tomek12 pisze:Witam czytając ten wątek zainteresowało mnie czy moge zmienić ust. wspomagania kierownicy .
I pojawilo sie małe ale.... niestety nie moge wejść w kodowania.
Wchodze w Address 44: Steering Assist - potem codowania i lipa brak możliwości.
Czym to może być spowodowane ?
Może być że mój interface nie obsługuje tego, czy może to funkcja być pod innym adresem.?
czytając ten watek musisz najpierw umieć rozpoznać swojego magla, a nie brać wszystkiego do jednego wora ......" magiel to magiel"
....siłę wspomagania zmienia się poprzez wgranie charakterystyki VCP lub ODIS a nie kodowanie
VCDS tego nie zrobi
Witam
Trzy tygodnie temu wymieniłem w moim Touranie silnik w maglownicy 1K1 909 144 F. Zakupiłem używany. Paliła się czerwona kontrolka i brak było wspomagania. Teraz mam z powrotem to samo. Pali się czerwona kontrolka i brak jest wspomagania. Może macie jakieś przemyślenia dlaczego tak się dzieje, że po trzech tygodniach z powrotem ten sam problem?
EscobarPL pisze:Może macie jakieś przemyślenia dlaczego tak się dzieje, że po trzech tygodniach z powrotem ten sam problem?
... tak "zamienił stryjek siekierę na kijek", tyle razy sie pisze... po co wymieniać jedno g... na drugie g... ?
... kupiłbyś chłopie za psie pieniądze 3 GEN i miałbys spokój na lata
yox pisze:
... tak "zamienił stryjek siekierę na kijek", tyle razy sie pisze... po co wymieniać jedno g... na drugie g... ?
... kupiłbyś chłopie za psie pieniądze 3 GEN i miałbys spokój na lata
Jest opisane co trzeba pomodzic i będzie pasować.
Mnie tak zastanawia czy to psucie się dość częste wynika z poprostu awaryjnego elementu czy bardziej wyeksploatowania. Myślę tu np o tym że łożyska na amorach zatarte, szerokie kapcie i kręcenie w miejscu zabija te magle czy tak raczej padają bo paść muszą.
Wojol pisze:Zdarza się u Was tak, że sekundę po odpaleniu auta świeci jeszcze ikonka czerwonej kierownicy, zaraz gaśnie i lekko ruszy się sama kierownica?
Nie, ale moze masz akku słabe, i tak moze sie dziac, nie złapie błedu...