Tylna wycieraczka i ogrzewanie tylnej szyby.
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
No to jest dobre pytanie, teraz jeszcze nie jest to uciążliwe ale za chwilę pierwsze mrozy dlatego dociekam co mogło się stać, bo muszę zadziałać odpowiednio wcześniej.
[ Dodano: Sro Paź 03, 2012 17:55 ]
No niestety nie włącza się, nie ma tego charakterystycznego cyk. Co radzicie ? Ja nawet nie wiem od czego zacząć itd.
[ Dodano: Sro Paź 03, 2012 17:55 ]
No niestety nie włącza się, nie ma tego charakterystycznego cyk. Co radzicie ? Ja nawet nie wiem od czego zacząć itd.
-
seba244
- Expert
- Auto:: Touran
- Imię:: .......
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Myślałem że to przekaźnik.(nie słychać w trakcie załączania, bezpieczniki sprawne.
Gdy dobierałem sie do przekaźnika, wyciąłem oraz ponownie wsadziłem przekaźnik szyba i wycieraczka zadziałały.
Nie wiem co było ale przypuszczam że styki.....
Od tego momentu wszystko działa jak należy.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Michał nie złość. Uważam, że Ci co przyczyniają się do rozwoju forum, biorą udział w głosowaniach, ankietach itp mogą mieć "fory".marynarz75 pisze:Tomek pytanie za 100 pkt... A slychac wogóle klikanie przekaznika jak załączacsz grzanie?
[ Dodano: Sro Paź 03, 2012 14:15 ]cheles pisze:Nowi mają szukać, starzy mają forymarynarz75 pisze:cheles czyzby kumoterstwo? Wszyscy jestesmy równi ale niektórzy sa równiejsi? Jak własnie "starzy" nie bedą dbac o porzadek to czego wynagac od "nowycho to polska własnie
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
może komuś się przydać, foto opis jak dobrać się do przekaźników
http://forum.langzeittest.de/read.php?229,442483
[ Dodano: Sob Paź 06, 2012 17:26 ]
Słuchajcie dobrałem się do przekaźników, ale dalej nie wiem który na odpowiada za ogrzewanie tylnej szyby. Poruszanie każdym nic nie daje.
[ Dodano: Pon Paź 15, 2012 20:13 ]
Po wizycie u elektryka dalej jestem w lesie.
Sprawdzał wszystko miernikiem, niby wszystko jest OK. Każe mi zostawić auto na cały dzień i będzie rozgrzebywał, ale trochę mi ta perspektywa nie odpowiada.
Czy nikt naprawdę nie ma pomysłu co może szwankować ?
[ Dodano: Sob Gru 01, 2012 10:19 ]
Aby zakończyć temat.
Ostatnia diagnoza elektryka to walnięty bordnetz. Jako, że miałem planowaną wizytę w Centrum Zdrowia Dziecka to umówiłem się z jarrym. Wymiana bordnetza nic nie dała. Ale mistrz jarry nie poddał się, szukał, dzwonił, konsultował. Efekt, szyba grzeje. Przyczyna : brak jednego bezpiecznika.
Niestety banał, ale dzięki jarremu jest OK i parę złotych w kieszeni.
Sam zachodzę w głowę i jedyne co mi przychodzi do głowy to magicy od zabezpieczeń co montowali dodatkowe odcięcie. Pewnie coś tam pokombinowali, wyjęli bezpiecznik i zapomnieli a ja zostałem bez grzania szyby.
Dziękuje jarry za poświęcony czas i determinację w szukaniu przyczyny.

http://forum.langzeittest.de/read.php?229,442483
[ Dodano: Sob Paź 06, 2012 17:26 ]
Słuchajcie dobrałem się do przekaźników, ale dalej nie wiem który na odpowiada za ogrzewanie tylnej szyby. Poruszanie każdym nic nie daje.
[ Dodano: Pon Paź 15, 2012 20:13 ]
Po wizycie u elektryka dalej jestem w lesie.
Sprawdzał wszystko miernikiem, niby wszystko jest OK. Każe mi zostawić auto na cały dzień i będzie rozgrzebywał, ale trochę mi ta perspektywa nie odpowiada.
Czy nikt naprawdę nie ma pomysłu co może szwankować ?
[ Dodano: Sob Gru 01, 2012 10:19 ]
Aby zakończyć temat.
Ostatnia diagnoza elektryka to walnięty bordnetz. Jako, że miałem planowaną wizytę w Centrum Zdrowia Dziecka to umówiłem się z jarrym. Wymiana bordnetza nic nie dała. Ale mistrz jarry nie poddał się, szukał, dzwonił, konsultował. Efekt, szyba grzeje. Przyczyna : brak jednego bezpiecznika.
Niestety banał, ale dzięki jarremu jest OK i parę złotych w kieszeni.
Sam zachodzę w głowę i jedyne co mi przychodzi do głowy to magicy od zabezpieczeń co montowali dodatkowe odcięcie. Pewnie coś tam pokombinowali, wyjęli bezpiecznik i zapomnieli a ja zostałem bez grzania szyby.
Dziękuje jarry za poświęcony czas i determinację w szukaniu przyczyny.