mieszkoma pisze:są całe drzwi niedociągnięte co widać na drugim zdjęciu. Jakby sama ramka była wygięta to "blacha" by pasowała idealnie, a tak nie jest. Sprawdź jeszcze wszystkie szpary, czy np. drzwi nie trą o próg itp. Albo zrób zdjęcia.
collega pisze ze nie dochodzi mu tylko ramka wiec chyba wie co widzi na żywo
zdjecie nr 2 jest tak zrobione ze moze sie wydawac ze ponizej ramki drzwi tez nie dochodza ale to raczej tylko złudzenie.
malcolm pisze:hmmm na drugim zdjeciu wyglada to troche tak jak by ktos próbował podwarzac je w miejscu gdzie zaczyna sie szyba. A one nie dochodzą po całości czy tylko ramka szyby w tym narożniku? Moze poprostu ktoś próbował dostac sie do środka i wygiął ramke. W takim wypadku trzeba ją dogiąć spowrotem.
Widać tam rdzę, krawędź drzwi idealnie nie dochodzi, więc dociągnięcie drzwi może pomóc.
Z ręcznym dogięciem to też nie jest taka prosta sprawa by lakier nie odskoczył.
Ale kolega pisał ze ma problem z niedochodzącą uszczelką a nie z całymi drzwiami. Stad moja sugestia ze tylko ramka szyby moze byc odgięta. Tak sie czesto robi jak np. klucz zostanie zatrzasniety w srodku a nie ma drugiego. Jesli to tylko ramka to mysle ze nie ma strachu. Kilka lat temu miałem podobny wypadek w Toledo z 2002 roku ze musielismy giac ramke zeby dostac sie do klamki od srodka. Po całej operacji i z wyczuciem dogietej spowrotem ramce wszystko wróciło do stanu sprzed działań
Może zdjęcie jest pod złym kątem zrobione ale na fotce na górze widaje mi się że blacha drzwi jest trochę nierówna. Zrób jak radzi mieszkoma od przodu fotkę lub sprawdź i napisz.
cheles pisze:
Widać tam rdzę, krawędź drzwi idealnie nie dochodzi, więc dociągnięcie drzwi może pomóc.
Z ręcznym dogięciem to też nie jest taka prosta sprawa by lakier nie odskoczył.
Ale kolega pisał ze ma problem z niedochodzącą uszczelką a nie z całymi drzwiami. Stad moja sugestia ze tylko ramka szyby moze byc odgięta. Tak sie czesto robi jak np. klucz zostanie zatrzasniety w srodku a nie ma drugiego. Jesli to tylko ramka to mysle ze nie ma strachu. Kilka lat temu miałem podobny wypadek w Toledo z 2002 roku ze musielismy giac ramke zeby dostac sie do klamki od srodka. Po całej operacji i z wyczuciem dogietej spowrotem ramce wszystko wróciło do stanu sprzed działań
Może zdjęcie jest pod złym kątem zrobione ale na fotce na górze widaje mi się że blacha drzwi jest trochę nierówna. Zrób jak radzi mieszkoma od przodu fotkę lub sprawdź i napisz.
zdjecie musiało by byc raczej zrobione od tyłu auta
im więcej tym lepiej. op przodu i od tyłu: łączenie drzwi z błotnikiem, a także łączenie drzwi przednich i tylnych. Najlepiej jakby na zdjęciach było widać kawałek progu aby był punkt odniesienia.
2min więcej zajmie ale może rozwiać wątpliwości.
Najlepiej to niech kolega podjedzie do blacharza i tam jemu to ustawią na cacy, wiem co mowie bo tez miałem problem z ustawieniem tylnej klapy, a blacharzowi zajęło to niewiele czasu, zapłaciłem 30zł i jest jak z fabryki.
Problem w tym ze mieszkam w anglii a angielski blacharz znajac ich podejscie zacznie pewnie drzwi naginac ;] a boje sie ze w aso mi zaspiewaja kwote z kosmosu
Moim zdaniem regulacja rygla nic nie da. Ja stawiam ze ramka szyby jest odgięta. Dołem drzwi leżą dobrze, listwy sie schodzą. Odchodzi tylko narożnik ramki.
Zobaczymy, kolega niech działa
malcolm pisze:Moim zdaniem regulacja rygla nic nie da. Ja stawiam ze ramka szyby jest odgięta. Dołem drzwi leżą dobrze, listwy sie schodzą. Odchodzi tylko narożnik ramki.
Zobaczymy, kolega niech działa
Ale znowu na laczeniu drzwi z blotnikiem w gronym punkcie widac ze drzwi sa lekko wyzej czyli dolny zawiast mogl sie lekko przesunac w strone blotnika a gorny trzym ok przez co nie dociaga dobrze tej ramki ;[ znowu rygiel moze podnosic lekko drzwi i dlatego patrzac na laczenie drzwi przod tyl wydaje sie ze sa ok
Mysle ze poszukam jakiegos normalnego blacharza ktory mi to ustawi