Ile wart Cross z 2007r? Prosze o pomoc
- QsY
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Miałem tę kierownicę w rękach, jest ładna ale dla mnie za drogaBlackleon pisze:Daleki jestem od złości. Samochodu jestem pewien, zastanawia mnie tylko duży przebieg. Ile jeszcze pojezdzi...Polonez Coupe 83r. (Dla niewtajemniczonych 3drzwiowy).cheles pisze:Blackleon,
Nie złość się, pewnie że może. To jak jesteś pewny auta i chcesz tyle wydać to bierz, a polonez to ktory rocznik?
Dogadałem się, biorę za 34 tys.
Mam pytanie: czy ta kierownica będzie pasowała plug&play![]()
http://allegro.pl/kierownica-r-line-vw- ... 03959.html
wychodzi rolnik na pole, patrzy a tam w gruncie rzeczy...
-
Blackleon
- Początkujący
Panowie,
moja jest z przyciskami, wielofunkcyjna, z tego co sie zdazylem zorientowac, nowego typu przyciski, czyli plastikowe wciskane.
czy do kierownicy wielofunkcyjnej jest inna poduszka
czy sa rozne typy poduszek wygladajacych z zewnatrz tak samo, a rozniace sie mocowaniem
interesuje mnie czy poduszka ktora mam u siebie bedzie pasowac, czy wieloklin jest taki sam i czy przyciski beda dzialac bez wymiany jakiegos modulu albo kodowania.
przy okazji: czy tylne ciemne szyby wystepuja w jednym ciemnozielonym kolorze czy w roznych kolorach, czy to zludzenie przez rozne fotografie
moja jest z przyciskami, wielofunkcyjna, z tego co sie zdazylem zorientowac, nowego typu przyciski, czyli plastikowe wciskane.
czy do kierownicy wielofunkcyjnej jest inna poduszka
interesuje mnie czy poduszka ktora mam u siebie bedzie pasowac, czy wieloklin jest taki sam i czy przyciski beda dzialac bez wymiany jakiegos modulu albo kodowania.
przy okazji: czy tylne ciemne szyby wystepuja w jednym ciemnozielonym kolorze czy w roznych kolorach, czy to zludzenie przez rozne fotografie
-
Blackleon
- Początkujący
cheles dzieki za info, czyli powinienem miec na sprężyny.
admin, czy sa jakies oznaczenia na szybach, ktore identyfikuja stopień zaciemnienia
inne oznaczenia maja zielone, inne czarne
jak dobrze rozumiem, rok modelowy 2008, czyli produkcja 2007 i wczesne 2008 ma już tylko czarne
drążę temat, bo mam do wymiany tylna klape i mam chec wymienic na uzywana z ciemna szyba (mam taka, ktora nadaje sie do zalozenia bez lakierowania).
nie wiem tylko jaka ma szybe - zielona czy czarna, na szybie podobno jest 7. reszte szyb tez bym wymienil, ale po czym poznac, zeby byl komplet o jednakowej barwie
admin, czy sa jakies oznaczenia na szybach, ktore identyfikuja stopień zaciemnienia
jak dobrze rozumiem, rok modelowy 2008, czyli produkcja 2007 i wczesne 2008 ma już tylko czarne
drążę temat, bo mam do wymiany tylna klape i mam chec wymienic na uzywana z ciemna szyba (mam taka, ktora nadaje sie do zalozenia bez lakierowania).
nie wiem tylko jaka ma szybe - zielona czy czarna, na szybie podobno jest 7. reszte szyb tez bym wymienil, ale po czym poznac, zeby byl komplet o jednakowej barwie
-
forest
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0
- Imię:: Tymek
Panowie to że szyba wymieniona, to jeszcze nic nie znaczy. Ja już dostałem kamieniem dwa razy a auto mam od 2009r. Po prostu pech.cheles pisze:Blackleon,
Pisałeś że na bank bezwypadkowy a teraz, że przednia szyba wymieniona na nowszą? kupiony w PL i już taki przebieg ? Jeżeli nawet to bym dokładnie sprawdził spód auta, bo nasze drogi wiadomo jakie są.
Nauczyłem się ze wymiana szyby jeszcze nic nie znaczy a jak jest dokumentacja to tym lepiej
Kiedyś patrzyłem na numery roku szyb jak przód był inny odchodziłem od auta.To największa chyba głupota w zakupie auta
Co do RLSa (czujnika deszczu) nie zgadzam się że to zbędna zabawka. Masz 2in1 Czujnik deszczu i światła. Czujnik deszczu zachwalam bo mam w innym aucie i w touranie aż się prosi żeby go zamontować. Dodatkowo masz czujnik światła czyli np jak zakodujesz halogeny jako dzienne (nie maja homologacji więc uważaj na pały), wtedy np w tunelu przełączy ci sam na xenonki
Przebieg w Polsce 245kkm jest realny. Auto w końcu ma 6lat. Kolega ostatnio kupił vectrę jeżdżoną po Polsce. 2latek 130kkm. Jeśli wszystko było robione w ASO lub są jakieś papiery to przebieg nie jest problemem.
- admin
- Władca postów
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 122 razy
- Kontakt:
forest pisze: Nauczyłem się ze wymiana szyby jeszcze nic nie znaczy a jak jest dokumentacja to tym lepiej
Kiedyś patrzyłem na numery roku szyb jak przód był inny odchodziłem od auta.To największa chyba głupota w zakupie auta![]()
-
Blackleon
- Początkujący
Panowie,
Samochód kupiony. Co do przebiegu, wypadkowości i stanu nie mam ŻADNYCH wątpliwości. "Siedze w samochodach" od 25 lat i jakieś tam pojęcie mam.
Nie mialem jednak do tej pory duzego doswiadczenia z WV, dlatego prosze Was o pomoc np z szybami. Czy ktos sie orientuje w w/w temacie
Interesuja mnie oznaczenia szyb zielonych i czarnych tylnych wystepujacych w modelu 1T2 (oznaczenia, daty wprowadzenia zmian itp)
Samochód kupiony. Co do przebiegu, wypadkowości i stanu nie mam ŻADNYCH wątpliwości. "Siedze w samochodach" od 25 lat i jakieś tam pojęcie mam.
Nie mialem jednak do tej pory duzego doswiadczenia z WV, dlatego prosze Was o pomoc np z szybami. Czy ktos sie orientuje w w/w temacie