Dodi pisze:tak jest mozliwe jak samochód był walony przodem i z oszczednosci nie załozyli mu halogenów, ktróre były w orginale wczesniej a tak nawiasem mowiac to chyba nie było takiej opcji zeby miał spryski reflektorów a nie miał halogenów...
U mnie nie ma halogenów, a spryskiwacze mam...
Spryskiwacze mozna przekodowac. Załaczają się co 4 spryskanie szyb albo po okreslonym czasie. Mozna zakodowac czas po jakim mają się włączyc jak i czas na jaki mają się włączyc. Ja to wyłaczyłem bo w lato to szkoda plynu.
Dzięki spacewalker, teraz tylko muszę znaleźć kogoś co tego nie spie....
temat dotyczy porad... ze zdjec nie zobaczysz czy był ostro walony czy tylko "dojechany" przodem... jak masz jakiekolwiek watpliwosci a nie mozesz go dokładnie sprawdzic i to nie u "jego" mechaników, tylko u kogos zaufanego to ja bym sobie odpuscił ten temat... taka jest moja rada...
Zadzwoniłem i odmówiłem;) Po prostu z żoną doszliśmy do wniosku że samochód jak już zarejestrujemy i ubezpieczymy to nawet jak coś wyjdzie to będzie szkoda kasy żeby go oddać. Wiec szukamy dalej;)
szkoda ze daleko mieszkasz bo bysmy razem u mnie na miejscu cos zawsze znalezli... chyba ze znajdziesz cos w moich okolicach to ja go obejrze najwyzej...
spacewalker pisze:Spryskiwacze mozna przekodowac. Załaczają się co 4 spryskanie szyb albo po okreslonym czasie. Mozna zakodowac czas po jakim mają się włączyc jak i czas na jaki mają się włączyc. Ja to wyłaczyłem bo w lato to szkoda plynu. Halogeny - sprawdz jaki jest włącznik świateł, czy na 2 przeciwmgielne (tylne + przednie, czy na jedno - tylne). Jak na 2 a z przodu nie ma , no to źle zrobili myk,
W którym kanale jest to do ustawienia???? Chodzi mi o o te spryskiwacze reflektorów...