trucha0 pisze:Teoretycznie czeka cię wymiana jak u mnie najlepiej kompletu pompek bo masz jeszcze lepsze switch time niż ja i nie ma prawa to chodzić 3 i 4 poza zakresem ale 1 i 2 niewiele lepsze zobacz podczas jazdy najlepiej co jeszcze się dzieje ale lepiej nie będzie na tą chwilę 3 i 4 trup lub coś z wiązką...
-- Pn cze 06, 2016 13:16 --
Aha obczaiłem temat regeneracji w 10 zakładach i wypytałem pół Polski tj,JacaTouran Łowicz,TuneUp Trójmiasto,Aligator Śląsk,Masters Warszawa i każdy mówi podobnie regeneracja nie zawsze się udaje i zdarzyło się w jednym zakładzie że wyjmowali 5 razy pompowtryski bo na maszynie chodziły a po rozgrzaniu w silniku kaplica i to na zestawach Bosch nie Firad,koszt regeneracji porządnej na Boschu od 650zł gwarancji niby rok ale czy to będzie działać nikt nie powie...,ja szukam albo pewnych używek albo nowych...Tobie też radzę iść w tym kierunku...jesteś z Zabrza podjedź do Aligatora niech zajrzy i poradzi co jest grane...albo polecał firmę http://www.turbo-tec.eu/pl/ z Jaworzna niby od nich chodzą po regeneracji...,jest też sławny Nadarzyn pod Warszawą http://www.dieselnadarzyn.pl/ zajmują się przeróbkami wtrysków pod zamówienie...decyzja należy do Ciebie
Ok,dzięki za wyczerpującą odpowiedź,a ten aligator z Zabrza to kto?
Korekcję dość dobre. Bipy troszeczkę podniesione i na minusie. Paliwa nie dostają?
Ciekawe jak wyglądają na pełnym obciążeniu silnika. Na jałowych to nie jest super test bo paliwa dostaje jakieś 7 mg czyli 10 % pełnego obciążenia. Przy pełnym bucie może się okazać że np jedna się nie wyrabia juz.
wesol pisze:Korekcję dość dobre. Bipy troszeczkę podniesione i na minusie. Paliwa nie dostają?
Ciekawe jak wyglądają na pełnym obciążeniu silnika. Na jałowych to nie jest super test bo paliwa dostaje jakieś 7 mg czyli 10 % pełnego obciążenia. Przy pełnym bucie może się okazać że np jedna się nie wyrabia juz.
to co myslisz vacuum czy w baku jak są duze na minusie ?
Problem pojawił się po wymianie turbiny bo baaardzo przeładowywała. Auto do 2000 nie jedzie i to dosłownie. Mam wrażenie jakbym benzyną jechał którą trzeba do 5-6 tys kręcić. Obecnie w trasie pali poniżej 5 litrów.
Idealne nie są. Pewnie przy robieniu softu juz by nie pobił rekordów przyrostu i gratisów serii ale mimo to trzeba by sprawdzić co się dzieje pod obciążeniem.
Problem jest taki, że od początku (zakupu auta) podczas ruszania trochę się tłucze, natomiast nie ma metalicznego dźwięku na luzie jak przy padającej dwumasie.
wbij 4 bieg i loguj wtedy grupy pompek. najwazniejsze i tak jest grupa 013. JEsli tam beda rosly korekcje to znakiem tego ze niedomaha ktoras pompka lub cos innego zwiazanego z tym bezposrednio. Roznice w kompresji na cylindrach tez maja z tym zwiazek dlateog zaleca sie wtedy alb pomiar kompresji lub lepiej zmiana miejscami pompek i ponowne logowanie.