Pompowtryski
-
perkusista
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Marko_77_
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 1.9 TDI BXE, 2007
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 1 raz
koledzy potrzebuję porady odnosnie cen pompowtrysków dostępnych na allegro. A dokładnie pompek o nr. 038130073AG Dostępne są od 650 zl. w opisie zawarto ze orginał a tym czasem w sklepie zaspiewali 1300 i podobno to po znajomości.
Przykładowy link:
http://allegro.pl/vw-pompowtryskiwacze- ... 24177.html
Co sadzicie o takim zakupie.
Drugie pytanie to jak to jest z tą wymianą czy można faktycznie wymienić jeden pompowtrysk. w 2011 w sierpniu wymieniłem trzeci, trzy miesiące później pierwszy oba po regeneracji i montażu w Tucholi). A teraz mechanik twierdzi że trzeci padnięty i w związku z tym pierwszy ma słabe parametry które powinny powrócić do normy po wymianie trzeciej pompki. Co o tym sądzicie.
I czy nr 038130073AG jest faktycznie do mojego BXE silnika.
Przykładowy link:
http://allegro.pl/vw-pompowtryskiwacze- ... 24177.html
Co sadzicie o takim zakupie.
Drugie pytanie to jak to jest z tą wymianą czy można faktycznie wymienić jeden pompowtrysk. w 2011 w sierpniu wymieniłem trzeci, trzy miesiące później pierwszy oba po regeneracji i montażu w Tucholi). A teraz mechanik twierdzi że trzeci padnięty i w związku z tym pierwszy ma słabe parametry które powinny powrócić do normy po wymianie trzeciej pompki. Co o tym sądzicie.
I czy nr 038130073AG jest faktycznie do mojego BXE silnika.
Pozdrawiam Piórek
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 215 razy
- Otrzymał podziękowań: 681 razy
Potwierdzam....Marko_77_ pisze:I czy nr 038130073AG jest faktycznie do mojego BXE silnika.
Pompki oryginalne dla Vw do tego silnika robi Bosch. Pompki można wymieniać pojedynczo...Marko_77_ pisze:w opisie zawarto ze orginał a tym czasem w sklepie zaspiewali 1300 i podobno to po znajomości.
Te z oferty jeśli są "nówki" to b.dobra cena....
- aawol
- ____________________

- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
ten człowiek jest ze śląska.... może się ujawni gdzie ma ten sklep i ktoś z okolicy podjedzie obejrzeć. Podejrzewam że organoleptycznie można stwierdzić czy dane wtryski są fabryczne.....
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
- Marko_77_
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 1.9 TDI BXE, 2007
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 1 raz
A może koledzy macie sprawdzone swoje sklepy z dobrymi cenami, bądź regenerowaliscie swoje pompki w pewnym warsztacie z gwarancja (najlepiej na wymianę uszkodzona za dobra)
Narazie nie chce panikowac bo po plukance na urządzeniu liqui moli widzę poprawę co do telepania silnika na wolnych obrotach po rozgrzaniu, jednak chwilowe i średnie spalanie jest wyższe niż do niedawna. A dwukrotnie przy padnietej pomoce miałem takie same objawy.
[ Dodano: Czw Lut 14, 2013 19:24 ]
Koledzy kupiłem nowy pompowtrysk po zamontowaniu go w trzecie gniazdo i uruchomieniu silnika wyskoczył blad: cylindra 3 rozpoznanie nieregularne cykle spalania, 05736 P1668 zawór pompowtryskiwacza cylindra 3 N242, elektryczna usterka w obwodzie pradowym.
Razem z mechanikiem myślałem ze nowa pompka jest walnieta ale po zamianie 3 z 4 nadal wyskoczył ten sam blad na trzecim cylindrze. Dodam ze nie można go było skasować. Po podmianie na inna listę zasilajaca udało sie wkoncu wykasowac blad parametry w grupie 13 pompek 2,3,4 oscylowala w okolicach 0,20-0,30 pierwsza natomiast -1,7. Wydawalosie ze jak narazie wszystko będzie ok. Natomiast po rozgrzaniu silnika do około 90 stopni znów powróciło telepanie silnika i prawdopodobnie palenie chwilami na wolnych obrotach na trzy gary!
Nie udało sie już auta podłączyć ponownie pod kompa więc nie mam pojęcia co to za blad tym razem wyskoczył.
Czy ktoś z was miał taki przypadek bądź wie co może być przyczyna?
Mam jutrow zaplanowany wyjazd w góry z rodzina na ferie i nie wiem czy nie strach jechać takim autkiem. Dodam ze trzymając go na postoju na obrotach około 1100 obr silnik pracuje równo .
Z góry dziękuje za ewentualne podpowiedzi.
Narazie nie chce panikowac bo po plukance na urządzeniu liqui moli widzę poprawę co do telepania silnika na wolnych obrotach po rozgrzaniu, jednak chwilowe i średnie spalanie jest wyższe niż do niedawna. A dwukrotnie przy padnietej pomoce miałem takie same objawy.
[ Dodano: Czw Lut 14, 2013 19:24 ]
Koledzy kupiłem nowy pompowtrysk po zamontowaniu go w trzecie gniazdo i uruchomieniu silnika wyskoczył blad: cylindra 3 rozpoznanie nieregularne cykle spalania, 05736 P1668 zawór pompowtryskiwacza cylindra 3 N242, elektryczna usterka w obwodzie pradowym.
Razem z mechanikiem myślałem ze nowa pompka jest walnieta ale po zamianie 3 z 4 nadal wyskoczył ten sam blad na trzecim cylindrze. Dodam ze nie można go było skasować. Po podmianie na inna listę zasilajaca udało sie wkoncu wykasowac blad parametry w grupie 13 pompek 2,3,4 oscylowala w okolicach 0,20-0,30 pierwsza natomiast -1,7. Wydawalosie ze jak narazie wszystko będzie ok. Natomiast po rozgrzaniu silnika do około 90 stopni znów powróciło telepanie silnika i prawdopodobnie palenie chwilami na wolnych obrotach na trzy gary!
Nie udało sie już auta podłączyć ponownie pod kompa więc nie mam pojęcia co to za blad tym razem wyskoczył.
Czy ktoś z was miał taki przypadek bądź wie co może być przyczyna?
Mam jutrow zaplanowany wyjazd w góry z rodzina na ferie i nie wiem czy nie strach jechać takim autkiem. Dodam ze trzymając go na postoju na obrotach około 1100 obr silnik pracuje równo .
Z góry dziękuje za ewentualne podpowiedzi.
Pozdrawiam Piórek
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 215 razy
- Otrzymał podziękowań: 681 razy
03G130073GX podejdziemarynarz75 pisze:03G130073GX
To prawie to samo. To tkz nr części Vw, które określa Program AUSTAUSCH - części na wymianę. Wtedy masz taniej.... Widać to jak szukasz w Etce...
>03G 130 073 G
#03G 130 073 GX
Najczęściej są to pompy wody, głowice, pompowtryskiwacze, przekładnie kierownicze, różnego typu sterowniki, nawigacje, kompletne sprzęgła, turbosprężarki, skrzynie biegów, alternatory czy rozruszniki.
Ta koń + nic mi nie mówi....marynarz75 pisze:03G130073G+
- Przemo210481
- Początkujący
- Podziękował: 2 razy
- Przemo210481
- Początkujący
- Podziękował: 2 razy