Turanek i białas
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Re: Turanek i białas
Dyskomfort okrutny!Turanek pisze: P R O B L E M Y
Poniżej opis problemów jakie pojawiły się w Białasie:
1. 12.01.2013, 90.000 km: Brak podgrzewania oparcia fotel kierowcy.
W grudniu podczas większego spadku temperatury stwierdziłem, że przestało mi działać grzanie oparcia mojego fotela. Usterkę zgłosiłem podczas serwisu (91 tkm). Teraz czekam jak uszyją nową skórkę z matą grzejną.
1. 23.01.2013, 93.000 km: Dogrzewacz nie odpala.
Podczas jazdy do pracy zauważyłem, że wydłużył się czas osiągnięcia 90 °C przez silnik. Przypuszczenie potwierdziło się - dwa błędy dogrzewacza:
1 - za niskie napięcie (automat) - sporadyczny
2 - przerwany płomien, świeca Q8 - sporadyczny
W pracy doładowałem aku na wszelki wypadek. Na drugi dzień nadal było zimno. Tym razem świeca przeszła w błąd stały. Zgłaszam się do ASO ...cdn
I to jak by na złość kierowcy!

-
- Początkujący
- Auto:: 1T3 CFHC 2013
- Imię:: Marcin
A co ja mam powiedzieć ? Auto z 2007 (wrzesień) a już ponad 220kkm natłuczone.
Tyle, że to "wół roboczy" - od wożenia rodzinki po jazdy służbowe przez pół kraju...
Czasem to się człowiek czuje jak kierowca TIRa, albo maszynista jakis, jak w ciągu kilku
dni się trasy typu WAW-KRK-POZ-GDA-WAW robi ;> Po naszych wspaniałych scieżkach.
Ostatnio mnie serwis zaczął popiołem w DPFie straszyć ;>
Marcin
Tyle, że to "wół roboczy" - od wożenia rodzinki po jazdy służbowe przez pół kraju...
Czasem to się człowiek czuje jak kierowca TIRa, albo maszynista jakis, jak w ciągu kilku
dni się trasy typu WAW-KRK-POZ-GDA-WAW robi ;> Po naszych wspaniałych scieżkach.
Ostatnio mnie serwis zaczął popiołem w DPFie straszyć ;>
Marcin
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Hmm,to dziwne,że cały piec wymieniają,bo owszem samej świecy nie ma,ale jest dostępny cały palnik ze świecą,zwężką venturiego i ceramiką..Turanek pisze:Na naprawę dogrzewacza trzeba czekać, aż przyjdzie nowy piec, bo świeca nie występuje jako część zamienna.

A swoją drogą,to obstawiłbym,że zwarły się kable świecy przy palniku niż padła sama świeca

Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Ja tak zrobiłem, jak przelutowałem nową świecę... i lipa. Webasto odpalało na 2 MINUTY. U mnie nastąpiła samonaprawa i piec chodziMuti pisze: A swoją drogą,to obstawiłbym,że zwarły się kable świecy przy palniku niż padła sama świeca![]()