Pakiet lusterka

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Awatar użytkownika
Johny7205
Auto:: 1T2T21 1.9TDI Trendline+
Imię:: Janek
Podziękował: 69 razy
Otrzymał podziękowań: 60 razy

Pakiet lusterka

Post autor: Johny7205 »

Mam do Was pytanie odnośnie pakietu lusterka jaki mam w Touranie. W pakiecie są samoprzyciemniające się lusterka ale nie działają wszystkie, tzn ściemnia się wewnętrzen i lewe zewnętrzne a prawe nie. Czy Tourany tak miały czy po prostu ktoś wymienił jedno lustro na zwykłe?????? W drugim samochodzie też mam taki pakiet (Skoda) ale tam przyciemniają się wszystkie lusterka.
Przyciemniające się tylko dwa lusterka w Touranie wydają mi się dziwnym rozwiązaniem??!

Stąd pytanie czy któryś z klubowiczów mógłby mi potwierdzić autentyczność pakietu w moim Touranie???? (VIN: WVGZZZ1TZAW108496)
Ostatnio zmieniony wt sty 15, 2013 21:15 przez Johny7205, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 678 razy

Post autor: jeżu »

Johny7205 pisze:Przyciemniające się tylko dwa lusterka w Touranie wydają mi się dziwnym rozwiązaniem??!
Chyba tak jest bo nie znalazłem nigdzie w Etce prawego samościemniajacego się...
W kodach PR powinieneś mieć 6XU lub 6XW (dodatkowo składane)
Romeczek
Przeglądacz
Auto:: 1,9 TDI-BXE - 2008
Imię:: Roman
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: Romeczek »

Posiadam ten sam model tylko z 2008 roku. Faktycznie przyciemnia sie tylko wewnetrzne i lewe (od kierowcy) W instrukcji obslugi tak jest opisane ,ze tak ma to pracowac. Auto zakupione w salonie polskim
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 678 razy

Post autor: jeżu »

Romeczek, Mozesz tak jak pisał Turanek zaadoptować szkiełko ściemniające się z anglika... i będzie... tylko nie wiem jak jest z kabelkologią.....(pewnie jej nie ma i trzeba dołożyć)
Awatar użytkownika
Icemen181
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: Icemen181 »

Johny7205, w moim Touranie też ściemnia się tylko lewe i środkowe lusterko. Pewnie VW chciał przyoszczędzić :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Muti
Władca postów
Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
Imię:: Mateusz
Podziękował: 75 razy
Otrzymał podziękowań: 365 razy

Post autor: Muti »

jeżu dobrze podpowiada.. Można włożyć prawy wkład od anglika,ale 2 kable trzeba pociągnąć od wewnętrznego lusterka :) Wszystko będzie działało ;)
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy :)
ODPOWIEDZ