Czy warto ?

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
cultstyle
Kandydat
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: cultstyle »

Jeszcze nie byłem zobaczyć maszynki - ale rozmawiałem z właścicielem i nie zejdzie z ceny - auto jest po wymianie rozrządu dwu mas nie ruszany od nowości mocno zniszczony jest fotel kierowcy kierownica i miech od lewarka zmiany biegów.
toorano
Początkujący

Post autor: toorano »

Bzyku pisze: w tych autach nie było BI-xenonu,
był bi-xenon, też takie lampy mam w swoim :!:
mlodypoznan

Post autor: mlodypoznan »

toorano a mógłbyś pokazać ten bi-xenon bo mysle że nie tylko ja chętnie bym je zobaczył :mrgreen:
toorano
Początkujący

mlodypoznan pisze:toorano a mógłbyś pokazać ten bi-xenon bo mysle że nie tylko ja chętnie bym je zobaczył :mrgreen:
identyczne jak w tym na sprzedaż, a bi-xenon polega na tym, że w lampie jest ruchoma przysłona i na jednej lampie (soczewce) mamy światła mijania i drogowe :!: :D
mlodypoznan

Tylko w tej lampie mijania i drogowe są osobno wiec to jest zwykły xenon!W tym modelu tourana nie ma bi-xenonu fabrycznie.
toorano
Początkujący

mlodypoznan pisze:Tylko w tej lampie mijania i drogowe są osobno wiec to jest zwykły xenon!W tym modelu tourana nie ma bi-xenonu fabrycznie.
światła drogowe są na xenonie i dodatkowo na drugim odbłysniku
polecam np. bi-xenon
bixenon
Awatar użytkownika
Bzyku
Specjalista
Auto:: BKD, 2008
Imię:: Tomek
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Post autor: Bzyku »

toorano pisze:
mlodypoznan pisze:Tylko w tej lampie mijania i drogowe są osobno wiec to jest zwykły xenon!W tym modelu tourana nie ma bi-xenonu fabrycznie.
polecam np. bi-xenon
bixenon
wszystko pięknie i cacy ale nie w touranie 1T0, tu drogowe masz tylko na zwykłej żarówce (odbłyśnik bliżej środka auta) aby zakończyć tą dyskusję proponuję aby kolega zaprosił kogoś za kierownicę, kto włączy mu drogowe, a sam będzie się przyglądał z zewnątrz. soczewka w 1T0 nie ma żadnej przesłony (za to jest ruchoma, celem samopoziomowania się świateł) to tak żeby nasze było na górze :D
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os

Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os

Będzie ... ?
mlodypoznan

Dziękuje Bzyku bo już nie wiedziałem jak tłumaczyć :piwo:
toorano
Początkujący

Bzyku pisze:
toorano pisze:
polecam np. bi-xenon
bixenon
wszystko pięknie i cacy ale nie w touranie 1T0, tu drogowe masz tylko na zwykłej żarówce (odbłyśnik bliżej środka auta) aby zakończyć tą dyskusję proponuję aby kolega zaprosił kogoś za kierownicę, kto włączy mu drogowe, a sam będzie się przyglądał z zewnątrz. soczewka w 1T0 nie ma żadnej przesłony (za to jest ruchoma, celem samopoziomowania się świateł) to tak żeby nasze było na górze :D
wiem co mam, zmieniając na drogowe nawet słychać ruch przesłony (oczywiście na zgaszonym silniku) i widać wyraźnie zmianę świecenia xenonu
w poniedziałek (07.01) ok.13-14 będę w Poznaniu (Pestka-Plaza) to niedowiarkom (a widzę, że są także z tego miasta) mogę zaprezentować BI-XENON
mlodypoznan

Jak zapalasz światła drogowe to xenon zmienia ustawienie w dół i to slyszysz!przy bi-xenonie nie ma osobnych światel drogowych!
barti
Początkujący
Podziękował: 1 raz

Post autor: barti »

Muszę to jeszcze sprawdzić ale myślę że kolego toorano ma rację...
mlodypoznan

To w takim razie po co są światła w lampie te bliżej grila?Bonusik? :haha:
toorano
Początkujący

barti pisze:Muszę to jeszcze sprawdzić ale myślę że kolego toorano ma rację...
no pewnie ,że mam rację
zapraszam mlodypoznan w poniedziałek na Pestkę
barti
Początkujący
Podziękował: 1 raz

Post autor: barti »

Sprawdził☺em - po włączeniu świateł drogowych (długich) przysłona idzie w górę i dołączają się światła konwencjonalne (wewnętrzne) - czyli świeci wszystko.
Awatar użytkownika
Muti
Władca postów
Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
Imię:: Mateusz
Podziękował: 75 razy
Otrzymał podziękowań: 365 razy

Post autor: Muti »

Oczywiście,że to są BI xenony(ruchoma przesłona)+ doświetlanie zwykłymi h7...Tak samo jest w 1t2 i 1t3. Ciekawostka taka,że w 1t3 przy klikaniu długich na wyłączonym silniku w celu włączenia CH nie rusza się już przesłona..
Nawet tak mamy w avensisie nowym,takze jest to normlane rozwiązanie..
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy :)
ODPOWIEDZ