highline z 2007 w DSG z przebiegiem 96 tkm kosztuje 14000 eur. Tu wierze w prawdziwość samochodu gdyż nie pierwsze auto bym tam kupował. Szczerze mówiąc większość aut sprowadzonych to flotowe samochody a nie jak piszą od prywatnej osoby. Na pewno zawsze trzeba być czujnym, nie napalać się na auto, dokładnie wszystko sprawdzić, przyda się komputer + vcds, miernik grubości lakieru, nawet wizyta w ASO Niemieckim aby sprawdzić przebieg, jazda próbna obowiązkowa, najlepiej jeszcze wydrukować ofertę z internetu gdyż na miejscu dużo handlarzy ma większe ceny wypisane niż w internecie. No i negocjować cene + jakieś koła zimowe, choć z kołami jest tak że teraz kosztują 200 eur nie ma juz gratisów jak to było kiedyś.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
pablo686
Początkujący

Post autor: pablo686 »

kolego nie patrz na wersje...trendline bywają tak samo dobrze wyposażone jak np highline
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

no dokładnie są samochody w podstawowej wersji czyli TRENDLINE a wyposażenie jest lepsze niż w Highline.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Image
piatek69
Użytkownik

Post autor: piatek69 »

Ale i tak nie oszukasz, bo trend będzie miał czarne listwy na drzwiach, nie będzie miał schowka na podszybiu, i relingów też mieć nie będzie ; )
peterb
Władca postów
Auto:: 1.4 TSI DSG HL 2016
Imię:: Piotr
Podziękował: 16 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: peterb »

piatek69 pisze:Ale i tak nie oszukasz, bo trend będzie miał czarne listwy na drzwiach, nie będzie miał schowka na podszybiu, i relingów też mieć nie będzie ; )

Wydaje mi się, że trendline będzie miał relingi ale czarne i schowek na podszybiu też będzie. Wersja podstawowa to był conceptline i tam tego nie było
PPD
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
rock4
Specjalista
Auto:: Touran 1,9 AVQ 2003
Imię:: Marek
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 20 razy
Kontakt:

Post autor: rock4 »

peterb pisze:Wydaje mi się, że trendline będzie miał relingi ale czarne i schowek na podszybiu też będzie. Wersja podstawowa to był conceptline i tam tego nie było
peterb ma rację. Ja mam wersję Trendline i listwy w kolorze nadwozia, relingi srebrne (za które niemiec dopłacił), w podsufitce schowki, climatronic II strefowy, podgrzewane fotele, spryskiwacze (obecnie nie działają :P ) , brak tylko przeciwmgielnych ale to kwestia czasu ;)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

Ja mam Trenline w wersji UNITED i jest na pełnym wyposażeniu bez z skóry.
Image
Piotr1979
Specjalista
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: Piotr1979 »

Aki ma rację.
Mam podobnie chociaż nie wiem co to znaczy pełna opcja bez skóry. Reling srebrny wg mnie dobrze wygląda z ciemnym lakierem i można go nawet w Polsce zamienić na sreberko (jak rock4).
Szukajcie a znajdziecie.
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert
Auto:: 1,9tdi
Imię:: dar
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: QQRYDZA »

ja mam trendline z 2007,zobacz na pierwszych zdjęciach jak wyglądał bo teraz to trochę się zmieniło.
[you]--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

Piotr1979 pisze:Aki ma rację.
Mam podobnie chociaż nie wiem co to znaczy pełna opcja bez skóry. Reling srebrny wg mnie dobrze wygląda z ciemnym lakierem i można go nawet w Polsce zamienić na sreberko (jak rock4).
No mam wszystkie te systemy samo parkujące, czujniki, DSG, bixenon, RNS510, itd. A skóry nie chciałem jakoś.
Image
Awatar użytkownika
WJ
Użytkownik
Auto:: 1,9 BXE, model 2009
Imię:: Waldek
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Post autor: WJ »

peterb pisze:
piatek69 pisze:Ale i tak nie oszukasz, bo trend będzie miał czarne listwy na drzwiach, nie będzie miał schowka na podszybiu, i relingów też mieć nie będzie ; )

Wydaje mi się, że trendline będzie miał relingi ale czarne i schowek na podszybiu też będzie. Wersja podstawowa to był conceptline i tam tego nie było
I tak i nie. Mój T jest w wersji concept i m.in. relingi są (choć czarne)... Pewnie że książkowo wersja wyposażenia ma jakiś standard ale jest sporo egzemplarzy które z tą seryjnością mają niewiele wspólnego bo kupujący doposaża auto przy zakupie lub w trakcie użytkowania i finalnie jest jak piszecie np. Trend bardziej wypasiony niż niejeden Highline.
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

przyleje to tutaj

http://allegro.pl/show_item.php?item=2399434239

gościu opisuje pakiet R-LINE, ale kierownica normalna tylko wkładka srebrna z logo R-LINE, do tego pedały także normalne bez nakładek, jedynie grill jest z "erki"

co obejmował pakiet R-LINE?
Image
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Aki:
co obejmował pakiet R-LINE?

Pakiet dostępny jest z dwoma silnikami benzynowymi TSI i trzema motorami wysokoprężnymi TDI.

Nadwozie auta zyskało 18-calowe felgi zaopatrzone w nowe ogumienie, matową atrapę chłodnicy, srebrne relingi dachowe, światła tylne w kolorze czerwonej wiśni, a także zestaw lakierowanych nakładek ochronnych.
Wewnątrz pojawiła się trójramienna, wielofunkcyjna kierownica, sportowe fotele z logo „R”, skórzane wykończenie drążka zmiany biegów i dźwigni hamulca ręcznego, jak również aluminiowe panele umieszczone na pedałach, desce rozdzielczej i boczkach drzwi.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

no tak ale cytujesz tekst przeznaczony dla nowych samochodów z roku 2010 min chyba
Image
ODPOWIEDZ