Witam
Chcialem was zapytac gdzie macie zamontowane anteny gps do rnsa bo ja u siebie zamontowalem w gornym schowku w takim fajnym miejscu od strony szyby i podczas jazdy przeskakuje mi czasem z ulicy na ktorej jestem na ulice obok i nie wiem czy to moze nie zbyt dobre miejsce na antene czy tez moze jest jakis problem techniczny od strony radia/anteny
Miałem kolegę który trzymał na radiu i zakłócało mu coś cały czas i słaby zasięg - sygnał GPS był. Potem podłączył pod antenę dachowa i było OK. Chyba ze nie masz anteny dachowej to możesz na zewnątrz na tapicerce na podszybiu wewnątrz przykleić i sprawdzić .
No wlasnie mam prawie ze na podszybiu i nie ma rewelacji dlatego sastanawialem sie nad przyklejeniem do dachu pod tapicerka ale nie wiem czy nie bedzie jeszcze gorzej
Ja mam przymocowany przed czujnikiem nasłonecznienia climatronica, czyli przed schowkiem w desce. Przeskakiwanie może mieć miejsce wówczas gdy dwie ulice biegną równolegle blisko siebie.
Według teorii antena GPS powinna "widziec" niebo. Stąd fabryczne anteny sa na dachu a nie gdzies pod sufitem. W poprzednim aucie miałem zamontowana na desce pod sama szybą i problemów nie miałem żadnych nawet w najbardziej pochmurny dzień.
A ja ja wlasnie dalem na troche na deske sprawdzic co sie bedzie dzialo i sygnal lekko sie polepszyl ale dalej ma straszne wyprzedzenie stoje na krzyzowce o on mi pokazuje ze jestem kawalek za nia i teraz nie wiem czy jakas antene do d.... kupilem czy cos nie tak z rnsem dodam ze tez dopiero co kupiony wer P
Mój RNS ma zkolei lekkie opóźnienie Nie duże ale po przesiadce z navigacji pioneer'a odczuwalne. Po pół roku uzywania już nie zauważam tego opóźnienia. Antena fabryczna na dachu dodam a RNS zeszłoroczne jakieś (chyba P jak dobrze pamiętam)
cheles pisze:collega,
Możesz dokupić rekina, który ma gps, telefon czy radio i podmienić. Najlepiej kupić rekina z kablami, żeby podmienić. Zobacz profil Mariusza - http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=69404#69404
Pod linkiem masz jak kto wygląda.
Wlasnie chodzi o to ze nie mam orginalnej anteny na dachu a boje sie wiercic dziure na nie czy tez na rekina