Zatarte łożysko??
- czesio19892404
- Użytkownik
- Auto:: szukam
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
postaram się wrzucić coś na "chwilę" z używki na prawą stronę i się okaże czy to przegub. Bo tak wszystko po kolei wymieniać to masakra
A może wiesz coś na temat pierwszej części postu??
[ Dodano: Sro Lut 20, 2013 18:47 ]
i jak koledzy spotkał się już ktoś kiedyś z taką sytuacją jak w pierwszej części postu albo drugiej???

[ Dodano: Sro Lut 20, 2013 18:47 ]
i jak koledzy spotkał się już ktoś kiedyś z taką sytuacją jak w pierwszej części postu albo drugiej???
- marcelid
- ____________________
- Auto:: BASIC, 1.9 TDi-BKC, 2004
- Imię:: Marceli
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
czesio19892404, i co doszedłeś do ładu ??
Ja mam podobny problem ... jazda do przodu chrobocze (coś jak klocki bez okładzin) wyraźnie słyszę z lewej strony ... skręt w prawo cichnie (mniej ale całkowicie nie cichnie) ... w lewo bez zmian (chrobocze), a może nawet i lekko się nasila.
Postanowiłem autko w górę ... przegląd klocków i ... przód OKiej ... tył lipa ... wymieniłem na ATE ... ale to problemu nie rozwiązało ... kręcę przednimi kołami słuchając łożysko - cisza
. Przegląd półosi i ... lewa na wewnętrznym przegubie bez osłony
- szukam półosi pewnie to ona będzie przyczyną ... jak uważacie ??
Co dziwne czasami podczas jazdy potrafi zamilknąć, a czasami ciszej lub jeszcze głośniej ... jak go pobujam w lewo/prawo kierownicą potrafi się uspokoić lub zrobić głośniej, zauważyłem też wczoraj, że po ucichnięciu potrafi zacząć na nowo chrobotać, szorować po przejechaniu np. po jakiejś nierówności.
hmmm
Ja mam podobny problem ... jazda do przodu chrobocze (coś jak klocki bez okładzin) wyraźnie słyszę z lewej strony ... skręt w prawo cichnie (mniej ale całkowicie nie cichnie) ... w lewo bez zmian (chrobocze), a może nawet i lekko się nasila.
Postanowiłem autko w górę ... przegląd klocków i ... przód OKiej ... tył lipa ... wymieniłem na ATE ... ale to problemu nie rozwiązało ... kręcę przednimi kołami słuchając łożysko - cisza

Co dziwne czasami podczas jazdy potrafi zamilknąć, a czasami ciszej lub jeszcze głośniej ... jak go pobujam w lewo/prawo kierownicą potrafi się uspokoić lub zrobić głośniej, zauważyłem też wczoraj, że po ucichnięciu potrafi zacząć na nowo chrobotać, szorować po przejechaniu np. po jakiejś nierówności.
hmmm

- czesio19892404
- Użytkownik
marcelid, niestety nie kolego
brak czasu
ale byłem u znajomego mechanika i mówił żeby sprawdzić łożysko na podporze półosi prawej bo najprawdopodobniej będzie ono zatarte. Wygląda ono tak http://allegro.pl/polos-prawa-touran-a3 ... 85213.html tylko jest mały problem ponieważ jak coś to uszkodzone jest łożysko a trzeba kupować razem z podporą
jak się uporasz to daj znać 

- marcelid
- ____________________
- Auto:: BASIC, 1.9 TDi-BKC, 2004
- Imię:: Marceli
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Zrobiłem dziś popołudniu 40 km po mieście ... żadnego szurania
... jednak jak wpadłem w dziurę po zapadniętej studzience od razu zaczęło szurać ... i tak już wróciłem do domu ... zastanawiam się czy to może być dwumasa, bo moja już kończy żywot ... a właściwie jestem na etapie szukania warsztatu, który mi to zrobi i kupieniu dwumasy.
W miarę prędkości szuranie rośnie jednak później się uspokaja ... tak jakby się coś układa ,,, cholerka.

W miarę prędkości szuranie rośnie jednak później się uspokaja ... tak jakby się coś układa ,,, cholerka.
- czesio19892404
- Użytkownik
- czesio19892404
- Użytkownik
-
- Użytkownik
- Auto:: VC 1.9CDTI 2007r
- Imię:: Sławek
-
- Użytkownik
- Auto:: VC 1.9CDTI 2007r
- Imię:: Sławek
- czesio19892404
- Użytkownik
na tarczach zrobione dopiero 30 tkm także dopiero coś tam się zaczynają wycierać. A tak wogóle to słyszałem coś o łożysku na podporze półosi prawej i tak się zastanawiam czy to nie ono ale to słychać u mnie z lewej a nie z prawej.
[ Dodano: Sob Lip 13, 2013 20:10 ]
Koledzy w związku z tematem mam takie pytanie. Dzwięk został zidentyfikowany i okazało się to łożysko na podporze półosi prawej. Czy wie ktoś może gdzie i w jakich pieniążkach mogę dostać takie łożysko???
[ Dodano: Sob Lip 13, 2013 20:10 ]
Koledzy w związku z tematem mam takie pytanie. Dzwięk został zidentyfikowany i okazało się to łożysko na podporze półosi prawej. Czy wie ktoś może gdzie i w jakich pieniążkach mogę dostać takie łożysko???