yox pisze:
... pierwsza wiadomo

druga - nowsza stosowana w MQB,
.
No i jasne 3Q0 to wyższa półka nawet w mojej Alhambrze to za wysokie progi . Dumamy nad montażem kamerki 3AA .
Jeszcze moje High beam asist (20) nie dawało mi spokoju / zajrzałem ''jej w oczy zielone '' .
A tu taka kamerka
Dobra nieważne grunt ,że działa będziemy to to nazywać kamerką i ten system niby jest lepszy do sterowania światłami drogowymi niż kamerka 3AA...
To reasumując jeśli ktoś się uprze zamontowć kamerkę 3AA980654x( A5)
1. Kamerka 3AA980654x razem z kabelkologią było by miło i najlepiej z samochodu najbardziej zbliżonego do swojego- mniej zabawy z kalibracją ?
2. Możliwe jest zamontowanie nie w osi -trudna kalibracja - ale możliwe . Ciekawa opcja bo działa i kamerka 3AA i HBA (20)
3. Można bebechy kamerki 3AA wcisnąć do lusterka wydłubując istniejący HBA (20) . Trochę rzeźby z kamerką .
4 . Do kamerki 3AA trzeba mieć gateway'a obsługującego can rozszerzony (pin 7 i 17 ) . BCM na 99% obsłuży .
5 . Można to uruchomić na białych ( monohromatycznych ) zegarach . Ale zegary trzeba przystosować do obsługi asystentów (co dokładnie trzeba zrobić?
6 . Asystentów można włączać z manetki obsługi komputera pokładowego ? Tak wystarczy ?
Czy trzeba jeszcze zmieniać manetkę na taką ?
7 . Trzeba by zdobyć podstawę kamerki (+grzałka) z jakiejś rozbitej szyby . To jest wyzwanie ! .Bo specjalnie sobie zbić szybę

by założyć szybę pod kamerkę to opcja dla naprawdę napalonych
i obudowę :
i troche porzezbić .
8. Podłączyć kabelkologie . To wygląda najprościej plus i minus jest już na miejscu . Tylko 2 kabelki CAN rozszerzony pojechać po słupku A do gateway'a .
9. Być ''miszczem'' VCDSa i ODISa .
Co jeszcze ?
Proszę mnie poprawić - skomentować . Będzie jasno wiadomo co trzeba zrobić i czy ktoś się chce na to porwać .