Koło dojazdowe - wybór
- QQRYDZA
- Expert
- Auto:: 1,9tdi
- Imię:: dar
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
roox ja mam takie samo zaplecze z tyłu i żadna dojazdówka nie chciała wejść,próbowałem i nie można zamknąć klapy,gdybyś miał podłogę na równo a nie kilka cm niżej to mógłbyś zapakować nawet całe koło a tak albo wozisz luzem w bagażniku albo zestaw naprawczy.
Zawsze możesz sam sprawdzić ,wystarczy podjechać gdzieś do wulkanizacji i poprosić o jakieś koło dojazdowe i sobie przymierzyć .
Zawsze możesz sam sprawdzić ,wystarczy podjechać gdzieś do wulkanizacji i poprosić o jakieś koło dojazdowe i sobie przymierzyć .
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
Kolego tydzien temu zakupilem sobie dojazdowke bo mam 7 osobowego i u mnie tak wlasnie bylo, a obydwa komplety kol mam alu (zima, lato) oryginalne gdzie sruby ida za stozkiem. Do dojazdowki ida kulowe i sa krotsze. Gdyby tak nie bylo to bym nie pisal. Moge ci zdjecia porobic.jeżu pisze:Niestety nie masz racji w przypadku Vw Tourana....rafi pisze:Sruby do stalowek sa inne jak do alu. Sruby do oryginlnych alu sa ze stozkiem
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 677 razy
Możesz porobić i podać nr oryginalnych felg to sobie sprawdzę. Śruba koła do oryginalnych stalówek czy alu jest tylko jedna na kulę M14x1.5x27.(np WHT001812) Nie ma krótszych, dłuższych. Jak uważasz że stosowali stożek to zapodaj mi ich nr....Sprawdź dokładnie w feldze czy czasami nie miałeś kuli.....
- AZIK
- Użytkownik
- Auto:: 1T3 1,4 TSI
- Imię:: Michał
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
jeżu, chyba że kolega jeździ na stożku a powinien mieć kuliste zakończenie... jego nieświadomość
miałem kiedyś ałdi i poprzedni właściciel też jeździł na ori felgach S-line ale miał śruby ze stożkiem - po co ???? nie wiem, pewno takie mu wcisnęli i kupił
.... dopiero ja kupiłem komplet ori śrub żeby były z zakończeniem kulistym i pasowały do oryginalnych felg...
ogólnie to stożkiem też przykręcisz ori felgę ale nie przylega on już tak elegancko do felgi, jak łebek kulisty... czy były skutki uboczne ??? nie... tylko zjechane trochę gniazda w felgach.... ale czułem się bezpiecznie jeżdżąc 300 konną jednostą jednak dopiero po założeniu ori śrubunku....

miałem kiedyś ałdi i poprzedni właściciel też jeździł na ori felgach S-line ale miał śruby ze stożkiem - po co ???? nie wiem, pewno takie mu wcisnęli i kupił

ogólnie to stożkiem też przykręcisz ori felgę ale nie przylega on już tak elegancko do felgi, jak łebek kulisty... czy były skutki uboczne ??? nie... tylko zjechane trochę gniazda w felgach.... ale czułem się bezpiecznie jeżdżąc 300 konną jednostą jednak dopiero po założeniu ori śrubunku....
- malcolm
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI 150KM 5T1
- Imię:: Marcin
I ja podłącze sie do tematu z kołem zapasowym. U mnie nie ma dojazdówki (ani tym bardziej w pełni wymiarowego koła) tylko zestaw naprawczy. Wydaje sie ze dojazdówka powinna sie w ta wneke zmiescic a pełen wymiar raczej nie. Tylko zastanawiam sie gdzie, po włożeniu dojazdówki, miałbym umiescic lewarek itd. Mam 5 foteli oryginalnie. Jakies sugestie poza tym ze powinienem isc pomierzyć wnęke? 
Średnica jakieś 65cm a głębokość około 13cm

Średnica jakieś 65cm a głębokość około 13cm
Ostatnio zmieniony pt cze 08, 2012 12:19 przez malcolm, łącznie zmieniany 1 raz.
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Jest już ten temat na forum, poszukaj i znajdzeisz.malcolm pisze:I ja podłącze sie do tematu z kołem zapasowym. U mnie nie ma dojazdówki (ani tym bardziej w pełni wymiarowego koła) tylko zestaw naprawczy. Wydaje sie ze dojazdówka powinna sie w ta wneke zmiescic a pełen wymiar raczej nie. Tylko zastanawiam sie gdzie, po włożeniu dojazdówki, miałbym umiescic lewarek itd. Mam 5 foteli oryginalnie. Jakies sugestie poza tym ze powinienem isc pomierzyć wnęke?
- AZIK
- Użytkownik
- Auto:: 1T3 1,4 TSI
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
masz 5 miejsc więc sprawa chyba prosta
kupujesz dojazdówkę i wypełnienie koła z lewarkiem i kluczem (lub cały zestaw: śrubokręt itp) z używanego touranka
jeśli się mylę proszę o poprawienie...
lewarek/podnośnik widziałem na rysunku z Instrukcji (w 2011), że można zamontować, schować w schowku od strony bagażnika (tam gdzie masz możliwość dojścia do żarówek) - ale czy w I i Poliftówce też tak jest ???? nie wiem, bo nie mam....
u mnie jest większy problem bo mam 7 siedzeń i chamy z VW nawet lewaka ani klucza do kół nie dały... tylko kompresor, puszka i hak do ciągania auta jak się zepsuje....
a ja tak lubię ściągać koła
kupujesz dojazdówkę i wypełnienie koła z lewarkiem i kluczem (lub cały zestaw: śrubokręt itp) z używanego touranka
jeśli się mylę proszę o poprawienie...
lewarek/podnośnik widziałem na rysunku z Instrukcji (w 2011), że można zamontować, schować w schowku od strony bagażnika (tam gdzie masz możliwość dojścia do żarówek) - ale czy w I i Poliftówce też tak jest ???? nie wiem, bo nie mam....
u mnie jest większy problem bo mam 7 siedzeń i chamy z VW nawet lewaka ani klucza do kół nie dały... tylko kompresor, puszka i hak do ciągania auta jak się zepsuje....
a ja tak lubię ściągać koła

- malcolm
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI 150KM 5T1
- Imię:: Marcin
Szukałem i nie znalazłem. Dlatego pisze w tym poscie ponieważ znalazłem go jako jedyny w tym temacie. Byc moze przeoczyłem.niko02 pisze:Jest już ten temat na forum, poszukaj i znajdzeisz.malcolm pisze:I ja podłącze sie do tematu z kołem zapasowym. U mnie nie ma dojazdówki (ani tym bardziej w pełni wymiarowego koła) tylko zestaw naprawczy. Wydaje sie ze dojazdówka powinna sie w ta wneke zmiescic a pełen wymiar raczej nie. Tylko zastanawiam sie gdzie, po włożeniu dojazdówki, miałbym umiescic lewarek itd. Mam 5 foteli oryginalnie. Jakies sugestie poza tym ze powinienem isc pomierzyć wnęke?