aawol, wygląda,że turbo trochę przeładowuje na dole,ale tragedii nie ma.Na pewno teraz fajnie jedzie z dołu. Tak poza tym ładnie trzyma później doładowanie i za dużo nie faluje..
Hmmm nie wiem na jak długo będzie tak jak w tym logu i czy efekt przełądowania się nie powiększy jak się trochę przybrudzi.. Ciężko powiedzieć..
generalnie jestem 2 tygodnie po wymianie turbo ( stary został tylko kolektor) - odnoszę wrażenie że auto jest słabsze... Stąd mój temat. Wrażenie to wrażenie ale zanim pojadę do mechanika chciałbym uzyskać wiedzę czy faktycznie tak jest. Na zawieszającej się turbinie jechał znacznie lepiej - teraz powyżej 3000 jakby słabł....
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
tak jak pisałem moze to być regulacja "gruszki"... turbo wstaje wcześnie ale też i wcześniej sie juz "konczy"... z logów i z tego co piszesz to tak wynika....
Kurcze nie czuję większego ciągu z niskich obrotów.....
Czy da sie wyregulować tak żeby wstawało wcześnie i kończyło się późno czy to stały zakres będzie od-do ? czy taka regulacja to na hamowni czy wystarczy dobry mechanik?
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
czyli co jest sens jechać do mechanika ( na oko bezpłatnie) czy zbierać kasę na tunera ( ile to może kosztować)? Sam pewnie tego nie zrobię nawet "na oko".
ZWzPD - ale jaja!!!!
no sam to raczej nie podejmowałbym sie... jezeli bezpłatnie ma to byc u mechaniką to moze warto spróbować, o ile ma troche pojecia o regulacji sztangi...
wymieniałem u człowieka który lata całe pracował w ASO Audi, zadzwonię i zapytam... dał rok gwarancji na usługę wymiany a regulacja żeby równo ciągła to przecież wchodzi w usługę wymiany- skutkiem wymiany ma być auto jeżdżące tak jak przed wymianą...
ZWzPD - ale jaja!!!!
aawol, jak ci się turbo przycinało to waliło dużym ciśnieniem stąd była i duża moc.Teraz masz poprawnie tak jak powinien ten silnik jechać.. Ja tam szybkiego kończenia nie widzę,bo ciśnienie trzyma do 3800...