andreass211, ładny zestawik i fajne kable...
Jeśli chodzi o Helixa B Four i głośniki JBL GTO 6508C to widzę, że zestawik dobrany z zapasem mocy...
Będziesz musiał tak ustawić wzmacniacz, aby nie dawał na głośnik więcej mocy niż ma głośnik- według katalogu max 70W RMS...
Co do Hifonics Zeus ZXi-6002 i głośników JBL GTO 804 to jak na moje oko za mało mocy siedzi we wzmacniaczu, bo tylko 150W RMS na każdy głośnik. Oczywiście będzie to chodziło, ale mogłoby lepiej...
Jedyne sensowne rozwiązanie jakie mi się aktualnie nasuwa (bez wchodzenia w koszty) to podłączenie dwóch głośników pod jeden kanał wzmacniacza, aby uzyskać impedancję 2Ohm... Tu masz schemat:
http://www.rockfordfosgate.com/rftech/i ... C_2ohm.png
Wtedy uzyskasz więcej niż 300W RMS, ale tu pojawia się pewne ryzyko... Jeżeli wzmacniacz to wytrzyma to bedzie ladnie grał, a jak nie to bedzie sie szybko grzał i przy wiekszym basie bedzie sie samoistnie wyłączać... Wtedy trzeba bedzie powrócić do normalnego podłączenia (1 sub do jednego kanału na wzmacniaczu, a 2-gi do drugiego kanału)...
Jeszcze co do kabli to długość + i - od kondensatora musi być taka sama... Na końcówki kabla przy kondensatorze koniecznie daj oczka, bo widełki mogą się wysunąć i bałaganu narobić...
Ważne jest też ładowanie kondensatora (najprościej żarówką), bo 3farady to nie zabawka, może zwalić z nóg

...
Minus z masy musi mieć dobre przewodzenie( zazwyczaj bierze go się z mocowania pasu do karoseri)-więc w Touranie chyba trzeba będzie poszukać jakiegoś innego miejsca...
Co do zrwotnic podpiętych do tego drugiego wzmacniacza to nie powinno być z tym problemu(tylko calej mocy nie dawaj)...
Wytłumienie zrób całego bagażnika... To podstawa dobrego brzmienia, coby rezonansu jakiegoś nie było... Co do samej konstrukcji zabudowy to polecam MDF minimum 18mm (płyta wiórowa niezbyt dobrze nadaje się na zabudowe)...
Ehhh troche się rozpisałem...