Problem z mocą silnika
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Problem z mocą silnika
Witam, od kilku dni mam problem z mocą silnika, tzn. jeżeli jadę spokojnie to jest wszystko OK, ale jak już chcę wydusić z niego więcej mocy to jest już problem. Silnik nagle traci moc i praktycznie nie reaguje na pedał gazu. Swieci się kontrolka silnika na desce, a podczas odpalania wyświetlane są różne komunikaty servisowe. Po podpięciu do komputera zpozostaje nie do skasowania błąd o nazwie (błąd silnika klapy kolektora ssącego). Czy ktoś może mi więcej napisać na temat tego błędu? Mechanik stwierdził że to turbina. 

- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
Jest silna grupa śląska na forum, mają nawet swoje forum napisz, kilku chłopaków ma kabel diagnostyczny to może Ci zdiagnozują auto.
http://www.touranslask.pl/
http://www.touranslask.pl/
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Problem z mocą silnika
Miałem taki sam problem ale w innej marce... okazało sie ze łapał falszywe powietrze. Dopoki turbina nie robila cisnienia to bylo ok a jak tylko wdepnąłem to blad i brak mocy...zdaje mi sie ze byla to dziura w rurze odchadzacej od turbiny... moze warto sprawdzicSebastian pisze:Witam, od kilku dni mam problem z mocą silnika, tzn. jeżeli jadę spokojnie to jest wszystko OK, ale jak już chcę wydusić z niego więcej mocy to jest już problem. Silnik nagle traci moc i praktycznie nie reaguje na pedał gazu. Swieci się kontrolka silnika na desce, a podczas odpalania wyświetlane są różne komunikaty servisowe. Po podpięciu do komputera zpozostaje nie do skasowania błąd o nazwie (błąd silnika klapy kolektora ssącego). Czy ktoś może mi więcej napisać na temat tego błędu? Mechanik stwierdził że to turbina.
Piotr