Uwalona Turbina BKD

Michall
Przeglądacz
Auto:: VW POLO CROSS 1.4 TDI +
Imię:: Michal
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Michall »

Samochód dzisiaj odebrany i jeździ jak powinien czyli turbina pompuje znacznie wcześniej tak od 1800-2000 obr a nie jak wcześniej przy 3000. Jak pytałem co było to powiedzieli mi ze trzeba było wyjąc turbinę wrzucili na maszynę ustawili po swojemu a nie tak jak maszyna pokazywała i efekt pozytywny.
Jak by ktoś pytał to za regeneracje turbiny zapłaciłem 900 zł + 150 wyjecie i włożenie wraz z intelkulerem, a po raz drugi za fri bo oni spierniczyli.
materazzi
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: materazzi »

ja odebralem dopiero auto i turbo dziala kiepsko ,nie ciagnie od dolupo tej regeneracji i zmianie przepustnicy na nowa,coz czeka mnie znow pozegnanie sie z autem na dluzej, mechanik wysylal ją do regeneracji do ,,zaufanego "warsztatu Boscha gdzies na poludniu Polski..
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

Widzę że jesteś z Gdańska, JACA z forum polecał mi autokarambol jeżeli chodzi o regenerację, podobno robią extra turbinki z których później są podstawą do virusa :)
i można wyciągnąć niezły wynik na ich turbinach.
Mogłeś podjechać do nich i w jeden dzień miałbyś zrobioną turbinę z gwarancją.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
materazzi
Użytkownik

aki, nastepnym razem do nich pojade,bo mam juz uraz dyskwalifikujacy do mojego mechanika od Tourana. (wycial mi katalizator bez zapytania o zgode.teraz okropnie smierdzi w garazu:/ powiedzial dopiero jak zwrocilem uwage o tym smrodzie i wzial sobie ten element za ktorego mozna dostac niezle pieniadze na skupie,chociaz twierdzi ze "obudowe,,zostawil ktora wedlug jego jest najwiecej warta.)Jesli chodzi o turbine to postanowilem dac jej troszke czasu na dotarcie i po zrobieniu dwoch dluzszych tras stwierdzam ze jakims cudem sie ulozyla..jezdzi jak wczesniej.spalanie w normie,mialem licznik wyzerowanu.. chociaz nie wiem do konca co zostalo w turbinie zrobione,zapewne za czyszcznie tyle zaplacilem,zdzierstwo..choc jesli mileliby robic pelna regenracje i ją zepsuc to lepiej ze wiecej nie ruszali. ten zaklad kiedys byl uczciwy teraz kreca kase coraz bardziej z klienta..
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

Jak ku... wyciął katalizator ? Szarp go o to ! Sonda Ci nie wywal błędu ?

Ja bym gościa pociągnął do odpowiedzialności, tak delikatnie mówiąc.
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert
Auto:: 2.0 DSG BKD '05
Imię:: B
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Post autor: Ciapek »

collega pisze:(...)kupic uzywana z malym przebiegiem niz robic regeneracje chyba ze regenerowaniem nazywasz czyszczenie turbiny
wszystko fajnie, ale skąd się dowiesz jak ktoś dbał o to turbo?
Przebieg to tylko orientacyjne info o stanie turbiny.

Trzeba po prostu regenerować w sprawdzonych zakładach.

Warto by było zrobić jakąś listę zakładów w Polsce które dobrze to robią i przede wszystkim niech będą polecane te gdzie już ktoś robił turbo, a nie tylko wie że tam robią.
Pozdrawiam!
materazzi
Użytkownik

1500zl wzial za turbine,nie wiadomo co w niej dokladnie zostalo zrobione bo w zaleznosci od rozwoju sytuacji mowil inaczej
powiedzialem mu co mysle o jego dzialaniach i ze nigdy wiecej nie skorzystam z jego uslug.
na szczescie mam juz na oku lepszy zaklad.
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

dodaj jego warsztat do listy tych na nie
materazzi
Użytkownik

dodane do listy. takich trzeba omijac szerokim lukiem,szkoda nerwow czasu i pieniedzy..
collega
Zaawansowany
Auto:: Touran 1.9 TDI BXE 2006
Imię:: Marcin
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: collega »

Ciapek pisze:
collega pisze:(...)kupic uzywana z malym przebiegiem niz robic regeneracje chyba ze regenerowaniem nazywasz czyszczenie turbiny
wszystko fajnie, ale skąd się dowiesz jak ktoś dbał o to turbo?
Przebieg to tylko orientacyjne info o stanie turbiny.
Wystrczy sprawdzic czy nie ma na wirniku luzow i czy lopatki lekko chodza ewentualnie mozesz ja jeszcze rozkrecic i sprawdzic czy wirnik nie ma ubytku i wtedy juz wiesz co masz
ODPOWIEDZ