Rany cheles Ty rozróżniasz takie niuanse w kolorach???
Ja tam najlepiej w 3 podstawowych operuje...
Półeczka fajna!
Może można na inny przycisk wymienić?
Np. Podświetlenie przestrzeni nóg czy coś innego co można będzie z marszu odpalić.
Eljot pisze:Rany cheles Ty rozróżniasz takie niuanse w kolorach???
Ja tam najlepiej w 3 podstawowych operuje...
Półeczka fajna!
Może można na inny przycisk wymienić?
Np. Podświetlenie przestrzeni nóg czy coś innego co można będzie z marszu odpalić.
Przyciski są różne rodzaje w zależności co masz w aucie. Pomyślę, jak do tego podejść by ostatnim przyciskiem włączyć np podświetlenie nóg.
Półka czeka na wymianę w majowy weekend także założenie zestawu głośnomówiącego Nokia oraz aluminiowych nakładek na progi. Autko mam wyczyszczone i posprzątane. Czyszczenie klimy plus ozonowanie wykonane.
Dojazdówka zakupiona.
Nakładki aluminiowe na progi założone.
[ Dodano: Pon Maj 13, 2013 18:54 ]
edit 13.05.2013.
Zmiana jest plug&play. Jak zdejmiesz stary, musisz też odkręcić cztery śruby mocujące adapter do ręcznego ustawiania nawiewów. I jeżeli zdecydujesz się na taką zmianę to pamiętaj, że nowy panel działa na zasadzie pełnej elektroniki a w starym ustawienie nawiewu: góra - dół -środek odbywa się mechanicznie na zasadzie cięgna/wężyka. I po zmianie nie będziesz miał możliwości regulacji nawiewu. Po wypięciu cięgna/wężyka pozostanie w tej pozycji. Plus oczywiście dodatkowy koszt zakup ramki bo stara nie będzie pasować.
Efekt jak widzisz super. Szczególnie gdy mechaniory z ASO głowili się dlaczego climatronic pluje błędami. A ja im na to: jaki climatronic przecież mam climatic. Wyraz zdziwienia na ich twarzy: BEZCENNE.
Leszek, a w przypadku posiadania climatronica jak będzie? W climatroniku jest pełna elektronika, nie ma cięgien, czy nowy panel do starego climatronica bezproblemowo zadziała? W szczególności chodzi o poruszane prze Ciebie problemy z ustawieniami kierunków nawiewu. A może któryś z kolegów popełnił taką modyfikację?
Bezapelacyjnie, do samego końca... Mojego lub jej...
Podejrzewam, że może być problem z rocznikiem auta lub panelu. Panel musi pasować rocznikowo, z tego względu, że jeżeli kupisz nowszy panel a masz powiedzmy przedlifta to panel nie dogada się ze sterownikiem klimy i sprężarka Ci nie odpali. W tym wypadku należało by zaktualizować soft sterownika w silniku a to już dodatkowy koszt.
Ale jak dobrze pamiętam to bodajże Sobek187 i Mariusz z Legionowa wymieniali, więc podpytaj się o szczegóły moda i chyba był temat odnośnie takiej podmiany poszukaj na forum.
Edit:
a i chyba kolega GioW przymierza się do zmiany a z tego co wiem ma przedlifta tak jak Ty więc zagadaj do niego.
Ostatnio zmieniony czw maja 16, 2013 21:48 przez cheles, łącznie zmieniany 1 raz.