Czujnik zamknięcia maski i klapy tylnej
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Czujnik zamknięcia maski i klapy tylnej
Witam!
Mimo, iż na wyświetlaczu 1/2 fis mam ikonkę od tylnej klapy to nigdy ona nie działa. Tak samo nie wyświetla mi że niedomknięta jest maska.
Czy każdy Touran miał to w standardzie?
Lampka w bagażniku działa mi więc sam już nie wiem o co biega.
wersja Trendline 2005
Mimo, iż na wyświetlaczu 1/2 fis mam ikonkę od tylnej klapy to nigdy ona nie działa. Tak samo nie wyświetla mi że niedomknięta jest maska.
Czy każdy Touran miał to w standardzie?
Lampka w bagażniku działa mi więc sam już nie wiem o co biega.
wersja Trendline 2005
Pozdrawiam!
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
- Ciapek
- Expert
no przewód od zamkla klapy silnika jakiś jest i idzie faktycznie przez reflektor.
Ale co z tego
Ja się zastanawiam czy coś się nie powaliło jak mi spinali halogeny z resztą.. hmm
Nie mam pojęcia co zrobić.
Jestem ciekawy czemu nie działa przód i tył i jestem ciekaw ile mnie w ASO za to by skasowali...
Ale co z tego

Ja się zastanawiam czy coś się nie powaliło jak mi spinali halogeny z resztą.. hmm
Nie mam pojęcia co zrobić.
Jestem ciekawy czemu nie działa przód i tył i jestem ciekaw ile mnie w ASO za to by skasowali...
Pozdrawiam!
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Myślę, ze wszystko jest w porządku. W pewnym momencie VW zablokował tę kontrolkę (tylko kontrolkę - tekst na pełnym MFA nie). Problem polegał na tym, że nie można jedną kontrolką pokazywać przedniej klapy (maski) i tylnej. Blokada jest w sofcie zegarów.
Jak rozpoznać, że włącznik maski działa - otwórz klapę rączką a wtedy wycieraczki nie działają
Jak rozpoznać, że tylna klapa jest niedomknięta - tylna wycieraczka i sprysk nie działa Uwaga: lampka bagażnika jest na pierwszym "ząbku" zamka, więc może być zgaszona a klapa mimo to niedomknięta (drugi ząbek)
Jak rozpoznać, że włącznik maski działa - otwórz klapę rączką a wtedy wycieraczki nie działają
Jak rozpoznać, że tylna klapa jest niedomknięta - tylna wycieraczka i sprysk nie działa Uwaga: lampka bagażnika jest na pierwszym "ząbku" zamka, więc może być zgaszona a klapa mimo to niedomknięta (drugi ząbek)
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
mam wersje trend 2004 rok i umnie pokazuje otwartą maskę jak i klape bagażnika, oczywisnie nie na jednej kontrolce... oprucz tego dodatkowo jest napis... mam 1/2 FISTuranek pisze:Myślę, ze wszystko jest w porządku. W pewnym momencie VW zablokował tę kontrolkę (tylko kontrolkę - tekst na pełnym MFA nie). Problem polegał na tym, że nie można jedną kontrolką pokazywać przedniej klapy (maski) i tylnej. Blokada jest w sofcie zegarów.
- Ciapek
- Expert
czyli nie mam czego szukać.
Kontrolke od klay bagażnika mam, bo ją widzę, ale jest kompletnie nieaktywna kiedy odpalam zapłon.
Turanek nie masz pojęcia ile mi czasu i nerwów oszczędziłeś jak bym zaczął jeździć po elektrykach.
Sprawdzę jeszcze dla pewności te Twoje "tricki" które wyżej opisałeś.
Obiecuje browarka na zlocie
A informacja i temat mam nadzieje, że przyda się dla innych mających wątpliwości.
/edit
Sprawdziłem to o czym pisał Turanek.
Strzał w dziesiątkę!
Jest tak jak napisał. Czujniki są bo faktycznie wycieraczki nie działają przy niedomkniętych klapach tylnej i przedniej.
Trochę szkoda, ale przynajmniej wiem, że jest tak jak być powinno.
Dzięki Turanek!
Kontrolke od klay bagażnika mam, bo ją widzę, ale jest kompletnie nieaktywna kiedy odpalam zapłon.
Turanek nie masz pojęcia ile mi czasu i nerwów oszczędziłeś jak bym zaczął jeździć po elektrykach.
Sprawdzę jeszcze dla pewności te Twoje "tricki" które wyżej opisałeś.
Obiecuje browarka na zlocie

A informacja i temat mam nadzieje, że przyda się dla innych mających wątpliwości.
/edit
Sprawdziłem to o czym pisał Turanek.
Strzał w dziesiątkę!
Jest tak jak napisał. Czujniki są bo faktycznie wycieraczki nie działają przy niedomkniętych klapach tylnej i przedniej.
Trochę szkoda, ale przynajmniej wiem, że jest tak jak być powinno.

Dzięki Turanek!
Pozdrawiam!
- darek8677
- Użytkownik
- Auto:: Touran'06BXE 105KM
- Imię:: Darek
Re: Czujnik zamknięcia maski i klapy tylnej
witam,
Koledzy ja mam pytanie. Jestem w trakcie montazu alarmu (na wlasna reke) i chcialbym sie dowiedziec w ktorym miejscu, jaki kolor ma kabel na ktorym pojawia sie masa po otwarciu maski lub klapy tylnej. Domyslam sie ze gdzies nad skrzynka bezp. ale ktora wtyczka i jaki kolor?
Pozdrawiam
a moze ma ktos rozpiske pinów poszczególnych wtyczek nad skrzynką bezpieczników?
z gory Dziękuje za wszelką pomoc
Koledzy ja mam pytanie. Jestem w trakcie montazu alarmu (na wlasna reke) i chcialbym sie dowiedziec w ktorym miejscu, jaki kolor ma kabel na ktorym pojawia sie masa po otwarciu maski lub klapy tylnej. Domyslam sie ze gdzies nad skrzynka bezp. ale ktora wtyczka i jaki kolor?

Pozdrawiam
a moze ma ktos rozpiske pinów poszczególnych wtyczek nad skrzynką bezpieczników?
z gory Dziękuje za wszelką pomoc

Ostatnio zmieniony wt mar 11, 2014 23:57 przez darek8677, łącznie zmieniany 1 raz.
ZWzPD
280<kkm;)
280<kkm;)
- adas110780
- Przeglądacz
- Auto:: 1.9tdi, BKC, 2004
- Imię:: Adam
- Podziękował: 12 razy
Re: Czujnik zamknięcia maski i klapy tylnej
A mi też nie działa kontrolka a mam 2004., żadnych błędów.
A ostatnio nie gaśnie lampka bagażnika po zamknięciu klapy i centralnego. Jakieś pomysły?
A ostatnio nie gaśnie lampka bagażnika po zamknięciu klapy i centralnego. Jakieś pomysły?