Przywieź ją na spota chętnie obaczę...sergiusz pisze:.Ja dostałem tylko fakturę na części i wymianę
Rozrząd
- arcadioush
- Przeglądacz
- Auto:: VW Touran 2005 BKC
- Imię:: Arkadiusz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
-
@Wojtek@
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 1 raz
Witam,
kilka dni temu kupiłem Tourana '09 1.9tdi 105KM BKE z przebiegiem 102kkm.
Zaczynam przygotowywać się do wymiany rozrządu, zadzwoniłem do ASO Skoda i zapytałem o cenę:
-robocizna 450PLN
-części oryginalne komplet (wszystko co trzeba i zaleca sie przy wymianie rozrządu) ok 1300PLN.
Całość szalone ok. 1850PLN
Dowiedziałem się także, że aby wymienić rozrząd należy wyjąć silnik - nie wiem czy to prawda, nie znam się.
ASO daje gwarancję na części oryginalne 120kkm, a ponoć na zamiennikach trzeba wymienić rozrząd po 60kkm.
I tu pojawia się moje pytanie, czy części oryginalne są dostępne tylko w ASO, czy może ogólnie w każdym sklepie z częściami samochodowymi?
Drugie pytanie to jakiej firmy są te oryginalne części, żeby przypadkiem nie wciśnięto mi zamiennika jako oryginału (oczywiście nie w ASO)?
Trzecie pytanie co wchodzi w skład tego kompletnego zestawu części do wymiany rozrządu i ile taki zestaw (najlepszy) powinien w przybliżeniu kosztować?
Pozdrawiam
Wojtek
kilka dni temu kupiłem Tourana '09 1.9tdi 105KM BKE z przebiegiem 102kkm.
Zaczynam przygotowywać się do wymiany rozrządu, zadzwoniłem do ASO Skoda i zapytałem o cenę:
-robocizna 450PLN
-części oryginalne komplet (wszystko co trzeba i zaleca sie przy wymianie rozrządu) ok 1300PLN.
Całość szalone ok. 1850PLN
Dowiedziałem się także, że aby wymienić rozrząd należy wyjąć silnik - nie wiem czy to prawda, nie znam się.
ASO daje gwarancję na części oryginalne 120kkm, a ponoć na zamiennikach trzeba wymienić rozrząd po 60kkm.
I tu pojawia się moje pytanie, czy części oryginalne są dostępne tylko w ASO, czy może ogólnie w każdym sklepie z częściami samochodowymi?
Drugie pytanie to jakiej firmy są te oryginalne części, żeby przypadkiem nie wciśnięto mi zamiennika jako oryginału (oczywiście nie w ASO)?
Trzecie pytanie co wchodzi w skład tego kompletnego zestawu części do wymiany rozrządu i ile taki zestaw (najlepszy) powinien w przybliżeniu kosztować?
Pozdrawiam
Wojtek
-
lock00
- Władca postów
- Auto:: 1T1
- Imię:: -
- Podziękował: 32 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
takie części jakie chcesz to kupisz ...@Wojtek@ pisze:I tu pojawia się moje pytanie, czy części oryginalne są dostępne tylko w ASO, czy może ogólnie w każdym sklepie z częściami samochodowymi?
nie wiem ile najlepszy ale normalny rozrząd możesz mieć za 1000zł mniej...@Wojtek@ pisze:Trzecie pytanie co wchodzi w skład tego kompletnego zestawu części do wymiany rozrządu i ile taki zestaw (najlepszy) powinien w przybliżeniu kosztować?
Kolega jeżu, zapewnie udzieli Ci profesjonalnej odpowiedzi, zresztą jak zawsze...@Wojtek@ pisze:Drugie pytanie to jakiej firmy są te oryginalne części, żeby przypadkiem nie wciśnięto mi zamiennika jako oryginału (oczywiście nie w ASO)?