Wyłączanie podświetlenia przycisków w radiu
-
- Początkujący
- Auto:: 1.9 tdi AVQ 2003
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 1 raz
Wyłączanie podświetlenia przycisków w radiu
Witam!
Mam pytanie dotyczące podświetlenia przycisków w radiu RCD 300 a konkretnie chodzi mi o to, że po , wyłączeniu świateł, wyjęciu kluczyka, zamknięciu samochodu itp. podświetlenie przycisków nadal jest włączone (nie jest tak intensywne jak w przypadku z włączonymi światłami kiedy jest podświetlona cała deska) Chciałbym się dowiedzieć czy ten typ tak ma... czy może jest możliwość wyłączenia tego żeby nic się nie świeciło?
Pozdrawiam!
Mam pytanie dotyczące podświetlenia przycisków w radiu RCD 300 a konkretnie chodzi mi o to, że po , wyłączeniu świateł, wyjęciu kluczyka, zamknięciu samochodu itp. podświetlenie przycisków nadal jest włączone (nie jest tak intensywne jak w przypadku z włączonymi światłami kiedy jest podświetlona cała deska) Chciałbym się dowiedzieć czy ten typ tak ma... czy może jest możliwość wyłączenia tego żeby nic się nie świeciło?
Pozdrawiam!
-
- Władca postów
- Auto:: 1.4 TSI DSG HL 2016
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Re: Wyłączanie podświetlenia przycisków w radiu
Nie powinny się świecićkania_ka pisze:Witam!

-
- Początkujący
- Auto:: 1.9 tdi AVQ 2003
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 1 raz
W sumie to dziś się tego dopatrzyłem godziny ok 18 i świeci cały czas ale to nie jest tak intensywne podświetlenie jak przy włączonych światłach.cheles pisze:A sprawdzałeś czy cały czas działa podświetlenie czy po jakimś czasie gaśnie ?kania_ka pisze:Dzięki za zainteresowanie...także i mnie się wydaje,że nie powinno się nic świecić ani mocno ani lekko tak jak w moim przypadku, tylko teraz pytanie gdzie i czy da się to wyłączyć?
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
@kania_ka
Miałem taki fenomen ale w navi RNS 300. Od czasu do czasu podświetlenie pozostawało na dłużej (nie mierzyłem jak długo). Po nocce nie paliło się i nie miałem z tego powodu problemów z aku.
Myślę, że jest to problem z komunikacją po Canie, bo tak przepływa informacja o włączeniu świateł do radia/navi. Trudno powiedzieć czy wina leży po stronie radia, czy sterownika Gateway.
Miałem taki fenomen ale w navi RNS 300. Od czasu do czasu podświetlenie pozostawało na dłużej (nie mierzyłem jak długo). Po nocce nie paliło się i nie miałem z tego powodu problemów z aku.
Myślę, że jest to problem z komunikacją po Canie, bo tak przepływa informacja o włączeniu świateł do radia/navi. Trudno powiedzieć czy wina leży po stronie radia, czy sterownika Gateway.
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
Czy podświetlanie zmienia swoje natęzenie w radio jak ruszasz potencjometrem? jak się zachowują inne sterowniki - zegary, klima ? Mysle ze mozma by było obadac stan aktywnego podświetlenia w blokach pomiarowych i zobaczyc czy widzi zmiane, wtedy mozna by było brnąc - czy sterownik czy radio, aczkolwiek nie sądze by Gateway dawał sygnał tylko na radio o stanie podświetlania.