Witam serdecznie...
Dalsze obserwacje nie przyniosły oczekiwanego rezultatu....
Przez kilka dni było OK...Dzisiaj jechałem po autostradzie jakieś 40km z prędkością 160 km/h i po przyjechaniu płynu co prawda nie wywaliło całkowicie ale było lekko poniżej min... Zaobserwowałem, że płyn musiał wywalić przez zbiorniczek bo koło filtra paliwa i obok zbiorniczka na błotniku oraz na podłużnicy był płyn... Oczywiście odkręciłem korek i płyn wrócił do stanu max. Przez kilka dni poziom był jak rozgrzane auto powyżej maxa jak ostygł to między min/max...przy normalnej jeździe i max 120 km/h , dlatego myślałem, że jest OK...A tu po ostrzejszej jezdzie wywaliło ten nieszczęsny płyn..
Dodam jeszcze, że jak zaobserwowałem, że wywaliło płyn przez zbiorniczek i po odkręceniu korka poziom się podniósł to niedolewałem tylko jechałem dalej...Po przejechaniu następnych 30-40 km płynu nie było widać wcale...Odkręciłem korek i ponownie poziom prawie max....
Kurcze w ASO sprawdzili czymś tam na obecności spalin czy oleju i powiedzieli, że z głowicą jest wszystko OK.... Zaczynam w to wątpić..Zapłaciłem 140 pln za diagnoze i co...????
Kurcze no ale żeczywiście płyn czysty, nie czuć nic, nie kopci na biało, twardośc węży raczej OK...to co nie tak...Zwalać głowice czy co.....????Panowie...
Panowie czy ponownie wymienić korek...??? Czy może być wadliwy..??? Czy coś z nagrzewnicą, może coś zapowietrzone...Pomysłów mi brak i mechanik do którego byłem a byłem u trzech nie wiedzą i nie postawią diagnozy trafnej nawet na 80%...
Panowie co robić, bo rozkładam ręce...
Pozdro....
=====================================
=====================================
EDIT
Witajcie moi drodzy...
Mianowicie jeszcze przed momentem byłem sprawdzić mały wentylator...Mam w aucie klimatronika i jak go włącze to dóży wentylator się załącza...Wsiadłem do auta i przejechałem się bez włączonej klimy...Temperatura podeszła do 90 stopni zerkam na mały wentylator a on ani drgnie....Oczywiście płyn wciągneło prawie do zera. Odkręciłem korek i płyn podniusł się do prawie max....
Twentylator...??
Nie mam VCDS'a i nie znam nikogo kto mi to sprawdzi oprócz tych mechaników u których bywałem i by mi połowe auta włącznie z uszczelką wymienili....
Temperatura nigdy nie podskoczyła powyżej 90 stopni....
Ten objaw miałem już w zeszłym roku....Przez zime był spokój i ponownie problem powstał jak zrobiło się ciepło...
Pozdro....