Proszę o info czy poniższe parametry silnika są w normie. Pomiar dokonany na biegu jałowym, temperatura silnika ok 70 stopni.

nie na blacie jak bedzie 90 stopni tylko jak bedzie na Vag-u powyzej 80 stopni, bo na blacie szytbko moze wskoczyc 90 a na Vag-u jeszcze bedzie ponizej 80... wskaznikiem na desce steruje inny czujnik niz ten co pokazuje wartosci temp. na kompie...Pamiętaj że diagnostykę silnika przeprowadza się jak masz na blacie 90 stopni
Skąd na blacie może już skoczyć do 90 a na vagu "jeszcze" będzie poniżej 80? Zazwyczaj taki czujnik to "dwa" w jednym" mają 4-piny, ale niekoniecznie wtedy występują i maja po 2- piny, ale najważniejsze,że są zanurzone w płynie chłodzącym, który przeważnie ma taka samą temperaturę... Także Twoja teoria to troszkę nie do końca zgodna z prawdą... Ale przyjmijmy że jak mam na blacie 90st to w Vagu mam ponad 80 st i mogę spokojnie zacząć diagnozować autko Zwłaszcza jak mam wykonać nastawy podstawowe lub logi dynamiczne lub statyczne...Dodi pisze:nie na blacie jak bedzie 90 stopni tylko jak bedzie na Vag-u powyzej 80 stopni, bo na blacie szytbko moze wskoczyc 90 a na Vag-u jeszcze bedzie ponizej 80... wskaznikiem na desce steruje inny czujnik niz ten co pokazuje wartosci temp. na kompie...Pamiętaj że diagnostykę silnika przeprowadza się jak masz na blacie 90 stopni
zapewniam Cie ze tak jest na 100%, zawsze i to podkreślam, wskaźnik na blacie bedzie szybciej pokazywal 90 stopni a temperatura rzeczywista pokazywana przez Vag w rzeczywistości rośnie wolniej...a jak mi nie wierzysz to zapytaj jakiegoś zaufanego Vag-owca lub kogos innego co siedzi w tym temacie...jeżu pisze: Skąd na blacie może już skoczyć do 90 a na vagu "jeszcze" będzie poniżej 80?
013 i 018 jest ok... z bipami jest róznie ale jak sa ponizej 50 to mysle ze bedzie ok...jeżu pisze: Jak sądzisz parametry są w normie?