Prośba o weryfikację ceny
- naruot
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe 2009
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 2 razy
wrazenia po ogledzinach
sprawdziłem wszystkie rzeczy z checklisty i Touranek wyglada nastepująco
-Samochód pochodzi z Francji , obecny właściciel odkupił go od "przedstawiciela farmacji" (który ponoć pracował tam i tutaj) w grudniu 2010 przy przebiegu 90000
-Obecny właściciel po zakupie zrobił rozrząd
-magnetycznym miernikiem lakieru znalazłem dwa "martwe miejsca" na masce i tylnej klapie - chyba wygląda to na szpachlę bo magnes nie wysunął sie nawet na pół cm - nie jest tego dużo, miejsce z tyłu ma około 20 cm średnicy a na masce jest to pas o szerokości około pół metra i wysokości 10 cm.
- w książce serwisowej dwa wpisy o przegladach (w jezyku balzaka wiec trudno cokolwiek dociec oprócz daty i przebiegu)
- ogólny stan wnętrza jest dobry , drobne zarysowania i przetarcia
- do samochodu dodaje komplet zimówek na stali i CB z anteną (nie wiem jakie bo się na tym nie znam)
z ceny nie chce nic opuścić czyli pozostaje 44000 (jeśli zrezygnuje z zimówek to opuści 500 ale to sie średnio kalkuluje)
czy na moim miejscu byście go wzięli za te pieniądze?
[ Dodano: Sob Maj 19, 2012 16:41 ]
aha jeszcze wyposażenie:
-Licznik MFA 1/2 FIS
-klimatronic
-te prostsze radio
Historia VIN (a raczej jej brak)
Dane samochodu BRAK
Dane samochodu
Marka: V Nr identyfikacyjny samochodu: WVGZZZ1TZ8W05xxxx Kod kraju: FRA
Rok modelowy: 2008 Opis: Touran 1.9 Trend 77 TDIM6F Region: 995
Typ handlowy: 1T2T21 Data produkcji: 2007-09-04 Nr partnera: 07980
MKB: BXE Data wydania samochodu: 2008-02-01 Leasing: GKB: JYK Nr homologacji typu: e1*2001/116*0211*16
Kolor wyposażenia Typ Kod barwny Nr lakieru (nr KD lakieru) Opis
z zewnątrz (nadwozie/dach) 2T/2T LC9X Deep Black Pearlescent/Deep Black Pearlescent
wewnątrz CN Titanium/Anthracite/Black
-Samochód pochodzi z Francji , obecny właściciel odkupił go od "przedstawiciela farmacji" (który ponoć pracował tam i tutaj) w grudniu 2010 przy przebiegu 90000
-Obecny właściciel po zakupie zrobił rozrząd
-magnetycznym miernikiem lakieru znalazłem dwa "martwe miejsca" na masce i tylnej klapie - chyba wygląda to na szpachlę bo magnes nie wysunął sie nawet na pół cm - nie jest tego dużo, miejsce z tyłu ma około 20 cm średnicy a na masce jest to pas o szerokości około pół metra i wysokości 10 cm.
- w książce serwisowej dwa wpisy o przegladach (w jezyku balzaka wiec trudno cokolwiek dociec oprócz daty i przebiegu)
- ogólny stan wnętrza jest dobry , drobne zarysowania i przetarcia
- do samochodu dodaje komplet zimówek na stali i CB z anteną (nie wiem jakie bo się na tym nie znam)
z ceny nie chce nic opuścić czyli pozostaje 44000 (jeśli zrezygnuje z zimówek to opuści 500 ale to sie średnio kalkuluje)
czy na moim miejscu byście go wzięli za te pieniądze?
[ Dodano: Sob Maj 19, 2012 16:41 ]
aha jeszcze wyposażenie:
-Licznik MFA 1/2 FIS
-klimatronic
-te prostsze radio
Historia VIN (a raczej jej brak)
Dane samochodu BRAK
Dane samochodu
Marka: V Nr identyfikacyjny samochodu: WVGZZZ1TZ8W05xxxx Kod kraju: FRA
Rok modelowy: 2008 Opis: Touran 1.9 Trend 77 TDIM6F Region: 995
Typ handlowy: 1T2T21 Data produkcji: 2007-09-04 Nr partnera: 07980
MKB: BXE Data wydania samochodu: 2008-02-01 Leasing: GKB: JYK Nr homologacji typu: e1*2001/116*0211*16
Kolor wyposażenia Typ Kod barwny Nr lakieru (nr KD lakieru) Opis
z zewnątrz (nadwozie/dach) 2T/2T LC9X Deep Black Pearlescent/Deep Black Pearlescent
wewnątrz CN Titanium/Anthracite/Black
Ostatnio zmieniony pn maja 21, 2012 13:51 przez naruot, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli większość jest o czymś przekonana, to wcale nie znaczy, iż ma rację.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Re: wrazenia po ogledzinach
Tomek,
a foty auta zrobiłeś ? Jeżeli tak to wrzuć lepiej będzie ocenić.
Piszesz, że są dwa przeglądy jak dla mnie powinny być 3: 2009,2010,2011.co nie znaczy że gdzieś u mechanika nie wymienił oleju przynajmniej.
Co do języka balzaka użyj google tłumacza, ale pewnie to będzie standartowa obsługa roczna.
Patrzyłeś pod maskę i pod spód - wycieki itp. Jeżeli maska była robiona to sprawdziłeś równość krwędzi maska-błotnik lewy/prawy. Porównałeś oznaczenia na lampach i odbłyśniki czy jeden nie jest jaśniejszy od drugiego.
Jeżeli klapa była robiona zajrzałeś do zapasu czy tam szpachli nie widać itp.
Jak podłączyłeś VCDS i zrobiłeś auto -scan to wrzuć plik to zobaczymy.
a foty auta zrobiłeś ? Jeżeli tak to wrzuć lepiej będzie ocenić.
Piszesz, że są dwa przeglądy jak dla mnie powinny być 3: 2009,2010,2011.co nie znaczy że gdzieś u mechanika nie wymienił oleju przynajmniej.
Co do języka balzaka użyj google tłumacza, ale pewnie to będzie standartowa obsługa roczna.
Patrzyłeś pod maskę i pod spód - wycieki itp. Jeżeli maska była robiona to sprawdziłeś równość krwędzi maska-błotnik lewy/prawy. Porównałeś oznaczenia na lampach i odbłyśniki czy jeden nie jest jaśniejszy od drugiego.
Jeżeli klapa była robiona zajrzałeś do zapasu czy tam szpachli nie widać itp.
Jak podłączyłeś VCDS i zrobiłeś auto -scan to wrzuć plik to zobaczymy.
Ostatnio zmieniony sob maja 19, 2012 20:18 przez cheles, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Władca postów
- Auto:: 1.4 TSI DSG HL 2016
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
cheles pisze:Jak podłączyłeś VCDS i zrobiłeś auto -scan to wrzuć plik to zobaczymy.
Jest na poprzedniej stronie
- cheles
- Władca postów
peterb pisze:cheles pisze:Jak podłączyłeś VCDS i zrobiłeś auto -scan to wrzuć plik to zobaczymy.
Jest na poprzedniej stronie
Ok dzięki peterb, kilkam na odnośnik w e-mailu z tematem nie zauważyłem.
- naruot
- Przeglądacz
naklejka już "zarequestowana" w stosownym wątku, wiecie może czy da się ją zamówić jakoś bardziej "direct"?
Przed foceniem chciałem jakoś lepiej zadbać o umycie autka, ale jak poczytałem o kosmetyce i pielęgnacji to sam "zestaw startowy" kosztuje jakieś 500 zł
Jak na początek to za wiele więc trzeba będzie użyć półśrodków...
Przed foceniem chciałem jakoś lepiej zadbać o umycie autka, ale jak poczytałem o kosmetyce i pielęgnacji to sam "zestaw startowy" kosztuje jakieś 500 zł

- cheles
- Władca postów
e, tam 10 częściowy 289 PLN ale fakt pogadaj z Muti na począteknaruot pisze:naklejka już "zarequestowana" w stosownym wątku, wiecie może czy da się ją zamówić jakoś bardziej "direct"?
Przed foceniem chciałem jakoś lepiej zadbać o umycie autka, ale jak poczytałem o kosmetyce i pielęgnacji to sam "zestaw startowy" kosztuje jakieś 500 złJak na początek to za wiele więc trzeba będzie użyć półśrodków...
- naruot
- Przeglądacz
jak patrze na to co wyrabia Muti to w głowie zapala mi się ostrzegawcze światełko "Too Deep" ....
Jeśli chodzi o "zestaw startowy" to jednym wątku wymienił najlepsze w stosunku jakość/cena podstawowe i niezbędne środki i właśnie za samą chemie, jeden recznik ,rekawice, pad i kilka mikrofibr trzeba wypultać 500 , co prawda wszystko w opakowaniach "ekonomicznych" tak wiec wystarczy na długo ale ta cena....
na początek kupie jakiś szampon z woskiem, umyje na dwa wiadra i tyle
Jeśli chodzi o "zestaw startowy" to jednym wątku wymienił najlepsze w stosunku jakość/cena podstawowe i niezbędne środki i właśnie za samą chemie, jeden recznik ,rekawice, pad i kilka mikrofibr trzeba wypultać 500 , co prawda wszystko w opakowaniach "ekonomicznych" tak wiec wystarczy na długo ale ta cena....

- cheles
- Władca postów
W porządku też tak zaczynałemnaruot pisze:jak patrze na to co wyrabia Muti to w głowie zapala mi się ostrzegawcze światełko "Too Deep" ....
Jeśli chodzi o "zestaw startowy" to jednym wątku wymienił najlepsze w stosunku jakość/cena podstawowe i niezbędne środki i właśnie za samą chemie, jeden recznik ,rekawice, pad i kilka mikrofibr trzeba wypultać 500 , co prawda wszystko w opakowaniach "ekonomicznych" tak wiec wystarczy na długo ale ta cena....![]()