Problem z aktualizacją RNS510

Problemy dotyczące radioodtwarzaczy, zmieniarek, systemów nawigacji, CB itp.
Awatar użytkownika
RedArt
Użytkownik
Auto:: Touran 2.0 BKD 1T2
Imię:: Artur
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: RedArt »

GW wyglada oki
co do RNS to wychodzi ze wersja A ... tu nie jestem pewien ale moga być schody z nowszymi softami .. nienjestem pewian ale mozesz sprobowac wgrac 4120A .. tzn szukaj wersji z A na koncu i opisem do oprnych navi ... obecnie SW-Version ktore masz ? x020 ? ten to ?

w pracy chyba mam linka do tej wersji A ... jutro sprawdze.

Aha jeszcze jedna sprawa ja zawsze wgrywam soft z płyty DVD+RW Sony i poki co jeszcze mnie nie zawiodła :)
Najnowsze POI do RNS - 21.10.2013
Mój chomik - redart_vw

Obrazek
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Auto:: Touran
Imię:: Maciek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Kontakt:

Post autor: admin »

RedArt, tylko ważne jeszcze na jakiej nagrywarce wypalasz.... np. u mnie pyty nagrane z laptopa żadne nie śmigają w RNS510 :(
Awatar użytkownika
RedArt
Użytkownik
Auto:: Touran 2.0 BKD 1T2
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: RedArt »

a to fakt w sumie to najlepiej jakas nagrywarka stacjinarna i do tego nie z "najnowszych" .. moja nowa niechce działąc z z RNS ale "leciwa" 5 letnia juz bez problemow nagrywa płyty ktore ida w RNS ... ale i tak najlepeij sprawdz mi sie płyta DVD+RW ... jako jedyna jak tylko miała "zdrowy" firmware to poszła bez problemu.

Co do 4120A to teoretycznie własnie taki soft jest potrzebny zeby ta twoja nabi aki ruszyła .. na chomiku bez problemu znajdziesz taka wersje ... sciagnij nagraj na dvd+RW lub DVD-RW ( podobno + lepsze ) i spróbuj wgrac ...

@Admin - kupiłeś juz tego RNS ? jak tak to z ciekawosci ktora wersje ?
Najnowsze POI do RNS - 21.10.2013
Mój chomik - redart_vw

Obrazek
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Auto:: Touran
Imię:: Maciek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Kontakt:

Post autor: admin »

Nie, jeszcze nie, ale miałem już kilka RNSów i trochę płyt zmarnowałem :?
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

no i navi zawieziona osobiście do człowieka który siedzi w tym od lat, dodam że korzystając z okazji w Touranie United zawitał nowy soft, mapa V9 i lektor polski w gratisie którego i tak nie słucham, wolę niemieckiego. Co z moją navi każe się na dniach. Podobnie jak Lyjo muszę podziękować jednemu z kolegów.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Krakers
Początkujący
Auto:: 1.9 TDI'07
Podziękował: 7 razy

Post autor: Krakers »

Witam.

A co można zrobić z czymś takim, jak na zdjęciach?
Aby wgrać nowe mapy, należy zmienić SW lub HW?
Nie zależy mi na nowym oprogramowaniu radia (czy to jeszcze jest radio?), tylko podczas jazdy chciałbym używać navi i nie być "off road" w przypadku nowszych dróg.
Mam coś w stylu West 7920. Szczegółów nie znam bo jestem "off home" ;-)
Przyznam, że nie bardzo mam czas szukać informacji szczegółowych. Trójka dzieci niestety, zabiera maksimum czasu wolnego. Nie mam za bardzo czasu przeglądania wątków 25 stronicowych i chciałbym krótkiej odpowiedzi.

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Rauko
Expert
Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię:: Marcin
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Rauko »

No to jak masz West 7920 to wypal odpowiednio i wrzuć do czytnika. Po chwili zapyta się czy instalować nowszą mapę i nie będziesz Off Road na nowych drogach. Raczej nie jest do tego potrzebna nowsza wersja softu, chociaż ja akurat działam na nowszej niż masz Ty. Chociaż w razie problemów z instalacją nowej mapy dobrze jak byś też miał tą którą masz aktualnie, żeby coś wgrać jak by nie chciała działać.
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
ODPOWIEDZ