witam
niedawno kupiłem tourana z niemiec, był obniżony oryginalne amortyzatory, sprężyny 30/30, fele 17' opona 225/45 . wygląd bajka, ale urodziło mi się dziecko i żona kazała wymienić te sprężyny żeby nasze dzieciątko nie dostało padaczki heh, w każdym razie jeżeli ktoś szuka sprężyn posiadam komplet w bardzo dobrym stanie za 250zł. myślę że cena atrakcyjna z racji tego iż na allegro takie sprężyny zaczynają się od 500zł http://allegro.pl/show_item.php?item=2664154697
w razie pytan pisać na priv lub 666328792.
sprężynki były koloru granatowego, ze wględu na darmowy dostęp do piaskowania zostały odnowione i pomalowane na czarny mat.
[ Komentarz dodany przez: jeżu: Czw Wrz 20, 2012 22:12 ] Witam od zamieszczania ogłoszeń jest dział giełda.... Uprzedzam,że nie zamieścisz w nim jeszcze ogłoszenia bo jesteś jeszcze mało "aktywny" Ale wszystko przed nami...
Załączniki
Ostatnio zmieniony ndz wrz 23, 2012 12:05 przez gravis, łącznie zmieniany 1 raz.
na -30 trzepie???? no co Ty.... przecież to miekkie jak cholera
u mnie dzieciarnia nie chce wsiadadać do Tourana ,bo buja jak na statku - wolą jeździć seicento gdzie uprzednio był gwint, a tera siedzi krosno pucharowe z sprężynami -60/-50
Marekk sprężyny podejdą. Obcierać nie będą, bo ja jeździłem Touranem załadowanym na maksa, aż koła dobijały do końca, bo się skończyły amorki z tyłu i mowy o żadnym obcieraniu nie było. Musisz się tylko liczyć z tym, że bez dedykowanych amorków te, które masz szybko się wykończą na takich sprężynach i odboje też szybko zostaną zniszczone, a co za tym idzie zawieszenie, łączniki, tuleje i inne elementy też szybciej pójdą do wymiany. Wszystko zależy też od tego jak będziesz jeździł.
Dzieki Michał za info wtakim razie jeszcze poczekam aż stac mnie bedzie na całe zawieszenie
Myślał ktoś o zastosowaniu w tylnym zawieszeniu zamiast tylnych sprężyn poduszek na powietrze ?Dziś widziałem taki projekt w BMW E46 gdzie miał normalne amortyzatory (znaczy się zestaw amor sprężyna -35 mm)a tył amortyzator detykowany do obniżenia -35mm zamiast sprężyn miał założone 1 baranowe poduszki zasilany małym kompresorem na guziczek
Witam. Takie pytanko, ponieważ będę obniżać Touranka a nie mam aż takiej wiedzy w tym temacie. Zakładając gwint co trzeba jeszcze wymienić? Chodzi mi o rzeczy typu łączniki itp..
-- Pn mar 14, 2016 08:10 --
TouranDriver pisze:Witam. Takie pytanko, ponieważ będę obniżać Touranka a nie mam aż takiej wiedzy w tym temacie. Zakładając gwint co trzeba jeszcze wymienić? Chodzi mi o rzeczy typu łączniki itp..