podswietlenie grill

Miejsce do prezentowania własnych modyfikacji - co ulepszyliśmy, usprawniliśmy i chcemy podzielić się tym z innymi.
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię:: Michał
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

manius pisze:jak kto ma słaby wzrok,to do okulisty, jesli ktos tam widzi swiatla-też, jesli sa to swiatła kolorowe niebieskie,zielone,pomaranczowe, również wysyłam do tegoż specjalisty :evil:
to co widac to jest poświata, punkt świetlny jest schowany, i dlatego chcialem zeby to tak wygladało,
mi tez sie nie podobaja wszelakiego typu niebieskie i tego typu badziewie i nigdy nie bylem tego typu zwolennikiem, ale jestem zdania ze jak cos jest zrobione fajnie to i jest fajne.
Dla wszystkich anty, proponuje wyjsc wieczorem na droge szybkiego ruchu, i poogladać jak sa czasem cieżarówki podświetlone.
Jeśli chodzi o mnie to nie lubie jak wszyscy robia coś na jedno kopyto, bo dopiero wtedy jest kicz jak sie spotkaja.
tyle w temacie, komu sie nie podoba, poprostu niech siedzi w kącie.

teraz pytanie ponawiam, bo tez nikt wczesneij nie zauważył, skad wziąść prad pod maska żeby ze wszystkim sie zgrało,a niczemu nie przeszkadzało?
sam poszukaj, bedziesz miał inaczej niz wszyscy, przeciez nie lubisz na jedno kopyto :hahaha: :hahaha: :hahaha:
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
CzarnaInez
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 1 raz

Post autor: CzarnaInez »

Warto przemyśleć sposób i sensowność montażu. Atrapa musi być w dać się łatwo demontować i to nie tylko przez Ciebie ale przez mechanika. Zasilanie możesz "złapać" z akumulatora (koniecznie z gniazdem bezpiecznikowym) aczkolwiek jestem przeciwnikiem takich rozwiązań i każde nowe urządzenie w moim aucie ma zakończenie w skrzynce bezpiecznikowej w kabinie.

Na temat przydatności i walorów ozdobnych się nie wypowiem.
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Bez powiększania zdjęcia widzę 7 punktów świetlnych, więc nie wiem, kto tu musi do okulisty :)... (Poświata - jednorodna)...
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

niko02 pisze:Bez powiększania zdjęcia widzę 7 punktów świetlnych, więc nie wiem, kto tu musi do okulisty :)... (Poświata - jednorodna)...
Sorki no może 8, czwarta schowała się chyba za znaczkiem.
Ale mniejsza z tym.
Jak pisało wielu z nas o modach (szczególnie tych co nam się podobają) "O gustach się nie dyskutuje" I KWITA!
Sam szukam nówkę znaczek na przód co by móc stary podświetlić i zobaczyć jak to będzie wyglądało (po mojemu).
Kto nie próbuje i nie pokazuje co zrobił (nawet narażając się na krytykę- ten będzie zawsze tylko naśladowcą i kopistą- czy jak tam takiego uzurpatora zwać.
No to się wygadałem!!!
Krytyczkę proszę choćby malutką (ALBO WIELKĄ)!
:>
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
Misiek8010
Użytkownik
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Misiek8010 »

Jest do czego dążyć :D
[video]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=irqiBVDnGEc[/video]
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

Misiek8010 pisze:Jest do czego dążyć
A i owszem, jeżeli wylądujemy na głuszy i imprezkę będziemy chcieli rozkręcić i taki mod się się nada!
:hahaha: :brawa: :piwo:
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
manius
Początkujący

Post autor: manius »

marynarz75 pisze:sam poszukaj, bedziesz miał inaczej niz wszyscy, przeciez nie lubisz na jedno kopyto
będąc na poziomie EXPERTA,powinienes wykazac sie większa kultura osobista.
proponuje Ci zamontować sobie wszystko oryginalne i typowe, a kiedy sie spotkasz z innymi Turanami, bedziecie wygladali super identycznie jak smerfy, i wtedy bedzie wiało wiochą.
niko02 pisze:Bez powiększania zdjęcia widzę 7 punktów świetlnych, więc nie wiem, kto tu musi do okulisty ... (Poświata - jednorodna)...
jak na samym poczatku napisalem to sa dopiero próby, a to jest zdjecie i troche sie rózni od rzeczywistości, wiem że nie ma poświaty jednorodnej, ale raz, grill jest dzielony,a dwa nie bardzo wiem w jaki sposob taką uzyskac.
Eljot pisze:Kto nie próbuje i nie pokazuje co zrobił (nawet narażając się na krytykę- ten będzie zawsze tylko naśladowcą i kopistą- czy jak tam takiego uzurpatora zwać.
:piwo:
kto jak nie my
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

Masz chlopie kompleks wiochy i na to juz nikt nie poradzi.... I tak sie dziwie ze nie napisales Krakow w opisie :hahaha:
Panowie odrywamy albo chociaz poniszczmy w jakis nietypowy sposob nasze podstopnice GTI ktore mamy TAKIE SAME bo to podobno obciach
A swoja droga auto na orginalnych czesciach to moze byc cos za pare lat... Patrz VW Karman :P
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Manios
Poprosiłeś o opinię i komentarze.
Więc się nie denerwuj, krytycznymi uwagami. Nikt nie pisze, po złości lub chęci złośliwego skrytykowania modyfikacji tylko własne odczucia i uwagi. A takie podejście jest dla mnie bezcenne. Przecież jakby każdy pisał "super świetnie sam tak zrobię" to by nie było demokracji na forum. :)

A uwagi nawet krytyczne są warte przemyślenia.
A jak Tobie się podoba, to zakładaj przecież: Twój touranek i mody.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
lock00
Władca postów
Auto:: 1T1
Imię:: -
Podziękował: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: lock00 »

lepiej próbowac ,niż nic nie robic :)
Awatar użytkownika
g_b
Specjalista
Auto:: 2011 TOURAN
Imię:: Grześ
Podziękował: 18 razy
Otrzymał podziękowań: 20 razy

Post autor: g_b »

No masakra ;) z tym "terz" również :mrgreen:

Za długo kolega chyba na emigracji siedzi :haha:
sory za bleda, juz naprawilem, nie przeczytalem co napisalem i sie pojawilo. ale masz racje- chyba juz tu za dlugo siedze:(

ale wracajac do tematu, nie sycz Maniek na kolegow, kazdy z forumowiczow wyrazil swoja opinie. jak Tobie sie podoba to zakladaj neon najlepiej, nie bedziesz mial punktow swietlnych ktory niektorzy widza niektorzy nie- tak jak wybuch w tupolewie, niektorzy slyszeli niektorzy nie. prad bierz z aleternatora, tam sie pojawia o ile pamietam po przekreceniu kluczyka, jak sie myle poprawcie. a jak nie akumulator jest na wierzchu ciagnij z tamtad, nie trzeba bedzie pruc niczego. nie zapomnij o bezpieczniku.
i nie nalezy porownywac turana do tira... bo to nie ta klasa;) ewentualnie jak Ci sie podobaja takie swiecidelka jak maja in & out... ciemna noc, parking dla tirow... scyzoryk.... chwila strachu czapka sliwek:D:D
Był VW Passat B5 1.8T 150 BHP
Był Seat Ibiza 6L 1.9 TDI 130 BHP
Był VW Passat B5 FL 1.9TDI 130 BHP 4MOTION
Był VW Polo 6N2 1.4 55 BHP
Był VW Touran 1T2 2.0 TDI 177 BHP
Był Seat Ibiza 6l FR 1.8T 150 BHP

Jest

VW TOURAN 1T3 2.0 TDI 177 BHP CFHC www.touranklub.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=2402
Seat Ibiza 6J 1,4 85 BHP
PRAWDZIWI MĘŻCZYZNI NIE JEDZA MIODU... PRAWDZIWI MĘŻCZYZNI ŻUJA PSZCZOLY!
manius
Początkujący

Post autor: manius »

marynarz75 pisze:I tak sie dziwie ze nie napisales Krakow w opisie

...Ja sie ciesze, że nie napisałem Gdynia...
ja sie nie denerwuje, bo po to założyłem temat żeby usłyszec wasze opinie i podpowiedzi,ale nie oczekiwałem typowego jechania po mnie jakbym zrobił niewiadomo co złego.
jeszcze mały niuans kazda pierwsza modyfikacja samochodu ktory opuscil fabryke, rozpoczynała sie od prób i błedów i zawsze dla kogoś wydawało sie to zbyteczne/szpanem/ czy wiocha. a po kilku latach wszyscy to montuja u siebie i jest fajnie. Swoja droga jak sie maja podstopnice GTI-które jakby nie było z założenia dedykowane są do samochodów sportowych- do samochodu rodzinnego?
mi sie podoba to co zrobie samemu, raz sie nie uda, to zrobie drugi raz, ale sam i wiem co mam(nie mówie tylko o wygladzie).

wracajac do tematu, plan mam taki zeby wziąsc prad ze skrzynki bezpiecznikowej pod kierownica, bo i tak musze ciagnac jakis wlacznik, kwestia montażu Grilla pozostaje niezmienna.
co do neonów, chodzi mi o barwe światła najbardziej zbliżona do swiatel postojowych i mijania, z neonem jest ten problem ze takiego nie spotkałem, moze gdzies sa.
teraz wieczory długie bede coś dłubał.
kto jak nie my
Awatar użytkownika
g_b
Specjalista
Auto:: 2011 TOURAN
Imię:: Grześ
Podziękował: 18 razy
Otrzymał podziękowań: 20 razy

Post autor: g_b »

w pierwszym poscie zapytales co mysla forumowicze, wiec co kto myslal to napisal. a ze nie za bardzo sie podoba kolegom- trudno. nikt nie jechal po Tobie i nie wymyslal Cie od rozbojnikow tylko sie nikomu taki twor nie za bardzo podoba...
masz 2 wyjscia- poszukaj postojowek w kolorze neonow----> ledy albo zrob nona z zarowek i bedzie pasowal kolorem do postojowek:D:D
a ze wieczory dlugie to nie siedz w garazu i nie marznij tylko zamij sie zona:D:D:D
Był VW Passat B5 1.8T 150 BHP
Był Seat Ibiza 6L 1.9 TDI 130 BHP
Był VW Passat B5 FL 1.9TDI 130 BHP 4MOTION
Był VW Polo 6N2 1.4 55 BHP
Był VW Touran 1T2 2.0 TDI 177 BHP
Był Seat Ibiza 6l FR 1.8T 150 BHP

Jest

VW TOURAN 1T3 2.0 TDI 177 BHP CFHC www.touranklub.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=2402
Seat Ibiza 6J 1,4 85 BHP
PRAWDZIWI MĘŻCZYZNI NIE JEDZA MIODU... PRAWDZIWI MĘŻCZYZNI ŻUJA PSZCZOLY!
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Mi chodzi o to, że jak bym montował coś takiego, to miejsce montażu było by głębiej..., żebyś w razie czego mógł bezinwazyjnie zdjąć grill.
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
arczitu
Przeglądacz
Auto:: 2,0 BKD
Imię:: Artur
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: arczitu »

Misiek8010 pisze:Jest do czego dążyć :D
[video]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=irqiBVDnGEc[/video]

nie, no, Panowie, zabił mnie ten B-olid M-łodzieży W-iejskiej :hahaha:

Jakbym zobaczył go na drodze, to bym zawrócił, dogonił i poprosił o autograf :haha:

Odnośnie pomysłu kolegi z pierwszego postu, to osobiście uważam, tak jak ktoś już napisał, że Touran to nie auto do tego typu modyfikacji.
let's DO IT 170 ps
ODPOWIEDZ