Jeszcze nie byłem zobaczyć maszynki - ale rozmawiałem z właścicielem i nie zejdzie z ceny - auto jest po wymianie rozrządu dwu mas nie ruszany od nowości mocno zniszczony jest fotel kierowcy kierownica i miech od lewarka zmiany biegów.
mlodypoznan pisze:toorano a mógłbyś pokazać ten bi-xenon bo mysle że nie tylko ja chętnie bym je zobaczył
identyczne jak w tym na sprzedaż, a bi-xenon polega na tym, że w lampie jest ruchoma przysłona i na jednej lampie (soczewce) mamy światła mijania i drogowe
mlodypoznan pisze:Tylko w tej lampie mijania i drogowe są osobno wiec to jest zwykły xenon!W tym modelu tourana nie ma bi-xenonu fabrycznie.
światła drogowe są na xenonie i dodatkowo na drugim odbłysniku
polecam np. bi-xenon bixenon
wszystko pięknie i cacy ale nie w touranie 1T0, tu drogowe masz tylko na zwykłej żarówce (odbłyśnik bliżej środka auta) aby zakończyć tą dyskusję proponuję aby kolega zaprosił kogoś za kierownicę, kto włączy mu drogowe, a sam będzie się przyglądał z zewnątrz. soczewka w 1T0 nie ma żadnej przesłony (za to jest ruchoma, celem samopoziomowania się świateł) to tak żeby nasze było na górze
mlodypoznan pisze:Tylko w tej lampie mijania i drogowe są osobno wiec to jest zwykły xenon!W tym modelu tourana nie ma bi-xenonu fabrycznie.
światła drogowe są na xenonie i dodatkowo na drugim odbłysniku
polecam np. bi-xenon bixenon
wszystko pięknie i cacy ale nie w touranie 1T0, tu drogowe masz tylko na zwykłej żarówce (odbłyśnik bliżej środka auta) aby zakończyć tą dyskusję proponuję aby kolega zaprosił kogoś za kierownicę, kto włączy mu drogowe, a sam będzie się przyglądał z zewnątrz. soczewka w 1T0 nie ma żadnej przesłony (za to jest ruchoma, celem samopoziomowania się świateł) to tak żeby nasze było na górze
wiem co mam, zmieniając na drogowe nawet słychać ruch przesłony (oczywiście na zgaszonym silniku) i widać wyraźnie zmianę świecenia xenonu
w poniedziałek (07.01) ok.13-14 będę w Poznaniu (Pestka-Plaza) to niedowiarkom (a widzę, że są także z tego miasta) mogę zaprezentować BI-XENON
Sprawdził☺em - po włączeniu świateł drogowych (długich) przysłona idzie w górę i dołączają się światła konwencjonalne (wewnętrzne) - czyli świeci wszystko.
Oczywiście,że to są BI xenony(ruchoma przesłona)+ doświetlanie zwykłymi h7...Tak samo jest w 1t2 i 1t3. Ciekawostka taka,że w 1t3 przy klikaniu długich na wyłączonym silniku w celu włączenia CH nie rusza się już przesłona..
Nawet tak mamy w avensisie nowym,takze jest to normlane rozwiązanie..